Στο Συνάντηση με μια Μπρίτζερτον της Julia Quinn, η Σιμπίλα-Μπίλι έχει περάσει τα παιδικά της χρόνια παρέα με τα παιδιά της οικογένειας των γειτόνων Ρόκσμπι, περνώντας χρόνο με τον Έντουαρντ, τον Άντριου και τη Mέρι. Ο Τζόρτζ είναι το μόνο μέλος της οικογένειας που δεν γνωρίζει καλά, εκτός μόνο από κάποια καυστικά σχόλια που έχουν ανταλλάξει μεταξύ τους όλα αυτά τα χρόνια.

Το βιβλίο που κυκλοφόρησε πριν μερικές εβδομάδες από τις εκδόσεις Elxis, σε μετάφραση του Μιχάλη Δελέγκου, ανήκει στη σειρά Ρόκσμπι – Νο 1 και στις 384 σελίδες του θα σου συστήσει την απροσδόκητη σχέση της Μπίλι Μπρίτζερτον και του Τζόρτζ Ρόκσμπι.

Η 23χρονη Μπίλι είναι παρορμητική, γνήσιο αγοροκόριτσο, κάνει ιππασία γύρω από το κτήμα του πατέρα της και διαβάζει πραγματείες για τη γη και τη γεωργία για διασκέδαση.

Ο Τζόρτζ είναι γιος και κληρονόμος του κόμη του Manston και περίπου πέντε χρόνια μεγαλύτερος από τη Μπίλι. Ο λόγος που ο Τζόρτζ δεν συμμετείχε στα παιχνίδια της Μπίλι με τα αδέρφια του, όλα αυτά τα χρόνια, είναι πως ήταν απασχολημένος να εκπαιδεύεται για κληρονόμος της οικογένειας και του τίτλου.

Η πρώτη συνάντηση του αναγνώστη με τη Μπίλι, γίνεται από τις πρώτες σελίδες, με εκείνη να βρίσκεται ”εγκλωβισμένη” στη στέγη μίας παρατημένης αγροικίας όπου ανέβηκε για να σώσει ένα γατάκι. Με τραυματισμένο τον αστράγαλο της, χωρίς να έχει απομείνει πολύ φως της ημέρας ακόμη, αρχικά χαίρεται βλέποντας μια μακρινή φιγούρα να κατευθύνεται προς εκείνη – για να συνειδητοποιήσει απογοητευμένη ότι πρόκειται για το μοναδικό άτομο το οποίο πραγματικά δεν θέλει να δει αυτή τη στιγμή, τον γείτονά της, Τζόρτζ Ρόκσμπι.

Ο Τζόρτζ Ρόκσμπι ως διάδοχος έπρεπε πάντα να είναι πιο σοβαρός και να παραμένει επικεντρωμένος στην εκπαίδευσή του όσο μεγάλωνε, αντί να χαζεύει στην ύπαιθρο με τα αδέρφια του και τη γειτόνισσά τους. Παίρνει στα σοβαρά τις ευθύνες του, παρόλο που ανησυχεί ότι η “αποστολή” του τον αποκλείει να κάνει οτιδήποτε άλλο εκτός από το να περιμένει να κληρονομήσει τον τίτλο του πατέρα του. Δεν μπορεί να συγκρατήσει την απογοήτευση που νιώθει για το γεγονός ότι ο Andrew και ο Edward, τα αδέρφια του, υπηρετούν τη χώρα στο Πολεμικό Ναυτικό και τον Στρατό, αντίστοιχα. Η συγγραφέας κάνει υπέροχη δουλειά στο να το μεταφέρει αυτές τις δεύτερες σκέψεις του και ο τρόπο που ο ίδιος τις καλύπτει στωικά.

Εδώ, ρομαντισμός και ερωτική ιστορία είναι ένα 

Αρκούν μερικές στιγμές με τον Τζόρτζ ώστε η Μπίλι να διαπιστώσει ότι της αρέσει, πράγμα  που σίγουρα δεν ήταν στα σχέδιά της. Μπορεί άραγε ο αυστηρός κληρονόμος να παραβλέψει τους αγορίστικους τρόπους της και να τη βρει ελκυστική;

Ο Τζόρτζ Ρόκσμπι που άξαφνα προσέχει το σαγηνευτικό χαμόγελο της Μπίλι -που μέχρι πρότινος θεωρούσε σχεδόν ενοχλητική- μπορεί να αναγνωρίσει ότι το κορίτσι έχει πολλά στοιχεία που την κάνουν να απέχει από την ιδανική δούκισσα, αλλά για πρώτη φορά στη ζωή του δεν τον ενδιαφέρουν καθόλου οι κοινωνικοί κανόνες.

Όπως σε όλα τα βιβλία της Quinn, έτσι κι εδώ, θα σε κερδίσει η ροή της γραφής της και οι πνευματώδεις διάλογοι μεταξύ όλων των χαρακτήρων. Πρόκειται για μία διασκεδαστική ιστορία με άφθονη ζεστασιά και χιούμορ.

Αν ψάχνεις για μια ιστορία γεμάτη δράση και εντάσεις όμως, δεν θα τη βρεις στο Συνάντηση με μια Μπρίτζερτον. Εδώ ρομαντισμός και ερωτική ιστορία είναι κάτι ενιαίο. Δεν υπάρχει περίεργη ένταση, τα πράγματα εξελίσσονται αργά και ήρεμα κι εσύ μπορείς απλά να απολαύσεις τον τρόπο που οι πρωταγωνιστές αρχίζουν σταδιακά να βλέπουν ο ένας τον άλλον υπό διαφορετικό πρίσμα. Οι δύο κεντρικοί χαρακτήρες είναι πολύ καλά σχεδιασμένοι και με πλούσια στοιχεία που αμέσως ο αναγνώστης συνδέεται μαζί τους.

Είτε αγαπάς τη σειρά του Netflix, Bridgerton, είτε όχι θα περάσεις πολύ όμορφα με αυτή την ιστορία. Θα γελάσεις, θα εμπνευστείς, θα αναστενάξεις, αλλά το πιο σημαντικό, θα πιστέψεις πως όλοι αξίζουν μια ευκαιρία στην αγάπη.

Extra info: H σειρά prequel εξηγεί περισσότερα για την προηγούμενη γενιά της δημοφιλούς σειράς Bridgerton.