Πίσω από το brand ΣΟΜΦ, ‘κρύβεται’ η σχεδιάστρια Μαριαφλώρα Lehec, με σπουδές στο Central St Martin’s και προυπηρεσία στον Christopher Kane. Aποκαλεί τρυφερά τις fans της somfettes και αγαπά πολύ το street style με ιδιαίτερα και μοναδικά σχέδια. Την γνωρίσαμε λίγο καλύτερα μέσα από μία μικρή συνέντευξη αλλά και το Σάββατο 24 Οκτωβρίου στο AXDW όπου μας παρουσιάζει τη νέα συλλογή της…

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ποιο είναι το must have ρούχο για όλες τις γυναίκες διαχρονικά;

Θεωρώ πως για κάθε γυναικείο σωματότυπο, το must have ρούχο είναι τελείως διαφορετικό. Για τις somfettes μου είναι συνήθως μια lasercut midi φούστα ή ένα κολάν με trompe l’oeil tattoo.

SOMF 1

Ποιο ρούχο ή αξεσουάρ θα εξαφανίζατε για πάντα, αν μπορούσατε;

Τα crocs τσόκαρα νομίζω… είναι ένα παπούτσι που ποτέ δεν κατάλαβα.

Ποιο είναι το αγαπημένο σας κομμάτι από δική σας συλλογή και ποια η ιστορία του;

Το αγαπημένο μου κομμάτι είναι ένα μαύρο αμάνικο πουκάμισο με διάτρητες λεπτομέρειες lasercut και τούλι, εμπνευσμένο από country western πουκάμισα.

SOMF 2

Tips για νέους σχεδιαστές μέσα στην κρίση

Σπουδάστε μόδα πριν ξεκινήσετε την πορεία σας και κάντε πρακτική σε κάποιον σχεδιαστή που αγαπάτε.

Λίγα λόγια για τη νέα collection στο AXDW (στιλ, πού θα την βρούμε, social media).

Η Καλοκαιρινή συλλογή 2015 Beach Goth, αποτελείται από digital prints, lasercut και κάποιους νέους lace up οδηγούς, που αποκαλύπτουν τον καλοκαιρινό αισθησιασμό. Εμπνεύστηκα τόσο από τα μουσικά φεστιβάλ της Καλιφόρνιας (ΒeachGoth), όσο και από το δικό μας Plissken Festival, καθώς και από την αισθητική του surf rock των Beach Boys. H μεγαλύτερη πηγή έμπνευσης όμως ήταν και παραμένει το ελληνικό τοπίο των Κυκλάδων.