Τα κεφτεδάκια είναι διάσημα σε όλο τον κόσμο, από την Τουρκία ως τη Σουηδία. Η παρακάτω συνταγή με ζυμαρικά και κόκκινη σάλτσα μοιάζει σαν να προέρχεται από την Ιταλία. Τα υλικά που θα βρεις παρακάτω αφορούν τέσσερις μερίδες που θα ετοιμάσεις σε πενήντα λεπτά.

Τι θα χρειαστείς:

Για τη sauce:

2 κουταλιές ελαιόλαδο 1 μεσαίο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο ½ κουταλάκι πιπέρι ½ κουταλάκι αλάτι 1 κουταλιά πάστα ντομάτας λίγο πιπέρι καγιέν 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες 1 κουταλιά ρίγανη λίγη ζάχαρη 400γρ ή μία κονσέρβα ντοματάκια 200ml ζωμός κοτόπουλο

Για τα κεφτεδάκια:

500γρ κιμάς από μοσχάρι 500γρ κιμάς από χοιρινό 1 μεγάλο αυγό ½ κουταλιά αλάτι 75γρ τριμμένη φρυγανιά 1 σκελίδα σκόρδου

Spaghetti ή λινγκουίνι Τριμμένη παρμεζάνα Ψιλοκομμένος μαϊντανός

Πως να το κάνεις:

Αρχικά φτιάξε τη sauce. Ζέστανε το λάδι σε ένα βαθύ τηγάνι, σε μέτρια θερμοκρασία. Μόλις ζεσταθεί πρόσθεσε τα κρεμμύδια, το αλάτι, το πιπέρι, την πάστα ντομάτας και το καγιέν και μαγείρεψε για 2 λεπτά. Πρόσθεσε το σκόρδο, τη ρίγανη, τη ζάχαρη και τα ντοματάκια και άφησέ τα για ένα λεπτό. Στη συνέχεια πρόσθεσε τον ζωμό και άφησέ τη σάλτσα να σιγοβράσει για τριάντα λεπτά.

Για να φτιάξεις τα κεφτεδάκια, προθέρμανε τον φούρνο στους 220°C. Άπλωσε αντικολλητικό χαρτί σε ένα ταψί. Σε ένα μεγάλο μπολ ανακάτεψε όλα τα υλικά μαζί. Δούλεψε το μείγμα με τα χέρια σου. Πάρε μικρά κομμάτια από το μείγμα και πλάσε κεφτεδάκια. Βάλε τα κεφτεδάκια στον φούρνο και ψήσε για 7 λεπτά. Γύρισε τα και ψήσε άλλα 7 λεπτά.

Όσο ψήνονται βάλε τη sauce να ζεσταίνεται πάλι. Μόλις αρχίσει ο βρασμός πρόσθεσε τα κεφτεδάκια και βράσε για 5 λεπτά.

Σε μία κατσαρόλα με αλατισμένο νερό βράσε τα ζυμαρικά. Προτίμησε να βράσουν al dente. Σέρβιρε σε ένα πιάτο με δύο μεγάλες κουταλιές σάλτσα με κεφτεδάκια. Πασπάλισε με παρμεζάνα και μαϊντανό.