Καλά τα δράματα και οι μίνι σειρές μυστηρίου, αλλά έχουμε να χαρούμε με σειρά από τότε που κυκλοφόρησε η Fleabag. Ειδικά τώρα που το χιούμορ είναι σχεδόν απαραίτητο για να επιβιώσουμε, οι σειρές και οι ταινίες καλούνται να “βγάλουν το φίδι από την τρύπα”. Αυτό καλούνται να κάνουν και οι δημιουργοί της νέας σειράς Starstruck, για λογαριασμό του BBC.

To Starstruck έρχεται να ρίξει και πάλι φως στους millenials και την περίεργη σεξουαλική ζωή τους

Η ιστορία ακολουθεί την Jessie που ζει στο ανατολικό Λονδίνο. Η ίδια έχει δύο δουλειές που οδηγούνται σε αδιέξοδο και η καθημερινότητα της είναι αρκετά περίπλοκη. Εμείς, όμως, τη συναντούμε ένα πρωί που συνειδητοποιεί ότι μόλις έκανε ένα one-night-stand με έναν διάσημο ηθοποιό του κινηματογράφου.

Τoν ρόλο της Jessie ανέλαβε η πάντοτε υπέροχη Rose Matafeo. Τα καλά νέα είναι όμως ότι το cast και το crew της σειράς απαρτίζουν αρκετές γυναίκες κωμικοί. Ανάμεσα τους βρίσκονται η Emma Sidi και η Sindhu Vee. Τη σκηνοθεσία του Starstruck ανέλαβε η Karen Maine, που ακόμα δεν έχει ησυχάσει από τις διθυραμβικές κριτικές που έλαβε για την ταινία Yes, God, Yes, με την Natalia Dyer. Η ταινία θεωρήθηκε αμέσως μία αναζωογονητική ματιά για την γυναικεία αυτοϊκανοποίηση και σεξουαλικότητα. Την ίδια ελευθερία και πνεύμα περιμένουμε πως θα δούμε και στο νέο Starstruck.

Είναι σπουδαίο να βλέπουμε σήμερα ολοένα και περισσότερες γυναίκες κωμικούς στο επίκεντρο

Είτε το πιστεύεις, είτε όχι, ακόμη και ο χώρος του stand-up comedy σήμερα κυριαρχείται από άντρες. Οι γυναίκες, όμως, που ασχολούνται με αυτόν έρχονται για να πουν κάτι διαφορετικό. Στρέφοντας την προσοχή σε προσωπικά τους θέματα που τους απασχολούν, ξεκινούν μία πιο ελεύθερη συζήτηση γύρω από θέματα που τελικά μας απασχολούν όλες καθημερινά. Ο κωμικός τόνος είναι αυτός που τα κάνει ακόμη πιο προσιτά κι εν τέλει καταφέρνει να τα “κανονικοποιήσει” στην κοινή γνώμη. Ή τουλάχιστον αυτό προσπαθεί να πετύχει.

Το Starstruck θα κυκλοφορήσει μέσα στο 2021 κι εμείς είμαστε περισσότερο από έτοιμες για να το δεχτούμε.

featured image: Courtesy of BBC