Ο Michael Ausiello, δημοσιογράφος, συγγραφέας και ηθοποιός, κυκλοφόρησε ένα αυτοβιογραφικό βιβλίο το 2017 με τίτλο Spoiler Alert: The Hero Dies. Φέτος, η απίστευτη ιστορία του ίδιου με τον επί 13 χρόνια σύντροφό του έρχεται στη μεγάλη οθόνη με πρωταγωνιστές τον Jim Parsons και τον Ben Aldridge, τον οποίο γνωρίσαμε για πρώτη φορά μέσα από τη σειρά Fleabag.

To Spoiler Alert προοριζόταν για rom-com και κατέληξε ως ένα υπέροχο love story

Αυτή είναι η φράση με την οποία επέλεξαν οι δημιουργοί της ταινίας να περιγράψουν το Spoiler Alert. Στην ταινία, ο Jim Parsons υποδύεται τον ίδιο τον Michael, έναν δημοσιογράφο, ο οποίος γνωρίζει τον Kit Cowan. Ξεκινούν να βγαίνουν τα πρώτα τους ραντεβού και να γνωρίζονται καλύτερα, διαπιστώνοντας ότι θα πρέπει να είναι σε θέση να ανοιχτούν λίγο περισσότερο ο ένας στον άλλον. Γνωρίζουν τις οικογένειές τους και ξεκινούν την κοινή τους ζωή όπως ακριβώς την ονειρεύονταν.

Ωστόσο, μία διάγνωση για καρκίνο σε τελικό στάδιο για την υγεία του Kit, έρχεται για να γκρεμίσει αυτό το όνειρο. Από εκείνη τη στιγμή κι έπειτα, οι δυο τους συνειδητοποιούν πως ο χρόνος που τους απομένει να περάσουν μαζί είναι περιορισμένος και πολύτιμος. Μέχρι το τέλος, παρακολουθούμε την ιστορία τους να εξελίσσεται μέσα από τα μάτια του Michael, γνωρίζοντας ήδη φυσικά ότι θα είναι αυτός που θα μείνει πίσω και θα πρέπει να αντιμετωπίσει την απώλεια του αγαπημένου του. Ευτυχώς, γύρω του έχει ένα πολύ υποστηρικτικό περιβάλλον από φίλους και τους γονείς του Kit που καλούνται να αντιμετωπίσουν την ίδια απώλεια όπως κι εκείνος.

Το Spoiler Alert ακολουθεί την ταινία Bros στις μεγάλες παραγωγές των queer rom-coms

Είναι μόλις η δεύτερη φορά που ένα μεγάλο στούντιο παραγωγής επενδύει και κυκλοφορεί ένα queer rom-com, όπως θα έκανε πριν μερικά χρόνια με ταινίες παρόμοιες του Love Actually. Αυτό αποτελεί μία σπουδαία νίκη του κινηματογραφικού χώρου και των μεγάλων παραγόντων, που δείχνουν επιτέλους να “κανονικοποιούν” αυτές τις ιστορίες, θέτοντας στο προσκήνιο και πολύ γνωστά ονόματα του χώρου όπως είναι ο Jim Parsons ή ο Neil Patrick Harris.  Ας είναι αυτή η αρχή για περισσότερες αναπαραστάσεις queer rom-com στη μεγάλη οθόνη από μεγάλες εταιρίες και όχι μόνο από ανεξάρτητες παραγωγές.