Το concealer είναι ένα από τα πιο βασικά προϊόντα του μακιγιάζ. Σε αυτό το άρθρο θα μάθεις πως να το χρησιμοποιείς σωστά, αλλά και άλλες χρήσεις του που ίσως δεν γνώριζες.

Πώς να χρησιμοποιήσεις σωστά το concealer;

Η χρήση του concealer είναι σχετικά απλή, ανάλογα με το applicator που έχει. Εάν επιλέξεις ένα concealer με ένα doe-foot applicator (αυτό που συναντάς και σε αρκετά lip glosses) όπως το NYX Professional Makeup Can’t Stop Won’t Stop, απλώς τράβηξε το προϊόν από το μπουκαλάκι του, βάλε το στις περιοχές που θέλεις να αποκρύψεις και εφάρμοσε το με τα δάχτυλα. Εάν χρησιμοποιείς ένα με ένα applicator με σφουγγαράκι, όπως το Maybelline New York Age Rewind, απλώς ακολούθησε τις οδηγίες μέχρι να αρχίζει να βγαίνει από το σφουγγάρι το προϊόν. Στη συνέχεια, πέρασε το σφουγγάρι σε περιοχές που θέλεις να καλύψεις. Μπορείς επίσης να χρησιμοποιήσεις το σφουγγάρι για την ανάμειξη αντί για τα δάχτυλά σου.

Πότε και πού να εφαρμόσεις το concealer

Υπάρχουν πολλά μέρη και ώρες για να χρησιμοποιήσεις ένα concealer, είτε θέλεις να ορίσεις τα φρύδια σου, να κρύψεις τους κύκλους κάτω από τα μάτια ή να κρύψεις την ακμή. Πρέπει να είσαι προσεκτική ώστε να μην χρησιμοποιείς υπερβολικό προϊόν για να αποφύγεις να φαίνεται ένα cakey αποτέλεσμα και επίσης να είσαι προσεκτική στην επιλογή απόχρωσης. Επιπλέον ο τρόπος που θα το εφαρμόζεις, εξαρτάται από το τι σε βολεύει.

Πώς να χρησιμοποιήσεις το concealer για να καλύψεις την ακμή και τους μαύρους κύκλους

Ένας από τους αγαπημένους μας τρόπους για τη χρήση του, και αναμφισβήτητα ο πιο δημοφιλής, είναι να καλύψεις σπυράκια και μαύρους κύκλους. Το concealer είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να διορθώσεις σπυράκια στις μικρές περιοχές και να κρύψεις τυχών εξάρσεις. Η Desi Perkins μοιράζεται τον τρόπο με τον οποίο χρησιμοποιεί το concealer και το foundation για να δημιουργήσει ένα άψογο αποτέλεσμα, ακόμη και εν μέσω ενός ξεσπάσματος σπυριών.

Εάν αντιμετωπίζεις μαύρους κύκλους δοκίμασε αυτό το tutorial από την Youkeyy, η οποία μοιράζεται τις καλύτερες συμβουλές της για να εξαφανιστούν οι μαύροι κύκλοι.

Πως να χρησιμοποιήσεις το concealer ως βάση

Τις μέρες που προτιμάς να μην φοράς foundation αποτελεί ένα εξαιρετικό υποκατάστατο. Είναι ένας εύκολος τρόπος για να δημιουργήσεις έναν ομοιόμορφο τόνο παντού χωρίς να εφαρμόσεις ένα προϊόν σε ολόκληρο το πρόσωπο και προσφέρει ένα φυσικό, ελαφρύ φινίρισμα. Στο tutorial που ακολουθεί, η Tina Halada μοιράζεται πώς φτιάχνει τη βάση της χωρίς foundation και το αποτελέσματα είναι εκπληκτικό.

https://youtu.be/pg3GZcXDkTQ

Πώς να χρησιμοποιήσεις το concealer για να σχηματίσεις τα φρύδια σου

Υπάρχει κάτι πιο σημαντικό από καλοσχηματισμένα φρύδια; Η έρευνα λέει, όχι. Το concealer είναι ο MVP των φρυδιών και μπορεί να κάνει τα πάντα, από τη δημιουργία ενός εξαιρετικού σχήματος για να κρύψει το γεγονός ότι έχεις χάσει ένα ραντεβού περιποίησης φρυδιών ή και δύο. Για έντονα αλλά καλοσχηματισμένα φρύδια, το tutorial της Gricelda Suarez J είναι ο οδηγός που χρειάζεσαι.

Πως να χρησιμοποιήσεις concealer ως highlight και contour

Μια από τις πολλές υπερδυνάμεις του είναι το highlighting- το οποίο περιλαμβάνει την τοποθέτηση concealer, που είναι μια ή δύο αποχρώσεις ανοιχτότερο από την επιδερμίδα σου, στα ψηλά σημεία του προσώπου σου και στη συνέχεια η ανάμειξη του με τα υπόλοιπα προϊόντα. Το αποτέλεσμα είναι μια πιο φωτεινή, φρέσκια επιδερμίδα και η τεχνική είναι πλέον τυπική πρακτική για no-makeup makeup ρουτίνες. Μπορείς επίσης να το χρησιμοποιήσεις για το contouring, επιλέγοντας ένα χρώμα που είναι μία έως δύο αποχρώσεις πιο σκούρες από τον τόνο του δέρματος σου. Το αποτέλεσμα; Φρέσκο, λαμπερό, ομοιόμορφο δέρμα. Αυτό το tutorial της Jaleesa Moses το αποδεικνύει.

Πως να χρησιμοποιήσεις το concealer για να κρύψεις λάθη του μακιγιάζ

Είναι επίσης εξαιρετικό για την κάλυψη ατυχημάτων στο μακιγιάζ – είτε πρόκειται για ατελές eyeliner είτε για messy χείλη. Χρησιμοποιώντας πλακέ σφιχτό πινέλο και μια απόχρωση κοντά στο χρώμα του δέρματος, άπλωσε το concealer σε όλες τις περιοχές που θέλεις να δημιουργήσεις πιο αυστηρές, ευκρινέστερες γραμμές ή να καλύψεις ένα λάθος. Η Itsmyrayeraye σου δείχνει τον «δρόμο».

Πως να χρησιμοποιήσει concealer – κορέκτορες

Υπάρχουν πολλά διαφορετικά διορθωτικά προϊόντα στην αγορά που χρησιμοποιούν χρωστικές ουσίες για να ακυρώσουν την ερυθρότητα, τις δυσχρωμίες και τους μαύρους κύκλους.  Παρακάτω η Kyrah Stewart αναλύει τον τρόπο διόρθωσης χρώματος σαν επαγγελματίας, χρησιμοποιώντας κόκκινο, πορτοκαλί, ανοιχτό ροζ και πράσινο κορέκτορα. Οι αποχρώσεις του κόκκινου/πορτοκαλί ακυρώνουν τους μαύρους κύκλους στο δέρμα, το ροζ φωτίζει και το πράσινο ακυρώνει την ερυθρότητα. Το μυστικό; Το σωστό blending πριν την εφαρμογή foundation.

Πώς να χρησιμοποιήσεις το concealer για να καλύψεις ουλές

Σε αυτό το λεπτομερές βίντεο της η kristinaxmakeup, καλύπτει τα σημάδια της ακμής της με concealer. Ξεκινά με ένα πράσινο concealer διόρθωσης χρώματος για να ακυρώσει τα κόκκινα σημάδια της και να το αναμειγνύει με τη βοήθεια ενός πινέλου. Στη συνέχεια, εφαρμόζει το προϊόν που ταιριάζει με τον τόνο της επιδερμίδας της από πάνω και κάνει blend.

Πως να χρησιμοποιήσεις το concealer για να καλύψεις τα μαύρα στίγματα

Η Naakie Narty αποκαλύπτει ακριβώς πώς καλύπτει τα μαύρα στίγματα χωρίς βάση σε αυτό το βίντεο. Αντ΄ αυτού, χρησιμοποιεί ένα ελαφρύ στρώμα από ενυδατική κρέμα με χρώμα και concealer. Αφού ψέκασε το πρόσωπό της με ένα βασικό στρώμα ενός Setting Spray, πρόσθεσε ένα στρώμα της ενυδατικής κρέμας και στη συνέχεια έβαλε δύο διαφορετικές αποχρώσεις σε κάθε σκοτεινό σημείο. Ταμπονάρει με τα δάχτυλά της και προσθέτει ένα ακόμη στρώμα του Setting Spray.