Υπάρχουν αρκετές συναισθηματικές, γεμάτες αγάπη στιγμές σε μια γυναικεία φιλία. Διακοπές μαζί, φλέρτ, αγωνίες που μοιράζεσαι, γέλια για κοινά αστεία, μυστικοί κώδικες. Όσο πιο πολλά χρόνια φιλίας, τόσο περισσότερες στιγμές. Όσο περισσότερα χρόνια τόσο πιο περίεργο να την βλέπεις να ετοιμάζεται να παντρευτεί. Δεν είναι ότι δεν χαίρεσαι, είναι ότι περνάνε κάποιες παράλογες σκέψεις από το μυαλό σου, που όσο κι αν το παραδέχεσαι ότι δεν έχουν καμία βάση, αλλά συμβαίνουν.

0bf604d8bf79f60e689f0c1ab2500250

“Θα μείνω μόνη μου. Χάνω το σύμμαχό μου” Όπως είπε και η Christina Yang στ0 Grey’s Anatomy ”είναι το μόνο άτομο που θα πάρω εάν σκοτώσω κάποιον για να έρθει να καθαρίσουμε και να ξεφορτωθούμε το πτώμα”. Αισθάνεσαι ότι τώρα πια τα πράγματα δεν θα είναι ίδια. Είναι σίγουρο ότι ο φίλος της ήταν οκ με την φιλία σας, αλλά πόσο αλλάζουν τα πράγματα όταν το ζευγάρι γίνονται σύζυγοι;

“Ζηλεύω” Δεν είναι ότι ζηλεύεις που εκείνη παντρεύεται, είναι η κολλητή σου και μόνο ευτυχισμένη θες να είναι. Υποστηρίζεις την επιλογή της και χαίρεσαι πολύ. Ξέρεις ότι θα είναι υπέροχη σύζυγος, όπως είναι υπέροχη φίλη. Γλυκιά, δοτική, ευγενική. Αυτό ζηλεύεις: που όλα αυτά θα τα μοιραστείς με κάποιον άλλον.

“Αυτός θα με δεχτεί;” Είναι και αυτή η σκέψη. Εαν η φίλη σου είχε χρόνια σχέση μαζί του τότε μάλλον ξέρεις καλά τι μέλλει γενέσθαι. Εαν δεν έχεις ζήσει πολύ τη σχέση τους και εκείνος δεν ξέρει καλά τι είδους σχέση έχετε τότε εύλογα το σκέφτεσαι. Ταξιδέψατε πολύ μαζί, κάνατε facetime για να δείξετε η μια στην άλλη τι θα βάλετε, βλέπατε παράλληλα την ίδια ταινία και την σχολιάζατε στο messenger. Θα συνεχίσουμε να κάνουμε όλα αυτά; Πόσο θα αλλάξει αυτή η σχέση;

“Πότε θα έχω μια σχέση με αίσιο τέλος;” Στη περίπτωση που είσαι single είναι μια σκέψη που μάλλον θα περάσει από το μυαλό σου. Δε είναι ότι σε νοιάζει πότε θα παντρευτείς αλλά πότε θα νιώσεις αυτό το αίσθημα πληρότητας ότι είσαι με το άλλο σου μισό. Αυτή η ασφάλεια ότι έχεις βρει έναν δικό σου άνθρωπο. Και είσαι ο άνθρωπος κάποιου άλλου. Σα συνειρμός θα σου έρθει η σκέψη να κάνετε φανταστική παρέα οι 4 σας.

“Η αγάπη υπάρχει” Όπως την κοιτάζεις εκεί στο γάμο λαμπερή και ευτυχισμένη, δίπλα σ αυτόν που αγαπάει έχεις μια δυνατή ένδειξη ότι η αγάπη υπάρχει. Όταν βιώσεις τις δυσκολίες ή τις πρώτες άβολες στιγμές τους ήσουν δίπλα στη φίλη σου. Είσαι μάρτυρας αυτής της αγάπης και αυτής της ευτυχίας. Εκείνη σου δίνει χαρά από τη χαρά της και εκείνος την επιβεβαίωση ότι υπάρχουν τέτοιοι σούπερ τύποι.  Και χαμογελάς.