Το φθινόπωρο είναι η κατάλληλη εποχή να προετοιμάσεις το δέρμα σου για τις ψυχρές μέρες του χειμώνα που θα ακολουθήσουν.

Ίσως οι δραστηριότητες του καλοκαιριού άφησαν την επιδερμίδα σου λίγο εύθραυστη, αλλά η ομορφιά αυτής της εποχής είναι ότι πριν από τη «βουτιά» στις βαριές ενυδατικές κρέμες και τα balms που απαιτεί ο Χειμώνας, έχουμε ακόμα μερικές ζεστές μέρες για να βάλουμε τα πράγματα σε τάξη.

Επαναφορά και επανεκκίνηση, ναι, αλλά και προετοιμασία για αυτές τις πιο δροσερές μέρες, αλλάζοντας ορισμένα βασικά προϊόντα. Είναι στην πραγματικότητα μια εύκολη μετάβαση και είμαστε εδώ για να σε βοηθήσουμε να την πετύχεις.

Πρόσθεσε μια δόση βιταμίνης C

Πριν περάσεις στη φθινοπωρινή ρουτίνα, πρέπει να αξιολογήσεις το «σημάδι» του καλοκαιριού στο δέρμα σου. Η βιταμίνη C βοηθά στην αποκατάσταση τυχόν βλάβης του δέρματος από το καλοκαίρι, όπως είναι οι δυσχρωμίες. Η προσθήκη μιας πλούσιας σε βιταμίνη C φόρμουλας βοηθά στη θεραπεία των λεπτών γραμμών και των ρυτίδων, καθώς και στην εμφάνιση των «προβλημάτων» του ήλιου, και προστατεύει το δέρμα από τις ελεύθερες ρίζες.

Μη σταματάς να χρησιμοποιείς SPF

Το SPF είναι απαραίτητο όλο το χρόνο. Αυτό που μπορείς να αλλάξεις στο Φθινόπωρο είναι να επιλέξεις πιο ελαφριές υφές με SPF μιας και θα προσθέσεις πιο βαριές ενυδατικές κρέμες.

Κλείσε ένα ραντεβού με την αισθητικό σου

Αυτό είναι σημαντικό για πολλούς λόγους. Το δέρμα μας περνάει από έναν κύκλο απόρριψης και ανανέωσης κάθε 28 ημέρες, ο οποίος επιδεινώνεται περισσότερο από εποχιακές αλλαγές. Εκτός από το να δώσεις στην επιδερμίδα σου ένα βαθύ καθαρισμό και μια ολοκληρωμένη επανεκκίνηση, ένας ειδικός μπορεί επίσης να παράσχει κάποιες εξατομικευμένες συμβουλές σχετικά με τον τρόπο αντιμετώπισης συγκεκριμένων ζητημάτων καθώς οι θερμοκρασίες πέφτουν.

Απολέπιση

Αν κάνεις ήδη απολέπιση, το δέρμα σου είναι καθαρό. Αν όχι, είναι μια καλή περίοδος να ξεκινήσεις μια εβδομαδιαία ήπια απολέπιση.

Ξεκίνα να ενυδατώνεσαι καλύτερα, αλλά πες όχι στις πολύ βαριές υφές ακόμα

Το δέρμα σου χρειάζεται σίγουρα λίγο περισσότερη υγρασία τώρα που οι θερμοκρασίες πέφτουν ξανά, αλλά επέλεξε με κάτι σχετικά ελαφρύ – όπως ένας ορός παρά μια βαριά κρέμα – προς το παρόν.

Σίγουρα πρόσθεσε μια κρέμα ματιών

Το ευαίσθητο δέρμα γύρω από τα μάτια σου είναι το πρώτο που αισθάνεται τον αντίκτυπο των μεταβαλλόμενων εποχών, που μπορεί να εκδηλωθεί σε οίδημα ή λεπτές γραμμές. Η επιλογή μιας ελαφριάς κρέμας ή τζελ πριν τον ύπνο θα κάνει θαύματα.

featured photo: Twenty20 Stocj Gallery @ktv_1809