Τα τρία πιο σημαντικά πράγματα που πρέπει να θυμάσαι για αυτήν τη συνταγή soft μπισκότων είναι: Να λιώσεις το βούτυρο, να βάλεις αρκετό αλεύρι και να μην παραψήσεις.  Αν διαπιστώσεις ότι η ζύμη είναι υγρή και κολλάει στα χέρια σου, πιθανότατα χρειάζεσαι περισσότερο αλεύρι.

Τι θα χρειαστείς:

8 κουταλιές αλατισμένο βούτυρο

1/2 φλιτζάνι λευκή ζάχαρη

1/4 από ένα φλιτζάνι καστανή ζάχαρη

1 κουταλάκι του γλυκού βανίλια

1 αυγό

1 1/2 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1/2 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα

1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι

3/4 φλιτζάνι chips ή σταγόνες ή κομμάτια θρυμματισμένης σοκολάτας

Πώς να το φτιάξεις:

Προθέρμανε τον φούρνο στους 200 βαθμούς. Βάλε στον φούρνο μικροκυμάτων το βούτυρο για περίπου 40 δευτερόλεπτα. Δεν πρέπει να είναι καυτό – αλλά θα πρέπει να Με ένα μίξε χτύπησε το βούτυρο με τις ζάχαρες. Πρόσθεσε τη βανίλια και το αυγό χτυπώντας σε χαμηλή ταχύτητα έως ότου ενσωματωθεί – 10-15 δευτερόλεπτα περίπου. Μην το παρακάνεις, τα μπισκότα θα είναι σκληρά.

Πρόσθεσε το αλεύρι, τη μαγειρική σόδα και το αλάτι. Συνέχισε με τα χέρια σου. Θα πρέπει να σχηματίσεις τελικά μια μεγάλη μπάλα κάτι ανάμεσα σε «υγρή» και «στεγνή» ζύμη. Πρόσθεσε τα chips σοκολάτας και δούλεψε για λίγο ακόμα.

Φτιάξε 12 μπάλες ζύμης και ψήσε για 9-11 λεπτά έως ότου τα μπισκότα φουσκώσουν, φαίνονται στεγνά και η επιφάνειά τους χρυσίσει ελαφρώς. Μην τα παραψήσεις. Είναι ο μοναδικός κανόνας για μαλακά μπισκότα.

Άφησέ τα να κρυώσουν για περίπου 30 λεπτά περίπου. Μπορείς να τα διατηρήσεις σε αεροστεγές βάζο 5-6 μέρες. Επίσης μία τέλεια ιδέα είναι να τα βάλεις στο ψυγείο για να απολαμβάνεις παγωμένα.

featured photo: www.kingarthurbaking.com