Υπήρχε μια εποχή που ο Μπονγκ Τζουν-χο δεν ήταν γνωστός σε όλον τον κόσμο. Πολύ πριν τα Παράσιτα, μία από τις δουλειές του σκηνοθέτη ήταν η ταινία Snowpiercer που κυκλοφόρησε το 2013. Μπορεί να μην έλαβε τον ίδιο ενθουσιασμό με την περσινή, εντυπωσίασε όμως το κοινό με την ιδιαίτερη πλοκή της. Έτσι, τώρα κυκλοφορεί στο Netflix μία μεταφορά του Snowpiercer στη μικρή οθόνη μέσα από 10 επεισόδια. Απλά όχι με πολύ μεγάλη επιτυχία.

Η σειρά Snowpiercer έγινε άλλο ένα αστυνομικό θρίλερ, σαν όλα αυτά που ήδη ξέρουμε

Χωρίς να ήταν αυτός ο αρχικός της στόχος. Στη ταινία είδαμε πως επέζησαν μερικοί άνθρωποι μετά από ακόμη μια εποχή των παγετώνων που έπληξε τη γη. Αυτοί βρίσκονταν σε ένα κινούμενο τρένο διασχίζοντας μια διαδρομή από την Αμερική στην Ευρώπη και πίσω. Μέσα από αυτή την ιστορία, ο Μπονγκ Τζουν-χο κατάφερε να περιπλέξει πολλά είδη ταινιών και να προσφέρει στο κοινό ένα ιδιαίτερο αφήγημα. Το highlight του ήταν και η ερμηνεία του Chris Evans, αλλά και της Tilda Swinton που ξέρει καλά τι πάει να πει “villain”.

Τώρα το Snowpiercer διατήρησε την ίδια λογική, απλά με κάποιες ουσιαστικές αλλαγές. Ήταν εξαρχής ένα παιχνίδι που ανέδειξε τις διαφορές ανάμεσα στις κοινωνικές τάξεις. Είναι άλλωστε αυτό που ξέρει να κάνει καλύτερα ο Mπονγκ Τζουν-χο. Στη σειρά, όμως, οι χαρακτήρες καταπιάνονται με την επίλυση ενός φόνου κι εκεί αλλάζουν όλα.

Η καλοφτιαγμένη, δυστοπική ταινία γίνεται τώρα ένα ακόμα αστυνομικό θρίλερ στο οποίο αναζητείται έναν serial killer. Και ξαφνικά παύει να μας εντυπωσιάζει το post-apocalyptic σκηνικό έξω από το τρένο. Άλλωστε κάπως πρέπει να γεμίσουν αυτά τα 10 επεισόδια. Έτσι εστιάζουν πολύ περισσότερο στις ιστορίες των επιβατών και πρωταγωνιστών αναζητώντας αυτόν τον δολοφόνο που έχει βάλει στόχο τα βαγόνια της τρίτης θέσης.

Η πλοκή της σειράς είναι πολύ πιο μπερδεμένη από αυτή της ταινίας και το Snowpiercer απογοητεύει πολλούς θεατές

Ενθουσιάζει όμως όσους είναι θαυμαστές των καλών αστυνομικών μυστηρίων που δεν έχουν δει την αρχική ταινία. Γιατί αλλιώς, πολύ απλά οι συγκρίσεις είναι αναπόφευκτες. Πέρα από όλα αυτά, το καλό είναι ότι η σειρά είναι εμφανές ότι είχε ένα πολύ μεγαλύτερο budget, εξού και η τόσο προσεγμένη και καλή παραγωγή της. Στην καλύτερη περίπτωση θα υπάρξουν και κάποια twists που θα σε ξαφνιάσουν.