Δεν είμαι καθόλου καλή στο φλερτ. Αδυνατώ να κρατήσω οπτική επαφή με κάποιον που μου αρέσει πραγματικά πολύ για περισσότερο από ένα δευτερόλεπτο. Κοκκινίζω και νομίζω ότι το αντιλαμβάνεται αμέσως όποιος -κατ’ εμέ- γοητευτικός ξεκινάει μια συζήτηση μαζί μου.

Τα lockdown τύπου Μπάμπουσκας πάντως, που το ένα εμφανίζεται μέσα στο άλλο, έχουν κάνει όντως μια διαφορά στο θέμα του τρόπου με τον οποίο αντιμετωπίζω το φλερτ. Όταν μπήκαμε στο δεύτερο κατά σειρά lockdown είχα αποφασίσει να μην μπω στη διαδικασία κάποιας γνωριμίας μέχρι να περάσει η πανδημία και να ζεστάνει ο καιρός.

Αυτό το διάστημα ντύνομαι καλύτερα από ότι παλιά, βάφομαι, κάτι που εγώ δεν έκανα σχεδόν ποτέ, και μάλιστα ξεκίνησα να φοράω και πιο ανοιχτόχρωμα ρούχα, κάτι που για εμένα είχε σταματήσει να μου συμβαίνει εδώ και τουλάχιστον δέκα χρόνια. Οι άνδρες με κοιτούν πιο επίμονα από ότι παλαιότερα όταν διασταυρωνόμαστε στο περπάτημα ή περιμένουμε στην ουρά να πάρουμε τον take away καφέ μας. Και εγώ δεν ντρέπομαι, ούτε φοβάμαι, ούτε ξενερώνω να ανταποδώσω την οπτική επαφή.

Κάποια στιγμή, καθώς έβγαζα το pug μου βόλτα, έπεσα πάνω σε έναν πραγματικά πολύ εμφανίσιμο γείτονα, που δεν είχα ξαναδεί ποτέ. Παλαιότερα δεν θα σταματούσα να του πιάσω την συζήτηση όταν με ρώτησε κάτι για το σκύλο μου. Θα απαντούσα κι ευγενικά θα έφευγα. Τώρα σταμάτησα να μιλήσω και να φλερτάρω, χωρίς να επιδιώκω κάτι περισσότερο. Το ίδιο συνέβη και με ένα αγόρι που ζήτησε οδηγίες επειδή είχε χαθεί στο δρόμο. Πριν, πιθανότατα θα ήμουν απότομη και θα του έλεγα “Πάρε ένα GPS”, τώρα όμως, άνοιξα το δικό μου.

Έχω την εντύπωση πως ο κόσμος με φλερτάρει περισσότερο και ομορφότερα και ανταποκρίθηκα. Μάλιστα όταν το ανέφερα σε μερικές επίσης single φίλες μου, επιβεβαίωσαν κι εκείνες ότι τους συμβαίνει. Επίσης ανταποκρίνονται, κάτι που δεν έκαναν πριν, επομένως δεν είμαι η τρελή του χωριού. Άρα τι ακριβώς συμβαίνει; Όντως περισσότεροι άνδρες μας φλερτάρουν ή απλά μας στρίβει επειδή είμαστε πεινασμένες για σεξ;

Έψαξα λοιπόν και βρήκα την απάντηση στην ειδική σχέσεων και ψυχοθεραπεύτρια Heather Garbutt της οποίας η απάντηση με εξέπληξε. Η Garbutt λοιπόν όντως πιστεύει πως όταν αισθάνεσαι καλά, οι άνδρες – και οι άνθρωποι γενικότερα- εισπράττουν αυτό το vibe και σε κοιτούν περισσότερο. “Όλοι πεινάμε για προσοχή κάθε είδους. Θέλουμε να μας κοιτάξουν και θέλουμε να κοιτάξουμε. Τα σώματά μας είναι πεινασμένα για επαφή ακόμα κι αν αυτή είναι μια απλή οπτική επαφή. Eίμαστε γεμάτοι λαχτάρα και πόθο, καθώς δεν έχουμε φλερτάρει ανοιχτά επί μεγάλο χρονικό διάστημα. Και αυτός ο συνδυασμός του αυτοπεριορισμού και της παράλληλης λαχτάρας μας έχει κάνει όντως να μηδενίσουμε το κοντέρ και να ξανανιώσουμε ότι ανθίζουμε, σαν από την αρχή, όταν ήμασταν έφηβοι. Να κάνετε ότι σας βγαίνει. Και να το απολαμβάνετε χωρίς τύψεις. Αν σας αρέσει να περπατάτε και να κοιτάτε αγνώστους στα μάτια κάντε το. Αυτό δεν σημαίνει ότι θα σας οδηγήσει κάπου. Απλά θα ανταλλάξετε ένα αμοιβαίο κοπλιμέντο” λέει.

Πως όμως αυτό θα επηρεάσει τις συμπεριφορές μας και τις αποφάσεις μας όσον αφορά στο φλερτ αφού τελειώσει η καραντίνα; Η Garbutt έχει και αυτή την απάντηση: “Θα πρέπει να βάλουμε λίγο στην άκρη την φυσική έλξη και να προσπαθήσουμε να εστιάσουμε και στα υπόλοιπα χαρακτηριστικά ενός ανθρώπου ώστε να μην μπλέξουμε με κάποιον που δεν μας ταιριάζει μόνο και μόνο επειδή μετά την πολύμηνη νηστεία από το σεξ τυχαίνει να μας ελκύει υπερβολικά η εμφάνισή του.” Θα την ακούσω.

featured photo: @GaneaPhotography