4 τρόποι να ξαναφέρεις τη διάθεση για σεξ στη σχέση σου

Πόσο συχνά κάνουν σεξ τα ευτυχισμένα ζευγάρια;

Το σεξ ίσως να είναι το βασικό θέμα των συζητήσεων με τις φίλες σου, όταν είσαι γύρω στα 20 κάτι. Αναλύσεις επί των αναλύσεων συνοδεύουν κάθε νέα γνωριμία. Ωστόσο, μεγαλώνοντας η αναφορά λεπτομερειών γύρω από τη σεξουαλική μας ζωή γίνεται με περισσότερη διακριτικότητα.

Ίσως αυτό οφείλεται στη συνειδητοποίηση ότι κάποια πράγματα συζητούνται καλύτερα με τον σύντροφο και όχι με τους φίλους. Ή η ζωή απλά μπαίνει σε άλλους ρυθμούς. Μπορεί επίσης να νιώθεις άσχημα και να στενοχωριέσαι, όταν κάτι δε πάει καλά. Τόσο που να μη θέλεις να το μοιραστείς.

Πράγματι, πολλά προβλήματα μπορούν να ανακύψουν ανάμεσα σε δυο συντρόφους εξαιτίας της σεξουαλικής τους ζωής. Ένα από αυτά αφορά τη συχνότητα του σεξ. Η τάση να κάνουμε συγκρίσεις με τους γύρω μας, όπως και η περιέργεια γύρω από το θέμα αυτό, είναι μεγάλη. Κάτι που επιβεβαιώνουν οι διάφορες έρευνες που κατά καιρούς γίνονται.

Ποια είναι όμως τελικά η ιδανική συχνότητα στο σεξ; Μία φορά το μήνα; Κάθε μέρα; Δύο φορές την εβδομάδα;

Τόσο συχνά κάνουν σεξ τα ευτυχισμένα ζευγάρια

redonline.co.uk

Σε μια πρόσφατη έρευνα επιστημόνων του Πανεπιστημίου του Τορόντο, βρέθηκε πως τα επίπεδα ευτυχίας μας σταθεροποιούνται αν κάνουμε σεξ μία φορά την εβδομάδα. Στα αποτελέσματα αυτά κατέληξαν διερευνώντας την ερωτική ζωή 15.000 ζευγαριών.

Όπως εξηγεί η  Amy Muise, η επίκουρη καθηγήτρια ψυχολογίας στο Πανεπιστήμιο του Τορόντο, στο Huffington Post Canada: «Το σεξ είναι συνδεδεμένο με την αίσθηση μεγαλύτερης ικανοποίησης σε μια σχέση». Ωστόσο, στην έρευνα δεν φάνηκε το περισσότερο σεξ να μας κάνει πιο ευτυχισμένους.

Βέβαια, αν σκεφτείς ότι η σεξουαλική μας ζωή εξαρτάται από διάφορους παράγοντες (όπως την ατομική μας libido, την υγεία, το άγχος, την ύπαρξη παιδιών κ. α), το μια φορά την εβδομάδα για πολλούς δεν είναι εφικτό. Δεδομένης, λοιπόν, της δύσκολης καθημερινότητας, ο προγραμματισμός του σεξ γίνεται ζωτικής σημασίας. Και η συχνότητα αυτή είναι ένας στόχος που μπορείς να πετύχεις.

Σαφώς το sex είναι μια προσωπική, πολύπλευρη δραστηριότητα και όχι ένα παιχνίδι αριθμών και επιδόσεων. Αλλά αν το σεξ μία φορά την εβδομάδα είναι το μόνο που πρέπει να κάνεις, για να είσαι ευτυχισμένη, τότε αξίζει να το προσπαθήσεις.

0 replies

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.