Για όσους αγαπάνε τα μακαρόνια είναι πάντα ένα challenge το να βρουν νέους τρόπους να τα απολαύσουν. Αυτή λοιπόν η συνταγή από το thecookinyou για σπαγγέτι με πέστο κίτρινης κολοκύθας, είναι άλλη μια ιδέα, που σίγουρα θα σε ενθουσιάσει.

Υλικά:

  • 1/2 κιλό σπαγγέτι (ή κάποιο άλλο ζυμαρικό που σου αρέσει)
  • 150 γραμμάρια μπέικον

Για το πέστο κίτρινης κολοκύθας:

  • 1 κιλό κολοκύθα (ζυγισμένη με τη φλούδα της, θα μας δώσει 300 γραμμάρια πουρέ)
  • 1 μεγάλη σκελίδα σκόρδο
  • 100 ml ελαιόλαδο
  • 40 γραμμάρια τριμμένη παρμεζάνα
  • χυμό και ξύσμα από 1/2 λεμόνι
  • 30 γραμμάρια καρύδια
  • αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση:

  • Ψήσε την κολοκύθα και ετοίμασε το πέστο.

Προθέρμανε τον φούρνο στους 180 °C. Κόψε την κολοκύθα σε φέτες, σαν πεπόνι. Μην την ξεφλουδίσεις. Τοποθέτησέ τες σε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί. Ψήσε για περίπου 30 λεπτά, μέχρι οι φέτες να μαλακώσουν αρκετά. Ξεφλούδισε και τοποθέτησε την ψίχα της κολοκύθας στο blender, μαζί με όλα τα υλικά για το πέστο. Πολτοποίησέ τα και αν χρειαστεί πρόσθεσε ελάχιστο νερό, για να έχει μια απαλή υφή.

  • Ετοίμασε το μπέικον και βράσε τα μακαρόνια.

Βράσε τα μακαρόνια σε μπόλικο αλατισμένο νερό σύμφωνα με τις οδηγίες και τους χρόνους της συσκευασίας. Σούρωσέ τα και κράτα μια κούπα από το νερό που έβρασαν τα μακαρόνια. Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι, χωρίς λιπαρή ουσία τοποθέτησε τις φέτες του μπέικον και ψήστες μέχρι να ροδοκοκκινίσουν. Τοποθέτησέ τες σε χαρτί κουζίνας και στη συνέχεια κόψτες σε κομμάτια.

  • Σέρβιρε

Ρίξε το πέστο και το μπέικον μέσα στην κατσαρόλα με τα μακαρόνια και ανακάτεψε ελαφρά. Αν χρειαστεί πρόσθεσε λίγο από το νερό που έχεις κρατήσει. Σέρβιρε τα μακαρόνια ζεστά με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και μπόλικη παρμεζάνα.

featured photo και περισσότερες συνταγές: thecookinyou