Θα παρατήρησες κι εσύ ότι πολλοί φίλοι και γνωστοί στράφηκαν προς τη γυμναστική στο σπίτι και αναζήτησαν νέες μεθόδους εκγύμνασης. Η πιο δημοφιλής εδώ και χρόνια είναι το στατικό ποδήλατο. Το πιο αξιοσημείωτο ήταν ότι το αγάπησαν και άνθρωποι που έχουν συνηθίσει να ανεβαίνουν στο ποδήλατο τους και να γυρίζουν όλη την πόλη ή να ανεβαίνουν στο βουνό. Το στατικό ποδήλατο στο σπίτι προσφέρει μία μεγαλύτερη άνεση. Γι’αυτό ακόμη και τώρα που ο καιρός καλυτερεύει και το lockdown θα αρθεί σύντομα, τίποτα δε σε εμποδίζει από το να επενδύσεις κι εσύ σε ένα τέτοιο ποδήλατο. Ειδικά αν δεν τα πήγαινες ποτέ καλά με την ποδηλασία, ίσως αυτή είναι μία καλή ευκαιρία να βελτιώσετε τις σχέσεις σας.

Μπορείς να κάνεις ποδήλατο ακόμα και όταν βρέχει

Πλέον, οι περισσότερες εποχές μπορούν να αποδειχθούν εξαιρετικά απρόβλεπτες. Ωστόσο, όταν πρόκειται να κάνεις την ποδηλασία σου στο σπίτι, δε χρειάζεται να σκεφτείς τον καιρό. Το ποδήλατο σου είναι πάντοτε εκεί και περιμένει.

Γλυτώνεις περισσότερο χρόνο

Σκέψου πόσο χρόνο χρειάζεσαι να ετοιμαστείς και ίσως να φορτώσει το ποδήλατο στο αυτοκίνητο για να πας σε ένα κατάλληλο μέρος. Πόσες φορές είχες λίγο χρόνο διαθέσιμο το απόγευμα αλλά δεν έκανες γυμναστική επειδή νόμιζες ότι δε θα προλάβεις; Ε, το καλό είναι ότι με ένα στατικό ποδήλατο μπορείς να κάνεις και κάποια training των ’15 χωρίς να το σκεφτείς και πολύ. Ακόμα και τις ώρες που θες απλά να ξεπιαστείς από τις τόσες ώρες στο γραφείο.

Έχεις τον έλεγχο της προπόνησής σου

Σε αντίθεση με την ποδηλασία σε εξωτερικό χώρο, όπου δεν μπορείς να ξέρει πού θα συναντήσεις την επόμενη ανηφόρα, το στατικό ποδήλατο προσφέρει μία ευελιξία. Μπορείς άλλωστε πάντοτε να ρυθμίσεις τον βαθμό δυσκολίας της άσκησης σου. Διαλέγεις επίσης συγκεκριμένη “διαδρομή” που θες να κάνεις, αλλά και το βαθμό αντίστασης που επιθυμείς.

Είναι ασφαλέστερο

Όχι ότι δεν ενέχει κινδύνους για κάποια μυϊκά τραβήγματα, σίγουρα, όμως αποφεύγεις τον κίνδυνο μίας απρόβλεπτης πτώσης ή τραυματισμού. Ειδικά αν δεν είσαι πολύ εξοικειωμένη με την ποδηλασία, ίσως να μην θες να το ρισκάρεις και πολύ.

Μπορείς να κάνεις ποδήλατο χωρίς να σου αποσπά κάτι την προσοχή

Αν κάνεις ποδήλατο στην πόλη, όλο και κάποιος περαστικός ή φανάρι θα ανακόψουν τη διαδρομή σου. Οι αποσπάσεις είναι πολλές και η εξάσκηση σου δεν έχει τη συνέπεια που χρειάζεται για να είναι αποτελεσματική. Σε ένα στατικό ποδήλατο που θα τοποθετήσεις σε κάποιο μέρος του σπιτιού, τίποτα από όλα αυτά δεν είναι πρόβλημα.
featured image: Peloton