Στελιος Νιακαρης: Η ομορφια δεν ειναι το παν για εμενα

Όταν κάναμε τη συνέντευξη ήταν η γιορτή του (Χρόνια Πολλά!), αλλά ακόμα και τότε ήταν πρόθυμος να μας διαθέσει χρόνο και να παίξουμε ένα basket-άκι. Ο Στέλιος Νιάκαρης, ενώ δεν το περιμένεις, λόγω της πετυχημένης του καριέρας, είναι ένα αγόρι απόλυτα προσιτό που θα ήθελες να περνάτε ώρες κουβεντιάζοντας για τα πάντα. Από τον λίγο που τον γνώρισα και μιλήσαμε η ομορφιά για εκείνον δεν είναι το σημαντικότερο στοιχείο αφού υπάρχουν και άλλα πράγματα που κάνουν έναν άνθρωπο όμορφο, όπως είναι το χιούμορ.

Άνθρωπος πολυπράγμων αφού πέρα από μοντέλο είναι και personal trainer, ετοιμάζει το δικό του site και βρίσκεται και στο Doors στο Κολωνάκι.

1. Με τι ασχολείσαι αυτή την περίοδο; 

Αυτή την περίοδο ασχολούμαι διακαώς με το site που θέλω να φτιάξω, το sn all about style. Προς το παρόν υπάρχει σαν σελίδα στο Facebook και στη συνέχεια θα γίνει και site. Το περιεχόμενό του έχει να κάνει με την ανδρική μόδα, lifestyle, γυμναστική και διατροφή, αλλά δεν αποκλείεται να υπάρχει και ένα κομμάτι που να αφορά την sexy πλευρά της γυναίκας. Επίσης επειδή είμαι γυμναστής κάνω personal trainering, και τέλος έχω αναλάβει τις δημόσιες σχέσεις και το κομμάτι των δελτίων τύπου για το μαγαζί Doors στο Κολωνάκι.

2. Πως και αποφάσισες να φτιάξεις αυτό το site;

Έπεσε στην αντίληψή μου ένα site του εξωτερικού, συγκεκριμένα Ιταλικό, είδα αυτή την ιδέα, μου άρεσε και είπα να κάνω κάτι παρόμοιο με αυτό, γιατί η Ελλάδα δεν έχει ένα τέτοιο μέσο διαφήμισης.

3. Πως και ασχολήθηκες με το modeling;

Με το modeling ασχολήθηκα πριν από 6 χρόνια. Ποτέ δεν το είχα στο μυαλό μου αλλά με παρότρυνση του κολλητού μου φίλου, ο οποίος πίστευε σε εμένα και με παρέπεμψε στο πρακτορείο Ace για να ξεκινήσω. Στην αρχή δεν έκανα φοβερά πράγματα αλλά στη συνέχεια γνώρισα τον Γιάννη Καζανίδη ο οποίος ήταν, είναι και λογικά θα είναι ο μέντορας μου όλα αυτά τα χρόνια. Ήταν εκείνος που μου έδωσε την σπίθα για να μπορέσω να ξεκινήσω έτσι ώστε να δημιουργηθεί κάτι ωραίο και να μπορέσω να κάνω πράγματα και στο εξωτερικό πέρα από την Ελλάδα.

4. Η ομορφιά ήταν πάντα κάτι που σε απασχολούσε;

Πάντα πρόσεχα την εμφάνισή μου. Από μικρός ήθελα να προσέχω την εξωτερική μου εμφάνιση, ασχολιόμουν με τον αθλητισμό, συγκεκριμένα έκανα πρωταθλητισμό στο polo, οπότε και το σώμα μου ήταν σε μία καλή κατάσταση. Ποτέ όμως δεν εστίαζα 100% σε αυτή, έδινα βαρύτητα σε άλλα πράγματα όπως είναι οι γνώσεις, το χιούμορ, το να έχω φίλους, το να μπορώ να συμπεριφέρομαι σωστά για να μου συμπεριφέρονται και οι άλλοι με τον ίδιο τρόπο. Η ομορφιά δεν είναι το παν για εμένα.

5. Πως είναι η εμπειρία να συνεργάζεσαι με διάσημα ονόματα του χώρου, εγχώρια και του εξωτερικού;

Η εμπειρία αυτή είναι μοναδική! Σίγουρα διαφέρει ένα σχεδιαστής του εξωτερικού με ένα Έλληνα σχεδιαστή αλλά πάνω κάτω το lifestyle είναι το ίδιο. Η αλήθεια είναι ότι ποτέ δεν θα ήθελα να είχα τη δική τους ζωή, είναι ωραίο να τους βλέπεις αλλά δεν θα ήθελα να τους μοιάσω, γιατί η ζωή τους είναι μέσα σε μία τρέλα, να τρέξουν να προλάβουν πολλά πράγματα. Προφανώς μπορούν και το κάνουν, όχι ότι εγώ δεν μπορώ, αλλά δεν είναι αυτό το οποίο θέλω να κάνω σε όλη μου τη ζωή. Εγώ θέλω να έχω στο μυαλό μου ένα πράγμα και να μπορώ να το κάνω καλά και μέσα από αυτό να προχωρήσω και να εξελιχθώ και σε άλλους τομείς αργότερα στο μέλλον.

6. Ποια είναι η γνώμη σου σε σχέση με τα προϊόντα περιποίησης για τους άνδρες;

Είμαι υπέρ, τα χρησιμοποιώ και το κάνω από μικρός γιατί λόγω της πισίνας το δέρμα μου με ταλαιπωρούσε από το χλώριο οπότε αναγκαστικά έπρεπε να χρησιμοποιώ ενυδατικές κρέμες. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι καταναλώνω πολλές ώρες σε ένα μπάνιο.

7. Θεωρείς πως οι άνδρες στην Ελλάδα σιγά σιγά δέχονται αυτή τη μόδα ή δεν είναι στην κουλτούρα τους;

Ναι τη δέχονται σιγά σιγά και αρχίζουν και προσέχουν όλο και περισσότερο την εμφάνισή τους. Και μιλώντας πιο προσωπικά, ουσιαστικά αυτό είναι που με παρακίνησε κι εμένα να ασχοληθώ περισσότερο με τη μόδα και το styling. Πλέον προσέχω περισσότερο τις λεπτομέρειες και ήταν το έναυσμα για να ασχοληθώ με αυτό και να λανσάρω κι εγώ τη δική μου άποψη.

8. Ποια είναι η ρουτίνα περιποίησης σου; Τι κάνεις συνήθως; Κάνεις κάτι ιδιαίτερο;

Δεν κάνω κάτι συγκεκριμένο. Προσέχω τη διατροφή μου και γυμνάζομαι, αλλά δεν κάνω πχ. beauté. Τρέφομαι σωστά και δεν πίνω. Για εμένα η άθληση είναι τα πάντα, είναι ευεξία, είναι να νιώθεις καλά με τον εαυτό σου, είναι ψυχολογία.

9. Όταν πρόκειται να ετοιμαστείς για μία ιδιαίτερη εμφάνιση, είσαι από τους άνδρες που ετοιμάζονται μέσα σε 5’ ή θέλεις το χρόνο σου; Κι αν χρειάζεσαι χρόνο τι είναι αυτό που σε καθυστερεί;

Εξαρτάται, έχω ετοιμαστεί και σε 5 λεπτά αλλά έχω ετοιμαστεί και σε 1.30’ ώρα. Δεν νομίζω ότι υπάρχει άνθρωπος ο οποίος ασχολείται με την εμφάνισή του και να μην έχει βρεθεί έστω και μία μέρα που να έχει κολλήσει και να μην έχει έμπνευση με αποτέλεσμα να βάζει το ένα ρούχο μετά το άλλο.

10. Δουλεύεις ως μοντέλο αλλά ποια πραγματικά είναι η σχέση σου με τη μόδα; Την ακολουθείς στην καθημερινή σου ζωή;

Παλιά δεν ασχολιόμουν τόσο πολύ με τη μόδα, όμως πλέον με ενδιαφέρει και μου αρέσει. Είναι η δουλειά μου και ασχολούμαι περισσότερο με αυτό τώρα οπότε προσπαθώ ότι κάνω να το κάνω καλά. Αυτό σημαίνει ότι μπορεί να ψάξω σε sites να δω καινούριες τάσεις, να μιλήσω με τους κατάλληλους ανθρώπους και γενικά προσπαθώ να ενημερώνομαι. Βέβαια η δουλειά μου με έχει βοηθήσει σε πολύ μεγάλο βαθμό γιατί αποκτώ πολλές εικόνες μέσα από τα ταξίδια μου και τις γνωριμίες μου με ανθρώπους της μόδας, εγχώριους και του εξωτερικού.

11. Σε σχέση με τις γυναίκες τι είναι αυτό που σου αρέσει να βλέπεις;

Στις γυναίκες μου αρέσει να βλέπω να περιποιούνται τον εαυτό τους, όχι όμως σε βαθμό που να γίνονται υπερβολικές. Μου αρέσει η φυσική ομορφιά, βέβαια δεν έχουν όλες φυσική ομορφιά, αλλά δεν χρειάζεται και το παρατραβηγμένο. Για παράδειγμα δεν είμαι υπέρ της τάσης του έντονου κόκκινου κραγιόν. Μου αρέσουν τα πιο απλά πράγματα, δηλαδή μπορεί να μου τραβήξει την προσοχή περισσότερο μια γυναίκα που θα είναι ντυμένη με μία ωραία απλή φόρμα παρά μία που θα φοράει πολλά κολιέ και βραχιόλια και το αποτελεσμα θα είναι too much. Μου αρέσουν τα απλά ντυσίματα που να έχουν μία essence μόδας.

12. Τα τελευταία χρόνια οι γυναίκες ακολουθούν μία πιο “επιθετική” τάση με έντονα κραγιόν και studs στα ρούχα. Εσένα ποια είναι η γνώμη σου για αυτό; Σου αρέσει, σε απωθεί ή σε αφήνει αδιάφορο;

Δεν με απωθεί. Ο κάθε άνθρωπος έχει το δικό του προσωπικό στιλ και αυτό είναι αποδεκτό. Αν όλοι ήμασταν το ίδιο θα ήμασταν απλά αντίγραφα. Μου αρέσει να βλέπω κάτι διαφορετικό αλλά σαν προσωπική άποψη προτιμώ το πιο φυσικό.

13. Θέλεις να μου πεις λίγα πράγματα για τον εαυτό σου;

Μου αρέσει ως γνωστόν πάρα πολύ η γυμναστική, για αυτό και ένα μέρος της δουλειάς μου είναι το Personal Training. Θέλω να είμαι πάντα συνεπείς και κανείς να μην έχει παράπονο, φυσικά αυτό είναι αδύνατο αλλά εγώ από την πλευρά μου κάνω ότι μπορώ. Είμαι ευθείς τύπος και ειλικρινής, βέβαια αυτό καμιά φορά γυρνάει εναντίον σου γιατί το να είσαι πολύ ειλικρινής μπορεί να εκτιμηθεί από μερικούς αλλά από άλλους μπορεί να θεωρηθεί θράσος. Παρ’ όλα αυτά έχω θράσος, γιατί χωρίς αυτό δεν μπορείς να κάνεις πράγματα πέρα από αυτά που σου δίνονται έτοιμα από τη ζωή. Είμαι ψώνιο με την έννοια ότι αν στη δουλειά σου δεν είσαι ψώνιο δεν θα κάνεις ποτέ κάτι παραπάνω από αυτό που βλέπουμε γύρω μας, ποτέ δεν θα κάνεις τη διαφορά. Θα πρέπει να γουστάρεις αυτό που κάνεις 100% και με αυτή την έννοια είμαι ψώνιο. Δεν είμαι αλαζώνας ή σνομπ. Τέλος έχω μανία με την καθαριότητα όχι μόνο στο σπίτι μου αλλά και σαν Στέλιος, μπορεί να κάνω 3 μπάνια την ημέρα. Μου αρέσει η τάξη, αν και λόγω της δουλειάς που κάνω δεν είναι πολύ εύκολο αλλά μπορώ και κρατάω μία ισορροπία.

14. Ποια είναι τα πλάνα σου για το χειμώνα;

Καλώς εχόντων των πραγμάτων το χειμώνα θα είμαι στο Doors στο Κολωνάκι. Σίγουρα θα γίνουν και κάποια μικρά ταξίδια στο εξωτερικό για δουλειές. Επίσης μέσα στο 2014 θέλω να ολοκληρώσω το site sn all about style, το οποίο αυτή τη στιγμή βρίσκεται στα σκαριά. Τέλος πολύ γυμναστική, διατροφή και Personal Training. Δεν έχω χρόνο να κάνω και κάτι άλλο χωρίς βέβαια αυτό να σημαίνει ότι δεν είμαι ανοιχτός σε προτάσεις. Ευτυχώς μπορώ να κάνω πολλά πράγματα μαζί.

Συνέντευξη: Γεωργία Ανδρουλάκη  

Φωτογραφίες: Γιάννης Φουντουλάκης (yfountoulakis?fref=ts)

0 replies

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.