Όπως το hygge και το σύστημα υγείας, έτσι και η διακόσμηση απλά γίνεται καλύτερα στη Σκανδαναβία. Τώρα θα σκέφτεσαι: Όλα σε λευκούς τόνους σε συνδυασμό με ξύλο; Μη φοβάσαι, interior design freak, υπάρχουν πολλά tricks διακόσμησης που μπορούν να μας μάθουν οι φίλοι μας οι Σκανδιναβοί. Διάβασε τα και εφάρμοσε τα στο σπίτι σου.

Γυμνά παράθυρα

Με minimal φως ήλιου τις περισσότερες μέρες του χρόνου, οι Σκανδιναβοί κάνουν ό,τι μπορούν για να το εκμεταλλευτούν. Αυτό μεταφράζεται σε πολύ λεπτές ή και καθόλου κουρτίνες.

UNSPLASH

Ιδιοτροπία

Για κάποιους η λογική τους στη διακόσμηση μπορεί να μοιάζει με ιδιοτροπία. Το σκανδιναβικό desing δείχνει ιδιαίτερο, με εναλλακτικές συνθέσεις απλών κατά τα άλλα αντικειμένων. Για παράδειγμα, φυτά που επιπλέουν ή ξεχωριστές επιλογές για φωτισμό.

UNSPLASH

Επιλεγμένες γραμμές

Δεν θα βρεις γωνίες που θυμίζουν νοσοκομείο ή σιδερωμένες μαξιλαροθήκες στη Σκανδιναβία. Η αισθητική όσον αφορά το κρεβάτι και τα υπνοδωμάτια είναι ανεπιτήδευτη και φρέσκια.

UNSPLASH

Mixed γεωμετρία

Σκέψου ένα στρογγυλό, ξεθωριασμένο, ξύλινο τραπέζι. Συνδυασμένο με καρέκλες με γωνίες.

UNSPLASH

Το πράσινο σαν τέχνη

Η σκανδιναβική τέχνη είναι από τη φύση της minimal. Αντί για αυτή, οι ντόπιοι προτιμούν τα φυτά και το πράσινο. Συχνά τοποθετημένα μπροστά από λευκούς, κενούς τοίχους. Έτσι ώστε να φαίνεται πραγματικά η ομορφιά τους.

UNSPLASH

Hyper-Editing

Η σκανδιναβική διακόσμηση δεν έχει σε τίποτα να κάνει με περιορισμούς. Βάλε τα αγαπημένα σου items σε σειρά κάπου που να μπορείς να τα βλέπεις και να τα θαυμάζεις. Και μετά εμπλούτισε τα λίγο ακόμα. Είναι ο πιο σύντομος δρόμος προς το ειλικρινές chic.

UNSPLASH