Όπως ήδη έχεις καταλάβει, τα μεγαλύτερα skincare trends γεννιούνται πλέον στο Tiktok. Έτσι, ακολουθώντας την επιτυχία του gua sha, τα ice globes ενδέχεται να είναι το μεγαλύτερο trend για το 2022.

Τι είναι τα Ice Globes;

Τα ice globes είναι μικρές μπάλες γεμάτες με νερό με τις οποίες κάνεις μασάζ στο πρόσωπο. Η διαδικασία είναι απλούστατη. Τις βάζεις στην κατάψυξη τουλάχιστον 30 λεπτά πριν τη χρήση και τις περνάς απαλά σε ολόκληρο το πρόσωπο και γύρω από τα μάτια.

Ουσιαστικά, αντικαθιστούν παλαιότερες πρακτικές ομορφιάς, όπως το παγωμένο αγγούρι, το παγωμένο νερό ρυζιού και, σε ένα βαθμό, την κρυολιπόλυση. Μάλιστα, μια έρευνα του Stylight επισημαίνει ότι, με βάση το Google, το ενδιαφέρον για τα Ice Globes έχει αυξηθεί κατά +194% από το Δεκεμβρίου του 2021.

Ποια είναι τα οφέλη τους για το δέρμα;

Το αυξημένο ενδιαφέρον για τα ice globes δεν είναι αβάσιμο. Αρχικά, μειώνουν άμεσα το πρήξιμο και τη φλεγμονή. Έτσι, είναι ιδανικά για όσες έχουν ευαίσθητο δέρμα και αντιμετωπίζουν ακμή από τη χρήση μάσκας. Επίσης, βοηθούν στην αποφυγή σακούλων κάτω από τα μάτια ενώ μειώνουν την εμφάνιση των μαύρων κύκλων. Με αυτόν τον τρόπο, κάνουν την επιδερμίδα σου πιο λαμπερή στο λεπτό!

Αντίθετα με παλαιότερες τεχνικές, όπως η χρήση πάγου στο δέρμα, τα ice globes μειώνουν την πιθανότητα ερεθισμού αφού ο πάγος δεν ακουμπά απευθείας στο πρόσωπο. Εάν θες να ενισχύσεις το αποτέλεσμα, χρησιμοποίησέ τα παράλληλα με μια μάσκα περιποίησης για να επιτρέψεις στα συστατικά να εισχωρήσουν καλύτερα στο δέρμα.

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Όλα όσα χρειάζεται να ξέρεις για το Happy Organic, το clean beauty e-shop