Πριν την εποχή του Covid-19, η ταινία “Slender Man” βγήκε στις κινηματογραφικές αίθουσες με πρωταγωνίστριες τη Joey King, τη Julia Goldani Telles και τη Jaz Sinclair. Η ιστορία είναι γνωστή. Τέσσερα κορίτσια Λυκείου, σε μία μικρή αμερικανική πόλη, δείχνουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τον μυστικισμό κι έτσι αποφασίζουν να κάνουν μία τελετουργία. Λίγες μέρες μετά, μία από τις κοπέλες εξαφανίζεται, αφήνοντας τις άλλες τρεις απεγνωσμένες αλλά φοβισμένες για τη ζωή τους. Η πλοκή φαίνεται κάπως basic, και ίσως και να είναι. Εκτός αν ξέρεις το background story, το οποίο και θα σε κάνει να αλλάξεις γνώμη. Αρκεί να διαβάσεις τα παρακάτω.

Η ταινία βασίζεται στη γνωστή φιγούρα του Ίντερνετ, Slender Man. Ο Slender Man, είναι ένα αδύνατο και αφύσικα ψηλό ανθρωποειδές, δίχως χαρακτηριστικά προσώπου και σώματος, ο οποίος φοράει ένα μαύρο κοστούμι. Ο Slender Man έκανε την εμφάνισή του το 2004, με μία σειρά από εικόνες -που είχαν περάσει από photoshop- και τις οποίες είχε φτιάξει ο Eric Knudsen. Από τότε, η φιγούρα αυτή έγινε διάσημη μπαίνοντας σε διάφορα online παιχνίδια.

Σύμφωνα με τον μύθο του, ο χαρακτήρας αρπάζει παιδιά, που βρίσκονται συνήθως σε δασώδεις περιοχές, και μπορεί να προκαλέσει παράνοια και ψευδαισθήσεις. Ο Slender Man, συχνά λέγεται πως πυροδοτεί μία αποκαλούμενη “slender sickness”. Η οποία ορίζεται ως παράνοια με εφιάλτες και ψευδαισθήσεις που συνοδεύονται από αιμορραγία της μύτης. Επίσης, λέγεται πως ο Slender Man, έχει την ικανότητα της τηλεμεταφοράς.

Για πολλά χρόνια η περιγραφή του περνούσε απαρατήρητη. Μέχρι που το 2014, αυτοί που γνώριζαν πολλά για την “ύπαρξή” του, τον συνέδεσαν με κάποιες ειδήσεις βίαιων πράξεων. Με πιο χαρακτηριστική είδηση, το παραλίγο μοιραίο μαχαίρωμα ενός 12χρονου κοριτσιού στην πόλη Waukesha.

Και τώρα που η ιστορία της ταινίας έγινε λιγότερο basic, τι λες, αξίζει να ρίξεις μια ματιά;