Λίγα πράγματα ξεπερνάνε την πόση χαρά μπορούμε να πάρουμε από μία όμορφη, ρομαντική σχέση. Σίγουρα είναι και πολύ σημαντικές και απαραίτητες για τον άνθρωπο. Αλλά από την άλλη το να είσαι single έχει πολλά να σου προσφέρει. Με το να περνάς πολύτιμο χρόνο με τον εαυτό σου, σου δίνεται η ευκαιρία να καταλάβεις καλύτερα ποια είσαι, τι θέλεις και που πας. Μπορείς να ζήσεις πολλές εκπληκτικές και ιερές στιγμές που θα σου ανοίξουν τα μάτια. Οπότε αν είσαι single και είσαι στη δεκαετία των 30, διάβασε παρακάτω κάποιες από τις επιλογές που έχεις για να δεις πόσο σημαντική είναι η σχέση με τον εαυτό σου.

Μπες στο αυτοκίνητο πήγαινε προς ένα μακρινό προορισμό που πάντα ήθελες να δεις

Το να σηκώνεσαι και φεύγεις προσφέρει μία αίσθηση δύναμης. Θα σου αποδείξει πως είσαι υπεύθυνη για τον εαυτό σου και μπορείς να παίρνεις αποφάσεις χωρίς να σε εμποδίζει κάποιος ή κάτι. Αν βρεις και φίλη που να θέλει να ακολουθήσει, why not! Αλλά το σημαντικό από αυτή την εμπειρία είναι να μάθεις πως η περιπέτεια και ο αυθορμητισμός πάντα θα υπάρχουν στη ζωή σου. Αρκεί να βρεις τον κατάλληλο τρόπο και να τολμήσεις να κάνεις κάτι που θα σε βγάλει λιγάκι από τα νερά σου.

Μείνε μόνη σου

Το να ζεις με οικογένεια, αδέλφια, ή ακόμα και την κολλητή σου σίγουρα έχει πολλά καλά. Αλλά από την άλλη πρέπει όχι απλά να μάθεις να μένεις μόνη σου αλλά να μάθεις να εκτιμάς την ησυχία του σπιτιού σου όταν την έχεις ανάγκη. Θα σου δοθεί η ευκαιρία να δημιουργήσεις και να καλλιεργήσεις έναν χώρο όλο δικό σου. Ακριβώς όπως τον έχεις φανταστεί εσύ και ακριβώς όπως θα σε ευχαριστεί.

Βρες κάτι που σε γεμίζει και σου προσφέρει ικανοποίηση

Αυτό το κάτι μπορεί να είναι το να αφιερώνεις κάποιες ώρες την εβδομάδα στον εαυτό σου. Μπορεί όμως και να είναι να αφιερώνεις χρόνο στο να βοηθάς κάποιον άλλον από έχει ανάγκη. Άφησε τις σκέψεις σου για λίγο και άσε την καρδία σου να μιλήσει. Τι είναι αυτό που θα σε κάνει χαρούμενη; Βρες αυτό που θα σε γεμίζει συναισθηματικά!

5 καλοί λόγοι να μείνεις single για ένα διάστημα

Ξεκινά ένα νέο χόμπι

Είμαι σίγουρη πως υπάρχουν πολλά πράγματα στη λίστα με όλα όσα θέλεις να κάνεις αλλά ποτέ δεν είχες χρόνο. Μήπως τώρα είναι η ευκαιρία; Έχω ψάξει αμέτρητες φορές να βρω κάπου να ξεκινήσω χορό. Και φυσικά κάθε φορά κάτι άλλο μπαίνει στη μέση. Βρες το χρόνο να ξεκινήσεις το χόμπι που πάντα ήθελες, όποιο και να είναι αυτό. Να είσαι σίγουρη πως μόλις το βάλεις σε ένα πρόγραμμα θα πεις ένα μεγάλο ευχαριστώ στον εαυτό σου.

Ταξίδεψε όσο περισσότερο μπορείς

Για κάποιο λόγο η κοινωνία μας έχει συνδέσει τα ταξίδια με τον έρωτα. Αλλά πόσο λάθος είναι αυτό; Μάζεψε τις κολλητές σου και φύγετε για όπου τραβάει η καρδούλα σας. Τώρα είναι η τέλεια ηλικία για αυτά. Έχεις πάρει ήδη κάποιες εμπειρίες, έχεις μάθει να διαχειρίζεσαι τα οικονομικά σου και αντιλαμβάνεσαι πως ένα ταξίδι είναι μία επένδυση στον εαυτό σου και στο μέλλον σου.

Τόλμησε μία εμπειρία ζωής

Όταν είσαι single, είναι η τέλεια ευκαιρία για να μάθεις να εκμεταλλεύεσαι τις ευκαιρίες που έρχονται στο δρόμο σου. Οτιδήποτε εμφανιστεί που θέλεις να το κάνεις μη διστάσεις… πάντα έχοντας το μυαλό σου στο κεφάλι σου.

featured image: Elite Daily