Το διάβασμα σε εξωτερικούς χώρους αποτελεί ανέκαθεν μια όμορφη ενασχόληση. Τα τελευταία χρόνια ωστόσο, βλέπουμε όλο και περισσότερα καφέ που ενσωματώνουν χώρους για διάβασμα. Αποτελούν τα σύγχρονα αναγνωστήρια. Εκεί όπου ναι μεν, έχεις την ησυχία να διαβάσεις κάτι αλλά και να συνδυάσεις τον καφέ με την παρέα σου. Είναι και κάτι που πραγματικά εξυπηρετεί και σου δίνει την αίσθηση πως όλοι οι αναγνώστες είναι μια μικρή παρέα –ακόμα κι αν είναι άγνωστοι μεταξύ τους. Παρακάτω θα βρεις τα κατάλληλα spots στην Πάτρα για να διαβάσεις αλλά και να κάνεις ένα διάλειμμα με τον καφέ ή το snack σου.

Poirot Café

Το καφέ Πουαρό, αν προτιμάς να διαβάζεις σε εξωτερικούς χώρους, είναι το ιδανικό για εσένα. Ευρύχωρα τραπέζια, σωστός φωτισμός αλλά και έξυπνη διαρρύθμιση του χώρου είναι αυτά που προσέχεις μόλις το επισκέπτεσαι. Μπορείς να πας μόνος ή με παρέα, αφού βλέπεις τόσο «μοναχικούς» αναγνώστες όσο και παρέες να απολαμβάνουν τη συντροφιά ενός βιβλίου. Αν πάλι, θες να κάνεις διάλειμμα, έχεις τη δυνατότητα να απολαύσεις τον εξαιρετικό καφέ, τα snack ή τα ιδιαίτερα smoothies που θα σε κρατήσουν σε εγρήγορση.

  Καραϊσκάκη 118

Discover your way

Ένα σύγχρονο βιβλιοπωλείο-καφέ στην καρδιά της πόλης. Μπορείς να το επισκεφτείς είτε θέλεις να διαβάσεις κάποιο βιβλίο από το συστεγαζόμενο βιβλιοπωλείο, είτε να απολαύσεις τον καφέ σου. Μπορείς επίσης, να διαβάσεις το βιβλίο σου στον χώρο της καφετέριας καθώς πολλοί είναι αυτοί που τον προτιμούν. Η αρχιτεκτονική του το καθιστά ένα χώρο τόσο πολυσύχναστο όσο και ήσυχο για εκείνους που τους αρέσει να διαβάζουν έξω. Τέλος, μπορείς να συνδυάσεις το διάβασμα σου με κάποιο snack καθώς προσφέρεται μεγάλη γκάμα από brunch επιλογές μέχρι επιδόρπια. Extra tip: στο ανανεωμένο website μπορείς να βρεις εισιτήρια για επερχόμενες εκδηλώσεις, νέες λογοτεχνικές παραλαβές αλλά και το μενού για το café.

Πατρέως 30

Locale

Όπως το όνομα του, το Locale αποτελεί μία επιλογή των ντόπιων –και όχι μόνο. Χωρίζεται σε δύο επίπεδα, με το ισόγειο να αποτελεί χώρο καφέ-εστιατορίου και το πρώτο να είναι χώρος μελέτης. Ο επισκέπτης έχει την επιλογή να απολαύσει το γεύμα ή το ρόφημα του στο πολυσύχναστο κομμάτι του μαγαζιού ή να απομονωθεί και να διαβάσει το βιβλίο του όποτε το επιθυμεί. Plus: η ποικιλία σε all-day διεθνή πιάτα θα σε βοηθήσει να μελετήσεις καλύτερα. Τουλάχιστον, έτσι μας είπαν –και εμείς εμπιστευόμαστε τους ντόπιους.

Αράτου 8
featured image: Blue Mood Café