Αν ανήκεις και εσύ σε αυτούς που έχουν ολοκληρώσει τη Netflix «διαδρομή» τους, βλέποντας τις must σειρές και ταινίες, ίσως ψάχνεις για μια καινούργια streaming υπηρεσία. Εκτός από τις πιο mainstream επιλογές- βλέπε Amazon Prime Video- υπάρχουν και οι πιο alternative. Σε αυτές θα μπορείς να παρακολουθείς πάντα κάτι διαφορετικό. Το καλό είναι πως υπάρχουν αρκετές, οπότε σίγουρα θα βρεις κάποια να καλύπτει τα γούστα σου.

Curzon Home Cinema

Αν θέλεις να βλέπεις ταινίες την πρώτη ημέρα κυκλοφορίας τους, αυτό είναι το site που πρέπει να επισκεφτείς. Θα δημιουργήσεις το δικό σου home cinema με ένα μόνο κλικ και θα έχεις στην οθόνη σου ό,τι πιο φρέσκο κυκλοφορεί. Επίσης, δεν υπάρχει μηνιαία συνδρομή αλλά αντίθετα, νοικιάζεις την ταινία που βλέπεις κάθε φορά. Όπως ακριβώς θα έκανες και στο σινεμά.

Britbox

Δηλώνεις φαν των Βρετανικών σειρών; Τότε βρίσκεσαι στη σωστή υπηρεσία, όπως λέει και το όνομα της. Η συνεργασία της BBC με την ITV, σου δίνει εδώ και δεκαετίες, την ευκαιρία να δεις τηλεοπτικές βρετανικές σειρές. Από sitcoms, μέχρι σαπουνόπερες. Η μικρή μηνιαία συνδρομή, αλλά και οι πρώτες 30 δωρεάν ημέρες, είναι ένας ακόμη λόγος να το δοκιμάσεις.

Hayu

Από το ‘Keeping up with the Kardashians’ μέχρι τις ‘The Real Housewives’, το Hayu είναι το κατάλληλο μέρος να ξεχαστείς και να παρακολουθήσεις μερικές από τις πιο γνωστές Αμερικάνικες τηλεοπτικές σειρές και reality shows. Με 7 μέρες δωρεάν δοκιμή, σίγουρα θα προχωρήσεις και στη μηνιαία συνδρομή.

Rakuten TV

Στο Rakuten TV μπορείς να νοικιάσεις ή να αγοράσεις ταινίες, χωρίς την κλασσική μηνιαία συνδρομή. Οι ταινίες του Τζέισον Μπορν, τα Men in Black ή το Jumanji, είναι μόνο μερικά παραδείγματα από αυτές που μπορείς να κατεβάσεις στην smart tv σου, χωρίς καμία άλλη συνδεδεμένη συσκευή.

Mubi

Κατάλληλη για καλλιτεχνικούς ή «διανοούμενους» film lovers. Θα βρεις φρέσκες ταινίες αλλά και old school, με διαφορετική κουλτούρα η καθεμία ενώ κάθε εβδομάδα υπάρχουν καινούριες προτάσεις για το θεατή. Προσοχή όμως, οι ταινίες μένουν στον αέρα μόνο για 30 μέρες εδώ, σε αντίθεση με το Netflix, ενώ έχεις 7 μέρες δωρεάν δοκιμή.

BFI player

Εδώ συμβαίνει το εξής: Μία σειρά από παλιές, ακόμη και ασπρόμαυρες ταινίες αλλά και πιο νέες κυκλοφορίες, καθώς και μία συνδρομητική υπηρεσία, το BFI player Plus, που σου δίνει απεριόριστη πρόσβαση σε 300 ταινίες. Ακόμη πιο ενδιαφέρον όμως, είναι το ότι κάθε εβδομάδα σου προτείνεται μία ταινία από τον κριτικό ταινιών Mark Kermode, με ένα εισαγωγικό βίντεο για το λόγο που αξίζει να την παρακολουθήσεις.

featured image: redonline.co.uk