Ως millennial, απλά έχω βαρεθεί να ακούω για το πόσο κακή είναι η γενιά μου. Όταν, ωστόσο, αποφασίζω να δω τα πράγματα αντικειμενικά, συνειδητοποιώ πως, ΟΚ, δεν είμαστε και τέλειοι οι millennials. Υπάρχουν κάποια απλά πράγματα που δεν έχουμε κατακτήσει. Στο μεταξύ, δε δείχνουμε να θέλουμε κιόλας.

Οικονομική διαχείριση

Σίγουρα, η αγορά εργασίας και οι γενικότερες οικονομικές συνθήκες δε βοηθάνε. Αυτά όμως δεν είναι τα μοναδικά προβλήματα σε ό,τι έχει να κάνει με τη σχέση των millennials με τα χρήματα.

Οι περισσότεροι παίρνουμε λιγότερα χρήματα από όσα μας αναλογούν και σύμφωνα με έρευνες, ζούμε από μισθό σε μισθό. Δεν αποταμιεύουμε, δε βάζουμε όρια στις αγορές μας και ίσως να “κουβαλάμε” κάποιο φοιτητικό δάνειο. Ειδικά όσοι έκαναν σπουδές στο εξωτερικό. Θα μπορούσε να πει κανείς ότι δεν ξέρουμε πώς να διαχειριστούμε τα χρήματα, γιατί πολύ απλά δεν έχουμε χρήματα.

Ράψιμο

Τι σχέση έχει τώρα αυτό, θα μου πεις. Κι όμως, αν σκεφτείς πως θεωρούμε τα πάντα αναλώσιμα, πετάμε εύκολα ένα παντελόνι απλά επειδή έχει φύγει μια κλωστή και δε δεχόμαστε να πάμε να το φτιάξουμε, αντιλαμβάνεσαι το αντίκτυπο όλου αυτού στο περιβάλλον.

Στο μεταξύ, δεν ξέρουμε να ράβουμε ούτε κουμπί.

4 πράγματα εκνευρίζουν τους millennials στην παραλία
elitedaily.com

Eye Contact

Για τους περισσότερους millennials, αυτό είναι πραγματικό πρόβλημα. Μου έχει τύχει να βγω ραντεβού και κυριολεκτικά να μην κοιτάζω τον άλλο στα μάτια. Ο άνθρωπος εννοείται μου το είπε και δεν ήξερα πώς να το διαχειριστώ.

Αν το σκεφτείς, η ζωή μας όλη είναι μεταξύ υπολογιστών, κινητών και tablet. Περνάμε ώρες μπροστά από μια οθόνη, με κερασάκι στην τούρτα το σκρολάρισμα.

Μαγείρεμα

Αν μου πεις πως όλοι οι millennials φίλοι σου δεν ξέρουν πώς να φτιάξουν τηγανιτά αυγά, θα σε πιστέψω. Ούτε οι δικοί μου φίλοι ξέρουν.

Στο μεταξύ, δουλεύοντας πολλές ώρες και επιστρέφοντας αργά το βράδυ στο σπίτι, πού να βρούμε χρόνο, ενέργεια και διάθεση να μαγειρέψουμε; Δεν ξέρουμε τι είναι αυτό το “κουζίνα” που λέτε όλοι. Το μόνο που κάνουμε είναι να αποθηκεύουμε φωτογραφίες με συνταγές από το Pinterest, πιστεύοντας πως όντως κάποια στιγμή θα τις μαγειρέψουμε.

Αυτοπεποίθηση

Μπορεί να είμαστε η γενιά των selfies, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι μας αρέσουμε. Στην πραγματικότητα, μια πρόσφατη έρευνα έδειξε πως το συναισθηματικό μας well-being είναι χειρότερο από ποτέ. Γιατί, όμως, δεν πιστεύουμε σε εμάς;

Τις περισσότερες φορές, νιώθουμε μόνοι, περιμένοντας κάποιον να μας κάνει comment στη τελευταία φωτογραφία που ανεβάσαμε στο Instagram. Επιπλέον, όταν μετά βίας μπορούμε να βρούμε δουλειά, προσπαθούμε να διαχειριστούμε την ανασφάλεια από άποψη ζωής και χρημάτων, δεν έχουμε χρόνο να τα βρούμε 100% με τον εαυτό μας.

Επισκευές στο σπίτι

Η ζωή είναι κάπως πιο βολική για όσους φεύγουν αυτή την εποχή από το πατρικό τους, σε σχέση με όταν το έκαναν οι γονείς μας. Πλέον, όταν χαλάει η μπαταρία του νιπτήρα, όταν στάζει ο νεροχύτης ή όταν ο τοίχος θέλει βάψιμο, θεωρούμε δεδομένο ότι θα καλέσουμε κάποιον να το φτιάξει. Αντίστοιχα, οι γονείς μας θα τα έφτιαχναν μόνοι τους και θα έπιναν και μια μπύρα μετά. Εμείς πάλι θα την κεράσουμε στον μάστορα.

Επίλυση συγκρούσεων

Οι millennials αποφεύγουμε τις συγκρούσεις σαν να είναι πανούκλα. Προτιμούμε είτε να λέμε σε όλα ναι είτε να παραιτηθούμε από μια δουλειά για να αποφύγουμε την αντιπαράθεση.

Featured image: Thought Catalog