Περιμένεις πώς και πώς να φτάσει η day-off σου και να περάσεις μια ξέγνοιαστη μέρα με το σκύλο σου στην παραλία; Τώρα το καλοκαίρι, τόσο εμείς, όσο και τα κατοικίδιά μας έχουμε ανάγκη από μια ανάσα δροσιάς. Αντί για βγάλεις το σκύλο σου την καθιερωμένη ημερήσια βόλτα βρεθείτε στην πιο κοντινή παραλία και θα απολαύσετε κι οι δύο στο έπακρο τα πλεονεκτήματα της θάλασσας.

Τι πρέπει να προσέξεις:

  • Ενυδάτωση

Προμηθεύσου με πολύ νερό. Περισσότερο από όσο θα έπαιρνες σε μια άλλη περίσταση. Ο σκύλος σου έχει ανάγκη να μείνει πλήρως ενυδατωμένος ώστε να μη χρειαστεί να καταφύγει στο θαλασσινό νερό εάν αισθανθεί διψασμένος. Η υψηλή περιεκτικότητα του θαλασσινού νερού σε νάτριο μπορεί να προκαλέσει σοβαρές επιπτώσεις στην υγεία του σκύλου, οπότε μια ικανή δόση νερού ανά τακτά χρονικά διαστήματα θα λειτουργήσει προληπτικά.

  • Σκιά

Επειδή πολλοί άνθρωποι δεν τρέφουν την ίδια εκτίμηση για τους σκύλους όπως εσύ, ενοχλούνται από την παρουσία τους στην παραλία. Γι’αυτό είναι προτιμότερο να επιλέξεις μια ανοργάνωτη παραλία χωρίς πολύ συνωστισμό, ώστε να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο. Συν του ότι ο σκύλος σου θα έχει περισσότερο χώρο να τρέξει ανέμελος και θα το ευχαριστηθεί πιο πολύ. Θα πρέπει όμως να βεβαιωθείς ότι θα πάτε κάπου με αρκετή σκιά που διαρκεί για μεγάλο χρονικό διάστημα. Αν δεν είσαι σίγουρος, μια ομπρέλα είναι η καλύτερη λύση. Μπορείς να τη στήσεις όπου κρίνεις καλύτερο και να είστε ασφαλείς.

  • Αντιηλιακή προστασία

Και ναι, υπάρχει αντιηλιακό και για σκύλους. Ιδιαίτερα αν ο σκύλος σου έχει κοντό ή μέτριο τρίχωμα, συνιστάται να του βάλεις μια ήπια προστασία ώστε να μην καεί από τις βλαβερές ακτίνες του ήλιου. Όπως προσέχουμε εμείς το δέρμα μας, έτσι ακριβώς πρέπει να κάνουμε και με τα κατοικίδιά μας.

Και για όταν αποφασίσεις να γίνει τελικά η πολυαναμενόμενη βουτιά, βεβαιώσου ότι το κάνεις σωστά

  • Προσοχή κατά την κολύμβηση

Αν το έχεις ξαναπροσπαθήσει, ξέρεις. Αν όμως είναι η πρώτη φορά που δοκιμάζεις να αφήσεις το σκύλο σου να χαρεί τη θάλασσα και από μέσα, να είσαι προσεκτικός. Βήμα-βήμα, όπως θα έκανες και με ένα μικρό παιδί. Ξεκίνα από τα ρηχά και κράτα τον συνέχεια στην αρχή μέχρι να συνηθίσει την αίσθηση. Θα σου δείξει ο ίδιος αν απολαμβάνει τη δροσιά του νερού και θα κρίνεις εσύ αν θα τον αφήσεις πιο βαθιά και πιο μακριά. Αν πάλι τον δεις να προσπαθεί να ξεφύγει λες και τον φυλάκισες, μάλλον είναι πιο συντηρητικός τύπος και θα χαρεί να κάτσει στην αμμουδιά παρά μέσα στη θάλασσα.

  • Καλό ξέβγαλμα

Με ένα μπουκάλι νερό ή με τυχόν ντους της παραλίας, ξέβγαλε τον σκύλο σου. Μην τον αφήσεις να περάσει πολλή ώρα με το αλάτι πάνω στο σώμα του, γιατί τα βακτήρια της θάλασσας μπορεί να τον ερεθίσουν. Και ιδιαίτερη προσοχή στα μάτια του. Όταν γυρίσεις σπίτι, χρησιμοποίησε νερό και σαμπουάν για να σιγουρευτείς ότι θα απομακρυνθούν τα πάντα από πάνω του.

Featured photo: ctpost.com