Δεν θα ρωτήσουμε αν είδες το Squid Game στο Netflix ή όχι. Θα θεωρήσουμε δεδομένη την θετική σου απάντηση σε αυτό το ερώτημα. Αυτό που μας νοιάζει περισσότερο είναι αν έχεις καταφέρει να συλλάβεις τι έχει γίνει και τι συνέχεια μπορεί να έχει αυτός ο πρώτος κύκλος. Όπως καταλαβαίνεις θα ακολουθήσουν πολλά spoilers για τη σειρά, οπότε διαβάζεις με δική σου ευθύνη.

To Squid Game ήρθε από τη νότια Κορέα και θύμισε σε όλους μία πιο άγρια και βίαιη μορφή των Hunger Games

H λογική της σειράς είναι πολύ απλή εξ αρχής. Σε αυτό τον διαγωνισμό που περιέχει κλασικά παιδικά, κορεάτικα παιχνίδια συμμετέχουν 456 παίκτες. Όλοι τους έχουν χρέη και παίζουν για να κερδίσουν 45,6 δις. γουόν, που αντιστοιχούν σε περίπου 33 εκατομμύρια ευρώ. Αυτό που ανακαλύπτουν μπαίνοντας στο παιχνίδι είναι ότι κάθε παίκτης που χάνει σε ένα παιχνίδι, εκτελείται.

Εμείς σε αυτήν την πορεία ακολουθούμε τον πρωταγωνιστή Gi-hun. Εκείνος μέχρι το τέλος του παιχνιδιού καταφέρνει να κερδίσει όλους τους γύρους και το πολυπόθητο έπαθλο. Φεύγοντας με μία κάρτα γεμάτη χρήματα, όλοι νόμιζαν ότι θα επιστρέψει στις παλιές του συνήθειες και στα στοιχήματα. Fast forward ένα χρόνο αργότερα και ο Gi-hun δεν έχει ξοδέψει σχεδόν τίποτα από τα χρήματα που κέρδισε. Γυρνώντας έμαθε ότι όσο εκείνος έλειπε στο παιχνίδι, η μητέρα του πέθανε κι έτσι εκείνος έμεινε μόνος με την κόρη του να ζει πλέον στο Los Angeles.

Θα επιστρέψει στο Squid Game ο Gi-hun;

Η τελευταία σκηνή της σειράς φαίνεται να υπόσχεται αναγκάστικα κι έναν δεύτερο κύκλο στην ιστορία. Βλέπουμε τον Gi-hun να συναντά έναν ακόμα recruiter που προσπαθεί ένα εντάξει στο παιχνίδι κάποιον άγνωστο. Εκείνος αρπάζει την κάρτα από τα χέρια του και αργότερα τηλεφωνεί στο νούμερο που έχει πάνω. Φαίνεται να είναι αποφασισμένος να γυρίσει πίσω και να σταματήσει το παιχνίδι.

Θα έπρεπε να είχαμε καταλάβει νωρίτερα την πραγματική ταυτότητα του 001

Αυτό που ίσως τάραξε τους περισσότερους ήταν ότι αυτός ο καλός γέρος παίκτης 001 με τον όγκο στον εγκέφαλο είναι τελικά ένας από αυτούς που ξεκίνησαν το παιχνίδι. Το χειρότερο της υπόθεσης; Το Squid Game ξεκίνησε από μερικούς πάμπλουτους ανθρώπους που βαριόταν και δεν είχαν κανένα ενδιαφέρον ή χόμπι στη ζωή. Μέχρι ένα σημείο ο 001 ήταν VIP μέχρι που αποφάσισε να μπει στο παιχνίδι ως διαγωνιζόμενος και να νιώσει την πραγματική ανδρεναλίνη.

Θα δούμε τελικά δεύτερη σεζόν του Squid Game;

Δεν θέλουμε να λέμε μεγάλα λόγια, αλλά έχουμε να δούμε τέτοια επιτυχία στο Netflix από τότε που κυκλοφόρησε η πρώτη σεζόν του La Casa de Papel. Eπομένως, αν μας ρωτάς, η δεύτερη σεζόν θεωρείται πλέον μονόδρομος. Μάλλον είναι θέμα χρόνου να ανακοινωθεί από την πλατφόρμα.