negroni2Case:

Πριν το βραδινό, σαν ένας σωστός bon viveur, είναι απαραίτητο ένα απεριτίφ. Ο Γιάννης Πετρής, καλεσμένος στη στήλη μου αυτή την εβδομάδα, μου έδωσε μια συνταγή μοναδική, πανεύκολη και γευστικότατη που θα σας ανοίξει την όρεξη!

Action:

Ήμασταν στο σπίτι μου, λοιπόν, ένα απόγευμα που δεν δουλεύαμε και χαζολογούσαμε. Είχα αρχίσει να ετοιμάζω ένα ωραίο κριθαρότο με ούζο και θαλασσινά και λίγο πριν το τελειώσω μπαίνει στην κουζίνα ο Γιάννης κρατώντας στο χέρι του ένα Negroni.

«Μα καλά», του λέω, «2 λεπτά έφυγα και κατευθείαν να βάλεις χέρι στην κάβα; Χαχα»

«Ε αφού με ξέρεις!», απαντάει, «Δοκίμασε αυτό όμως.»

Δοκιμάζω και δεν σας το κρύβω ότι η γεύση του ήταν αυτό ακριβώς που ήθελα. Δεν ήταν όμως το κλασικό Negroni.

Τι ήταν;

South Negroni” – Του Γιάννη Π. Πετρή

1 σφηνάκι λικέρ Μαστίχας

1 σφηνάκι Martini Rosso

1 σφηνάκι Campari

Βάζεις όλα τα υλικά σε ένα χαμηλό ποτήρι με πάγο, ανακατεύεις με ένα κουτάλι και γαρνίρεις με μια μεγάλη φέτα από πορτοκάλι και έτοιμο!

Cheers & Enjoy Responsibly

JS

#Tips:

Το Negroni είναι ο βασιλιάς των aperitif. Φτιάχνετε με Gin, Γλυκό Vermouth και Campari. Δημιουργήθηκε στη Φλωρεντία πριν από περισσότερα από 100 χρόνια για τον Don Camillo Negroni.

Ευχαριστώ τον Γιάννη, Θα τον βρεις πίσω από τη μπάρα του Κόκκινου Λωτού στο κέντρο της Αθήνας!