Αυτή η σούπα με λαζάνια έχει όλα τα νόστιμα συστατικά που περιμένεις από μία σούπα με ζυμαρικά.

Τι θα χρειαστείς:

2 κουταλιές της σούπας ανάλατο βούτυρο ή έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

1 κιλό μοσχαρίσιο κιμά 80% άπαχο μοσχαρίσιο κιμά

1 φλιτζάνι κρεμμύδια κομμένα σε κύβους

1 φλιτζάνι κρεμμύδια κομμένα σε κύβους

8 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο σκόρδο 7-8 σκελίδες σκόρδο

1 ντομάτα

3 κουταλιές της σούπας πελτέ ντομάτας

φλιτζάνι ψητές ντομάτες στραγγισμένες

3 μεγάλα φύλλα βασιλικού φρέσκο

6 φλιτζάνια ζωμό κοτόπουλου

9 λαζάνια

2 ½ κουταλάκι του γλυκού κρεμμύδι και σκόρδο σε σκόνη

½ κουταλάκι του γλυκού ψιλοκομμένες κόκκινες πιπεριές

2 κουταλιές της σούπας ρίγανη

1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη, προαιρετικά

αλάτι και πιπέρι για γεύση

½ φλιτζάνι τυρί ρικότα

2 κουταλιές της σούπας κρέμα γάλακτος

2 κουταλιές της σούπας μαϊντανό φρέσκο

½ φλιτζάνι μοτσαρέλα φρέσκια

αλάτι και πιπέρι για γεύση προαιρετικά

⅓ φλιτζάνι τυρί παρμεζάνα

Πώς θα το φτιάξεις:

Σε μία μεγάλη κατσαρόλα, μαγείρεψε τον κιμά και το κρεμμύδι σε μέτρια θερμοκρασία για 8 έως 10 λεπτά, ανακατεύοντας περιστασιακά, μέχρι να ροδίσουν. Πρόσθεσε το σκόρδο. Μαγείρεψε μερικά λεπτά.

Πρόσθεσε όλα τα υλικά της σούπας και των καρυκευμάτων εκτός από τα ζυμαρικά. Ζέστανε μέχρι να ξεκινήσει ο βρασμός. Πρόσθεσε τα ζυμαρικά στην κατσαρόλα. Βεβαιώσου ότι τα ζυμαρικά είναι καλυμμένα από τη σούπα. Μείωσε τη θερμοκρασία στο χαμηλό. Σκέπασε και σιγόβρασε για περίπου 10-15 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν τα ζυμαρικά.

Αλατοπιπέρωσε αν χρειάζεται. Σέρβιρε τη σούπα με το μείγμα τυριού ρικότα, όπου σε ένα μικρό μπολ πρόσθεσε όλα τα υλικά και ανακάτεψε καλά.

Ρίξε τη σούπα σε ένα μπολ και από πάνω πρόσθεσε τη μοτσαρέλα, τη ρικότα και τον βασιλικό. Σέρβιρε αμέσως.