Τι χρειάζεται μια ρομαντική ταινία για να πετύχει; Ένα boy meets girl, ένα τέλειο πρώτο φίλι, μια μεγάλη παρεξήγηση, δυο κολλητούς των πρωταγωνιστών που προσπαθούν να τους τα φτιάξουν και ένα τέλειο φινάλε, που η παρεξήγηση λύνεται, ο ουρανός είναι μπλε ξανά και τα πουλάκια κελαηδούν ενώ το boy κάνει πρόταση γάμου στο girl με τους άγνωστους κακοπληρωμένους κομπάρσους γύρω τους να χειροκροτούν. Την ίδια άποψη έχουν όλοι, την ίδια άποψη έιχα κι εγώ και αυτός ήταν ο λόγος που όταν αποφάσισα να δω το Comet δεν είχα μαζί χαρτομάντηλα. Μέγαλο λάθος.

Επειδή είμαι σίγουρη ότι μόλις τελειώσεις το κείμενο, αν δεν έχεις δει την ταινία θα την δεις, δεν θα κάνω spoilers γιατί θα μου αξίζει να καώ στην κόλαση. Θα πω με σιγουριά ότι η ταινία μας μιλάει για ένα ζευγάρι, για όλες τις φάσεις που αυτό το ζευγάρι πέρασε μέσα σε 6 χρόνια, τις διακυμάνσεις της σχέσης τους, τις καλές στιγμές, τις κακές στιγμές αλλά όχι σε αυτή τη ζωή, μην μπερδεύεσαι. Ο δημιουργός το λέει εξαρχής: η ταινιά εξελίσσεται σε ένα παράλληλο σύμπαν.

f794a7a53e36151d7858d32808fcacad

Η ιστορία του Comet γενικά δεν είναι περίπλοκη. Παρακολουθούμε μια απλή, καθημερινή ιστορία αγάπης. Στιγμές οικειότητας που έχεις νιώσει κι εσύ, τσακωμούς που έχεις κάνεις κι εσύ, αγκαλιές που έχεις κάνει κι εσύ. Αυτο που την κάνει τόσο ενδιαφέρουσα όμως είναι ο τρόπος που αυτή η ιστορία είναι δοσμένη, τα πίσω- μπρος στο χρόνο, το φόκους σε ιδιαίτερες στιγμές του ζευγαριού, όλα τοποθετημένα μέσα στη συνθήκη ενός παράλληλου σύμπαντος, όλα δοσμένα με τρόπο τέτοιο που σε κάνει απο τη μια να ζηλεύεις αυτό που ζούνε κι απο την άλλη να λυπάσαι για όσα περνάνε.

Ειδική δεν είμαι, αλλά ματάκια έχω και βλέπω και μπορώ να πω ότι απο σκηνοθεσία και φωτογραφία το Comet είναι ένα αριστούργημα. Σκηνοθέτης της ταινιάς ο Sam Esmail που αν το όνομα σας είναι οικείο, είναι γιατι σκηνοθετεί και το επίσης επιτυχημένο Mr. Robot. Το soundtrack φανταστικό γίνεται τόσο πολύ ένα με την ταινία που απο κάποιο σημείο και μετά ξεχνάς ότι το ακούς. Για την απίστευτα όμορφη Emmy Rosum και τον ανυπέρβλητα γλυκούλη Justin Long και τις ερμηνείες τους δεν θα πω πολλά, παρά μόνο ότι ο τρόπος που παίζουν είναι τόσο αληθινός που νιώθεις ότι παρακολουθείς τη ζωή ενος ζευγαριού μέσα απο μια κλειδαρότρυπα.

ea7ab3ae5c379934f354359e69fc97d9

Το Comet έχει αρχίσει να μπαίνει σε τοπ10 λίστες για τις καλύτερες ταινίες χωρισμού, έχει ενώσει ζευγάρια, έχει χωρίσει ζευγάρια. Αν δεν σε έχω πείσει ακόμα να τη δεις αλλά η φράση «I don’t belong in a world where we don’t end up together» σου προκαλεί τσιμπήματα στην καρδιά, φτιάξε ποπκορν, πάρε χαρτομαντηλα. Και ετοιμάσου να του στείλεις μήνυμα.