Ακόμη κι αν τα προηγούμενα χρόνια αγαπούσες και στήριζες το skincare με κάθε τρόπο, φέτος του αφιερώθηκες ακόμη περισσότερο. Πολύ απλά γιατί δεν είχες και κάτι καλύτερο να κάνεις. Αυτό ακριβώς έδωσε και την αφορμή στις διάφορες εταιρείες να επανεξετάσουν τα συστατικά που χρησιμοποιούν και τις μεθόδους παραγωγής. Προσπαθώντας μάλιστα να ασπαστούν πιο βιώσιμες και φιλικές προς το δέρμα λύσεις, βλέπουμε ότι ήδη νέα συστατικά κάνουν την εμφάνιση τους και γίνονται ιδιαίτερα δημοφιλή στον χώρο.

Δώσε προσοχή στις ετικέτες των skincare προϊόντως και ψάξε τα παρακάτω.

Νιασιναμίδη

Η νιασιναμίδη είναι ευρέως γνωστή και ως Βιταμίνη Β3. Πέρα από τη φροντίδα για την ενυδάτωση και τη λάμψη του δέρματος, συμβάλλει αποτελεσματικά και στην αντιμετώπιση των πόρων. Συγκεκριμένα, εξισσοροπεί τη λιπαρότητα και έτσι μπορείς να αντιμετωπίσεις πόρους και μαύρα στίγματα.

AHA/BHA

Πρόκειται για προϊόντα φυτικής προέλευσης που θα κάνουν τη διαδικασία περιποίησης του προσώπου σου ακόμη πιο αποτελεσματική. Ολοένα και περισσότερες εταιρείες επιλέγουν να χρησιμοποιήσουν τα δύο αυτά συστατικά στα προϊόντα τους, καθώς είναι ιδανικά κυρίως για ξηρές και ευαίσθητες επιδερμίδες που χρειάζονται ενυδάτωση.

Ασβέστιο

Μπορεί να νόμιζες ότι η κατανάλωση ασβεστίου από τον οργανισμό σου σταματά όταν τρω διάφορα γαλακτοκομικά. Ωστόσο, το δέρμα σου έχει επίσης ανάγκες σε ασβέστιο κι έτσι τα skincare προϊόντα φροντίζουν να το εντάξουν ως συστατικό. Ακριβώς επειδή τα επίπεδα ασβεστίου του οργανισμού μειώνονται με τα χρόνια, αυτό επηρεάζει και την άνω στοιβάδα του δέρματός σου κάνοντας τη λεπτότερη. Τα προϊόντα με ασβέστιο βοηθούν στην ενδυνάμωση και τη σωστή ανάπλαση της επιδερμίδας σου.

Cica

Από τη λίστα δε θα μπορούσε να λείπει κι ένα συστατικό που είναι ιδιαίτερα δημοφιλές στα κορεάτικα skincare προϊόντα. Πλέον, όμως, ολοένα και περισσότερες εταιρείες το επιλέγουν στη σύσταση των δικών τους κρίνοντας από τις ευεργετικές του ιδιότητες για το δέρμα. Συγκεκριμένα φαίνεται ότι βοηθά ιδιαίτερα στην αντιμετώπιση της ερυθρότητας και στην ανάπλαση της επιδερμίδας.

Ρίζα Γλυκόριζας

Το εκχύλισμα από τη ρίζα της γλυκόριζας, εκτός από αντιοξειδωτικό συστατικό, είναι ιδιαίτερα ενυδατικό. Συγκεκριμένα, καταπραΰνει το δέρμα και χαρίζει μία φυσική λάμψη, ιδανική για σένα που δεν σου αρέσει καθόλου η ματ και στεγνή επιδερμίδα.

featured image: @alexandrahraskova