Το brand Soul Rules δημιουργήθηκε στις αρχές της χρονιάς από δύο φίλες, τη Δώρα Μαυρέλη και τη φωτογράφο Ρούλα Ρέβη και μας προσέφερε ό,τι ακριβώς είχαμε ανάγκη από ένα νέο fashion brand: ποιοτικά υφάσματα, μίνιμαλ γραμμές, διαχρονικότητα. Και κυρίως κομμάτια που υποστηρίζουν το slow fashion και σε απομακρύνουν από τη λογική του υπερκαταναλωτισμού.

Η Ρούλα Ρέβη μας εξηγεί τη φιλοσοφία του brand και τους λόγους που τις οδήγησαν στη δημιουργία του Soul Rules. Μοιράζεται μαζί μας το δικό της αγαπημένο κομμάτι και ακυρώνει τις γεμάτες ντουλάπες των τελευταίων δεκαετιών και τον υπερκαταναλωτισμό.

Τι σας ώθησε στη δημιουργία ενός fashion brand εν μέσω πανδημίας;

Αρχικά η ανάγκη για καλής ποιότητας athleisure looks, που δεν σε αγχώνουν με logos και δεν καταστρέφονται μετά από λίγα πλυσίματα. Πρώτα επέλεξα να έχουν ποιότητα και μετά ακολούθησε η φιλοσοφία μας. Η πανδημία μου έδωσε τον χρόνο να πιάσω κάτι το οποίο γύριζε πολύ στο μυαλό μου αλλά δεν είχα τον χρόνο που θα χρειαζόταν να του αφιερώσω στην εποχή πριν την πανδημία.

Ποια είναι η φιλοσοφία του;

Η σκέψη είναι basic ελληνικά κομμάτια, καλό πατρόν, φανταστικά μαλακά πανιά που σε αγκαλιάζουν, και ρούχα που είναι η ασφαλής μας ζώνη άνεσης και χαλαρότητας. Παρόλα αυτά θέλουμε να έχουν στιλ, χωρίς να κραυγάζουν, και να νιώθεις πως θες να επιστρέφεις μέσα τους. Το σωστό basic με τίμια όμως προσέγγιση.

Τα basic κομμάτια είναι το κύριο χαρακτηριστικό του minimal style και πυρήνας των συλλογών σας. Πιστεύετε ότι στην Ελλάδα χρειάζεται να αφαιρέσουμε λίγο από τα περίπλοκα σχέδια, τα υπερβολικά patterns, γενικά να κουμαντάρουμε λίγο τον μαξιμαλισμό της ντουλάπας μας και την υπερκατανάλωση;

Ναι, πιστεύω πως εδώ και καιρό φαίνεται ξεπερασμένο και εκτός εποχής το “υπερβολικό” γενικά. Η πανδημία ήρθε και το ολοκλήρωσε, αναθεωρήσαμε πολλές πραγματικές αξίες όπως η επικοινωνία. Δεν θα άντεχα σε μια τέτοια κατάσταση να το παίζω χαρούμενη και να φτιάξω ένα brand μακριά από τα καινούρια δεδομένα. Νομίζω καταρχάς πως τα patterns, όταν υπάρχουν είναι καλό να είναι σούπερ ξεχωριστά, όπως άλλωστε μεγάλοι σχεδιαστές στο παρελθόν μάς το έχουν αποδείξει αυτό.

Με κουράζει η επανάληψη που βλέπω σε πολλά brands, patterns, περίπλοκα σχέδια, πολυεστέρας άφθονος γιατί όλα αυτά τυπώνονται εύκολα και φτηνά αλλά το δέρμα μας έχει αντίθετη άποψη. Προσωπικά και η αισθητική μου έχει αντίθετη άποψη. Θέλω να φτάσουμε το brand Soul Rules σε ένα επίπεδο που το hoodie σου για παράδειγμα να το απολαμβάνεις τόσο που να το θες σε όλα τα χρώματα γιατί ακριβώς ταιριάζει με όλα τα παντελόνια μας, ταιριάζει με το τζιν σου αλλά και με το ακριβό παλτό σου. Κάθε σεζόν θέλουμε όλα να συνδυάζονται με τα προϊόντα της προηγουμένης. Για αυτό δεν κάνουμε  συχνά drops. Όταν δούμε την ανάγκη για κάποιο καινούριο ρούχο στην κολεξιόν μας απλά το δημιουργούμε. Το κάθε μας ρούχο είναι αυτόνομο και δυνατό από μόνο του.

Ποιο είναι το δικό σας αγαπημένο κομμάτι;

Η πρώτη μου αγάπη είναι το ethos poncho. Όσοι το απέκτησαν ξέρουν πολύ καλά το γιατί! Είναι απλά υπέροχο να το φοράς..