Τα φρύδια αποτελούν ένα από τα πιο βασικά χαρακτηριστικά του προσώπου μας. Το σχήμα, η ένταση και το χρώμα που επιλέγουμε να τους δώσουμε είναι πολύ σημαντικά. Αυτό γιατί χρειάζεται να έρχονται σε αρμονία με το σχήμα του προσώπου και την γενική μας εικόνα.

Οι τελευταίες τάσεις θέλουν τα φρύδια να είναι περισσότερο φυσικά και να δίνουν την αίσθηση ενός επιμελώς ατημέλητου ύφους. Βρήκαμε, λοιπόν, και σου προτείνουμε το μυστικό που χρησιμοποιούν πολλές επαγγελματίες ομορφιάς. Ανάμεσά τους και η makeup artist της Rihanna, Priscilla Ono, και αυτό δεν είναι άλλο από το σαπούνι.

Πιο συγκεκριμένα, φαίνεται πως πολλές makeup artists επιλέγουν το σαπούνι λόγω της μεγαλύτερης αντοχής του πάνω στην τρίχα, αντί για τα κλασσικά gel φρυδιών. Η εξήγηση είναι πως τα περισσότερα από αυτά έχουν ως βάση το νερό και φεύγουν πιο εύκολα.

Ο τρόπος που μπορείς να το χρησιμοποιήσεις είναι πολύ απλός

● Παίρνεις ένα από τα βουρτσάκια που χρησιμοποιείς για τον σχηματισμό. ● Το βρέχεις είτε με λίγο νερό είτε το ψεκάζεις με λίγο setting spray για μακιγιάζ για ακόμα καλύτερο κράτημα. ● Περνάς μια λεπτή στρώση από το σαπούνι πάνω στα φρύδια σου και τα χτενίζεις προς τα πάνω και έπειτα προς τα πίσω.

Το αποτέλεσμα είναι διακριτικά χτενισμένα φρύδια που μένουν σε αυτό το σχήμα για αρκετές ώρες, ενώ δίνουν την αίσθηση ότι είναι εντελώς φυσικά.

Καλό θα ήταν αν μπορείς να επιλέξεις μια μπάρα σαπουνιού που να έχει ως βάση την γλυκερίνη. Η γλυκερίνη έχει χαμηλότερο pΗ και καθώς τα μάτια είναι πολύ κοντά και αποτελούν μια αρκετά ευαίσθητη περιοχή, είναι λιγότερο πιθανό να σου προκαλέσει κάποιο ερεθισμό.

Εκείνο που θα πρέπει να προσέξεις είναι να μην το παρακάνεις με την ποσότητα που θα βάλεις. Αρχικά, προκειμένου να αποφύγεις να σου αφήσει λευκά υπολείμματα μετά από κάποια ώρα. Και δεύτερον, ώστε να μην χαλάσει την στρώση του make up σου στη γύρω περιοχή.

Τέλος, αν ανήκεις σε εκείνες που προτιμούν να «γεμίζουν» τα φρύδια τους με κάποιο ειδικό μολύβι ή σκιά, προτίμησε να το κάνεις πριν περάσεις την στρώση και τα σταθεροποιήσεις.

φωτογραφίες: Byrdie