Φτιάχνουμε ζεστή σούπα με άγριο ρύζι, μανιτάρια, καρότα, σέλινο, κρέμα γάλακτος και καρυκεύματα.

Είναι τόσο κρεμώδης και cozy για μία από τις επόμενες νύχτες που θα θες να απλώσεις μία κουβερτούλα στα πόδια σου βλέποντας ταινία.

Tι θα χρειαστείς για 4 μερίδες:

5 μέτρια καρότα, κομμένα

5 κοτσάνια σέλινο, κομμένο

μισό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες

1 φλιτζάνι άγριο ρύζι

300 γρ φρέσκα μανιτάρια, κομμένα σε φέτες

4 φλιτζάνια ζωμό λαχανικών ή κοτόπουλου

1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι

5 κουταλιές ελαιόλαδο

1 κουταλάκι του γλυκού καρύκευμα για κοτόπουλο

1/2 κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένο θυμάρι

***

6 κουταλιές της σούπας βούτυρο

1/2 φλιτζάνι αλεύρι

1 1/2 φλιτζάνι γάλα

Πώς θα το φτιάξεις:

Σώταρε σε μία μεγάλη κατσαρόλα τα λαχανικά και το ρύζι με το λάδι. Μαγείρεψε σε χαμηλή θερμοκρασία για 30-40 λεπτά.

Όταν γίνει η σούπα, λιώσε το βούτυρο σε μια κατσαρόλα. Πρόσθεσε το αλεύρι. Αφήσε το αλεύρι να σωταριστεί για ένα ή δύο λεπτά για να φύγει η αλευρώδης γεύση.

Πρόσθεσε λίγο λίγο το γάλα μέχρι να έχουμε μια λεία, παχύρρευστη σάλτσα. Ρίξε λίγο αλάτι για έξτρα γεύση.

Ανακάτεψε την κρεμώδη σάλτσα στη σούπα και δοκίμασε αν θες εξτρα αλάτι ή πιπέρι.