Αφρατο σουφλε με παρμεζανα και μοσχοκαρυδο

Πολύ ελαφρύ και αφράτο, αρωματισμένο με μοσχοκάρυδο και με την πικάντικη γεύση της παρμεζάνας, αυτό το σουφλέ θα γίνει σίγουρα ένα από τα πιάτα πάνω στα γιορτινά τραπέζια που έρχονται! Μπορεί να είναι το συνοδευτικό για ένα κυρίως πιάτο με κρέας ή ένα ελαφρύ γεύμα μαζί με μια πράσινη σαλάτα. Τα υλικά του είναι απλά, πράγματα που υπάρχουν συνήθως στο σπίτι, και το μόνο που χρειάζεστε είναι λίγη παρμεζάνα που θα του δώσει την ιδιαίτερη γεύση του.

Θα χρειαστείτε: 4 ασπράδια αυγών 1 κουτ. γλυκού κορν φλάουρ 3 κουτ. σούπας βούτυρο 3 κουτ. σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις 1 κούπα γάλα ½ κούπα τριμμένη παρμεζάνα αλάτι μοσχοκάρυδο

Σε ένα κατσαρολάκι λιώστε το βούτυρο, προσθέστε το αλεύρι και ανακατέψτε καλά με ένα σύρμα μέχρι να γίνει σαν κρέμα. Προσθέστε το γάλα σταδιακά σε 4 δόσεις ανακατεύοντας ενδιάμεσα ενώ ψήνεται, μέχρι το μίγμα να πήξει και να γίνει κρεμώδες. Προσθέστε την παρμεζάνα, μια πρέζα αλάτι και λίγο μοσχοκάρυδο, ανακατέψτε να ενωθούν όλα τα υλικά, κατεβάστε το από τη φωτιά και αφήστε το να κρυώσει. Μπορείτε να το βάλετε και στο ψυγείο για εξοικονόμηση χρόνου. Προθερνάνετε το φούρνο στους 190 βαθμούς. Σε ένα μίξερ χτυπήστε τα ασπράδια με το κορν φλάουρ μέχρι να αφρατέψουν και το μίγμα να στέκεται. Βγάλτε το μίγμα της παρμεζάνας από το ψυγείο και προσθέστε σταδιακά τα χτυπημένα ασπράδια, ανακατεύοντας απαλά με μια σπάτουλα για να μην ξεφουσκώσουν. Βουτυρώστε μια φόρμα για σουφλέ διαμέτρου 18 εκατοστών και πασπαλίστε την με λίγη παρμεζάνα. Αδειάστε το μίγμα του σουφλέ στη φόρμα και ψήστε για 30-35 λεπτά μέχρι να ροδίσει και να φουσκώσει. Σερβίρετε αμέσως γιατί σιγά σιγά το σουφλέ αρχίζει να χάνει το ύψος του. Μπορείτε να κάνετε τη δική σας παραλλαγή χρησιμοποιώντας κάποιο άλλο τυρί, όπως μια τριμμένη ξερή μυζήθρα, κάποιο λεπτοκομμένο αλλαντικό ή το μυρωδικό της αρεσκείας σας.

* Η συνταγή έρχεται από μια εντελώς αναπάντεχη πηγή, το βιβλίο ‘Angry Birds, Αυγομαγειρέματα’ Μαρία Πρασσά (bread&tea)
0 replies

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.