Υπάρχει ένας μύθος που μόλις καταρρίφθηκε. Το λούσιμο πριν το κόψιμο: Τα μαλλιά δεν χρειάζεται να είναι βρεγμένα για να κοπούν! *γουρλώνει μάτια, το ξαναδιαβάζει 3 φορές *

Ω ναι, τώρα μπορείς να ζητήσεις κι εσύ απο τον κομμωτή/την κομμώτριά σου να κόψει και να καθαρίσει τα μαλλιά σου, χωρίς να βραχεί τρίχα! Γιατί να το κάνεις;

  • Γιατί γλυτώνεις χρόνο! Μέχρι να τελειώσει η διαδικασία λούζω, ξεβγάζω, ξαναλούζω, ξαναξεβγάζω, μαλακτική να βάλω, να βάλεις, ξεβγάζω, να κάνω και λίγο μασάζ, έχουν βγει οι πρώτες άσπρες τρίχες.
  • Γιατί αν έχεις απο αυτά τα σγουρά μαλλιά που τόσο ζηλεύω, θα σωθείς! Τέρμα πια οι δικαιολογίες «μα εγώ δύο δαχτυλάκια έκοψα μόνο, η μπούκλα φταίει που μαζεύει όταν στεγνώσει!». Με τις μπούκλες σου στεγνές θα βλέπεις ακριβώς τη θέση και την κίνησή τους, σε κάθε ψαλιδιά.
  • Βλέπεις επιτόπου το μήκος, τις μύτες, το φυλλάρισμα, τις αφέλειες. Δεν υπάρχουν εκπλήξεις. Δεν θα ξανακούσεις το «κάτσε να τα στεγνώσω να τα δεις!». Τα βλέπεις εκείνη την στιγμή και προλαβαίνεις όλα τα ατυχήματα!
  • Γιατί αν έχεις απο αυτά τα λεπτά μαλλιά που σπάνε στο πρώτο άγγιγμα (ναι, είμαστε πολλές οι τυχερές), θα σωθείς επίσης! Η βρεγμένη τρίχα είναι πιο εύθραυστη, και σε κάθε βρεγμένο κούρεμα τραυματίζεις τα μαλλιά σου. Με το στεγνό κούρεμα θα  δεις αμέσως διαφορά!
  • Την επόμενη φορά που θα μπεις στο κομμωτήριο, χαιρέτα απο μακριά τον λουτήρα και δοκίμασε το στεγνό κούρεμα!