Μπορεί μία καριέρα σε δουλειά γραφείου με μακρά σταδιοδρομία και σταθερό paycheck, να έχει και μερικές ανεπιθύμητες παρενέργειες;

Ω, ναι.

Παρόλο που είναι ευρέως γνωστό ότι το να ξοδεύεις το μεγαλύτερο μέρος της ημέρας σου σε μια καθιστή θέση μπροστά σε ένα γραφείο μπορεί να προκαλέσει τα πάντα, από έναν απλά πιασμένο αυχένα, σε μια τραγικά καταπονημένη πλάτη, φαίνεται πως η παραδοσιακή εργασία γραφείου δεν πρόκειται να αλλάξει σύντομα.

Ευτυχώς, υπάρχουν αρκετοί τρόποι αντιμετώπισης του ψυχικού και σωματικού στρες που προκαλείται από αυτό το αναπόφευκτο κομμάτι της καθημερινότητας. Για αρχή μπορείς να εξασκηθείς σε κάποιες βασικές στάσεις της yoga για stretching και αποφόρτιση μετά τη δουλειά, ή να έχεις κάποιο office-friendly όργανο γυμναστικής στο γραφείο και στα διαλείμματα σου να ξεκουράζεις το σώμα σου.

Αυτή είναι η καλύτερη στάση ύπνου για τον πόνο στην μέση
postureprotector.com

Μαζί με αυτές τις στρατηγικές κατά τη διάρκεια της ημέρας, το πιο σημαντικό έρχεται το βράδυ και στον τρόπο που κοιμάσαι. Οι ειδικοί επιβεβαιώνουν ότι η μοναδική στάση στον ύπνο για τον πόνο της μέσης λόγω καθιστικής ζωής είναι η υποστηριζόμενη με την πλάτη να ακουμπάει στο στρώμα. Πώς θα το πετύχεις σωστά; Ξάπλωσε με την πλάτη σου στο στρώμα και το μαξιλάρι σου να υποστηρίζει καλά τον αυχένα και το κεφάλι.

Βάλε ένα μικρό μαξιλαράκι κάτω από τα γόνατά σου για επιπλέον στήριξη και για να διατηρήσεις έτσι την φυσική καμπύλη της σπονδυλικής σου στήλης.

Τοποθέτησε ένα μαξιλάρι κάτω από τη μέση ή οποιοδήποτε άλλο μέρος του σώματός σου όπου νοιώθεις πως χρειάζεται επιπλέον στήριξη.

Και voilà.

Δες επίσης: Γιατί ο μεσημεριανός ύπνος είναι αυτό που χρειάζεσαι

featured image: vidmid.com