Τα extensions είναι ένα θέμα που διχάζει. Πολλές τα λατρεύουν και τα προτιμούν επανειλημμένα ενώ σε άλλες δεν αρέσουν καθόλου. Σε κάθε περίπτωση, όμως, είναι μια καλή ευκαιρία να δοκιμάσεις ένα νέο hair look ανεξάρτητα από το μήκος των μαλλιών σου.

Γιατί όχι extensions, λοιπόν;

Όμως, παρόμοια με τα φυσικά μας μαλλιά, τα extensions χρειάζονται ειδική περιποίηση. Έτσι, μιλήσαμε με τη hair expert Δήμητρα Δανίκα, η οποία έλυσε όλες μας τις απορίες για τη σωστή φροντίδα των μαλλιών με extensions.

Ποιοι είναι οι συνηθέστεροι τύποι extensions;

Οι συνηθέστεροι τύποι είναι τα tapes extensions και τα exte κερατίνης. Επιπλέον, αρκετά συνηθισμένες είναι οι τρέσες με clips ή με micro rings.

Σήμερα, η πιο διαδεδομένη τεχνική είναι τα tapes λόγω της γρήγορης τοποθέτησης, της εύκολης συντήρησης και γιατί μπορούν να τοποθετηθούν στα πιο μπροστινά και πλαϊνά τμήματα των μαλλιών.

Πόσο συχνά και με ποιον τρόπο είναι καλύτερο να πλένουμε τα μαλλιά με clip-in extensions;

Το πιο βασικό είναι να λούζουμε τα μαλλιά μας με καθοδικές κινήσεις. Με άλλα λόγια, αποφεύγουμε να λούζουμε αντίθετα από την φορά της ρίζας. Όσον αφορά τη συχνότητα, δεν υπάρχει κάποιος κανόνας. Ωστόσο ένας καλός μέσος όρος είναι 2 φορές την εβδομάδα.

Πόσο συχνά και με ποιον τρόπο χρειάζεται να πλένουμε τα μαλλιά με extensions που ράβονται;

Αρχικά, λαμβάνουμε υπόψιν μας τον γενικό κανόνα που προαναφέραμε. Επιπλέον, δίνουμε πολύ σημασία στο καλό λούσιμο, ξέβγαλμα και ξεμπέρδεμα κοντά στις ενώσεις. Φροντίζουμε να στεγνώνουμε καλά ώστε να μην υπάρχει υγρασία, κάνοντας τα μαλλιά εύθραυστα στις ενώσεις και προκαλώντας σπάσιμο της τρίχας.

Πώς διαφέρει η περιποίηση αν έχουμε συνθετικά extensions σε σχέση με τα extensions από φυσική τρίχα;

Τα Remy extensions (συνθετικά)  τα λούζουμε μόνο με ενυδατικά προϊόντα και δε χρησιμοποιούμε προϊόντα αναδόμησης. Επιμένουμε στο πλήρες στέγνωμα και περνάμε στο styling χωρίς να ξεπεράσουμε τους 170 βαθμούς στα εργαλεία θερμότητας.

Αντίθετα, τα natural extensions δουλεύονται όπως τα φυσικά μας μαλλιά. Έτσι, είναι σημαντικό να μην ξεχνάμε τη θερμοπροστασία. Επίσης, είναι σημαντικό να αποφεύγουμε τεχνικές εργασίες, όπως ανταύγειες, στα πρόσθετα μαλλιά, παρά μόνο ρεφλέ για λίγα λεπτά όταν είναι βρεγμένα.

Υπάρχουν κάποιες γενικές συμβουλές για όσους έχουν extensions στα μαλλιά;

Κάποιες γενικές συμβουλές είναι οι παρακάτω:

  • Δένουμε τα μαλλιά σε μια χαμηλή και χαλαρή αλογοουρά στον ύπνο.
  • Αποφεύγουμε το χλώριο και το θαλασσινό νερό.
  • Ξεμπερδεύουμε καθημερινά τα μαλλιά με ειδική βούρτσα, κάνοντας απαλές κινήσεις, για να μην δημιουργούνται κόμποι.
  • Αποφεύγουμε την θερμότητα στη ρίζα. Παράλληλα, χρησιμοποιούμε πιο χλιαρό αέρα κοντά στις ενώσεις με τα φυσικά μαλλιά. Επίσης, προσέχουμε, στη συντήρηση, να μην επανατοποθετούμε στο ίδιο σημείο για να μην επιβαρύνουμε τις ρίζες των μαλλιών.
  • Επιλέγουμε προσεκτικά την απόχρωση των extensions για να μην χρειάζεται βαφή.
  • Αποφεύγουμε τα σφιχτά δεσίματα με λαστιχάκια.
  • Δεν αφαιρούμε μόνες μας οποιαδήποτε τεχνική συνθετικών μαλλιών.
  • Είμαστε πολύ σχολαστικές με το λούσιμο καθώς δεν θέλουμε υπολείμματα σαμπουάν και μάσκας. Ο λόγος είναι επειδή μπορεί να δημιουργήσουν ευαισθησία ή λιπαρότητα στο τριχωτό.
  • Δεν τοποθετούμε προϊόντα σε μορφή σπρέι ή έλαια στις ενώσεις των τεχνητών μαλλιών για να μην έχουμε απώλειες.