Stop the world, I wanna work!

stop-the-world-i-wanna-work-savoir ville

Βρισκόμαστε στην καρδιά του καλοκαιριού και είμαι σίγουρη πως πολλοί από εσάς είτε βρίσκεστε σε κάποιο νησί, εξοχικό ή παραλία είτε βρίσκεστε στο σπίτι σας ρίχνοντας κατάρες που δε μπορέσατε να βρεθείτε σε κάποιο νησί, εξοχικό ή παραλία. Άλλοι πάλι εξακολουθείτε να δουλεύετε μέσα στο κατακαλόκαιρο ή να γράφετε άρθρα – καλή ώρα! – ταξιδεύοντας απλά με το μυαλό σας, το οποίο κοντεύει να πάθει black out από την…υπερσκέψη – δεν ξέρω καν αν υπάρχει τέτοια λέξη, κάνει ρίμα όμως και μ’ αρέσει. Είμαι σίγουρη πως αν κάποιος σας έλεγε ότι μπορείτε να συνδυάσετε ταξίδι και δουλειά θα τον κοιτούσατε σαν εξωγήινο. Άλλο τόσο σίγουρη είμαι όμως ότι θα πεθαίνατε να μάθετε περί τίνος πρόκειται.

Παρακάτω θα βρείτε αυτές τις απαντήσεις.

Ο πιο πολυσυζητημένος τρόπος εργασίας αν όχι ο πιο διαδεδομένος είναι φυσικά ο εθελοντισμός. Κάθε καλοκαίρι ουκ ολίγες μη κυβερνητικές οργανώσεις και λοιποί εθελοντικοί οργανισμοί οργανώνουν εκδρομές σε διάφορα μέρη της Ελλάδας ή και του εξωτερικού. Η θέληση για προσφορά σε συνδυασμό με την ταξιδιωτική μανία μπορεί να σας φέρει πολύ κοντά στο καλοκαιρινό όνειρο. Το μόνο αρνητικό είναι ότι πρόκειται για εργασία χωρίς πληρωμή, οπότε αν χρειάζεσαι χρήματα δεν είναι σίγουρα αυτή η καλοκαιρινή σου δουλειά.

Παρόμοια οφέλη προσφέρει ο τομέας της αρχαιολογίας. Το καλοκαίρι είναι η ιδανικότερη εποχή του χρόνου να ασχοληθείς με το αρχαιολογικό σου δαιμόνιο αν όχι με το πτυχίο της αρχαιολογίας που στέκεται καμαρωτό στον τοίχο. Απαραίτητη προϋπόθεση να αγαπάς την ιστορία, την κουλτούρα, τη χειρωνακτική εργασία και τα αρχαία μνημεία.

Η αγάπη σου για τη φωτογραφία πάλι μπορεί να σου προσφέρει την ευκαιρία για ταξίδια και εργασία σε εξωτερικές δραστηριότητες. Αν σκεφτείς ότι το καλοκαίρι οι γάμοι και οι εκδηλώσεις δίνουν και παίρνουν το μόνο που σου μένει είναι να ψαχτείς και να λάβεις δράση… και χρήματα.

Επίσης, υπάρχουν πολλές δουλειές που μπορείς να κάνεις σαν διπλωμάτης, μερικές από τις οποίες αφορούν τις εξωτερικές επιχειρήσεις. Μερικοί διπλωμάτες είναι βοηθοί υπηρεσιών και περνούν από ειδικές εξετάσεις. Οπότε μόλις ανακαλύψεις ότι διαθέτεις τα απαραίτητα προσόντα, το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να περιμένεις αν είσαι διαθέσιμος.

Ταξίδεψε για να γίνεις οικιακή βοηθός. Αν σου αρέσουν οι δουλειές του σπιτιού και τα παιδιά αυτή είναι η καλύτερη δουλειά για σενα. Μια τέτοια οικιακή βοηθός φιλοξενείται από μια οικογένεια και προσφέρει τη βοήθειά της στην ανατροφή των παιδιών και στις οικιακές δουλειές και ταυτόχρονα πληρώνεται. Είναι ο καλύτερος τρόπος να πραγματοποιήσεις τις ταξιδιωτικές σου επιθυμίες με χαμηλό budget. Μήπως να βάλεις μια αγγελία;

Ακόμη οι καθηγητές αγγλικών αλλά και ελληνικών είναι ιδιαίτερα χρήσιμοι σε πολλές ξένες χώρες. Στην προκειμένη περίπτωση, όμως, δεν πρόκειται για μια δουλειά στην οποία θα ταξιδεύεις συνέχεια, αφού θα έχεις την ευκαιρία να μείνεις για έναν χρόνο σε μια χώρα και τον επόμενο να βρεθείς κάπου αλλού.

Αν τώρα θες πράγματι να ταξιδεύεις συνέχεια, η δουλειά του/της αεροσυνοδού είναι η κατάλληλη για σενα. Μάθε για τις προκηρύξεις των αεροπορικών εταιριών, βάλε τα καλά σου και διεκδίκησε μια θέση στον αέρα! Τα μέρη και οι εμπειρίες πολλές, τα χρήματα ακόμη πιο πολλά.

Από το να κάθεσαι, λοιπόν, αγκαλιά με την υδρόγειο σφαίρα και να αρμενίζεις με το μυαλό σου σε μέρη μακρινά, πάρε την κατάσταση στα χέρια σου και ξεκίνα από αυτό το καλοκαίρι. Οι καιροί είναι δύσκολοι, οπότε δε μένει χρόνος για χάσιμο. Μένει χρόνος για ψάξιμο!

0 replies

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.