Αν ψάξεις στο διαδίκτυο θα βρεις άπειρα αποτελέσματα σχετικά με τις συμβουλές σε θέματα καριέρας. Το κλειδί όμως για να πετύχεις είναι ένα. Δημιούργησε τον δικό σου δρόμο προς την επιτυχία, ξεκαθάρισε από όλα αυτά που ακούς τι είναι σημαντικό και τι όχι και να είσαι σίγουρη πως θα πετύχεις. 

Το Elle συγκέντρωσε συμβουλές από γυναίκες που έχουν βρεθεί στη θέση σου, και έτσι μπορούν να βοηθήσουν κι εσένα σε θέματα καριέρας, αλλά και σε οικονομικά θέματα. 

Πίστεψε στους στόχους σου

“Η επιτυχία ξεκινάει εκείνη τη μαγική στιγμή που ανακοινώνεις στον εαυτό σου, στους φίλους σου και στο σύμπαν ότι μπορείς να κάνεις την αλλαγή σε αυτόν τον κόσμο,” αναφέρει η Natalie Massenet, συνιδρύτρια του Net-a-Porter. 

Σκέψου το μέλλον σου

“Θα ακουστεί απλό, αλλά βεβαιώσου ότι πληρώνεσαι σωστά. Είτε αυτό σημαίνει από άποψη ωρών, είτε από άποψη αποδοτικότητας,” λέει χαρακτηριστικά η Gemma Pinnell, υπεύθυνη του Strategic Engagement. 

Δημιούργησε σχέσεις με άτομα που έχουν ίδια ενδιαφέροντα 

“Βρες τουλάχιστον 10 ανθρώπους από τον χώρο που σε ενδιαφέρει και στείλε ένα email. Σίγουρα 3 θα σου απαντήσουν και ίσως 2 από αυτούς θα το αφήσουν στην άκρη γιατί έχουν πολλές δουλειές ή τους έχει τύχει κάτι άλλο. Το μόνο που χρειάζεσαι όμως, είναι ένα άτομο να σου δώσει την ευκαιρία που χρειάζεσαι,” λέει η Eva Cehn, υπεύθυνη του Fashion Partnerships στο Instagram. 

Να είσαι ανοιχτή στις ευκαιρίες που έρχονται στο δρόμο σου

“Στα πρώτα σου βήματα το σίγουρο είναι πως δεν θα ξέρεις τι θέλεις να κάνεις. Εγώ σίγουρα δεν ήξερα. Γνωρίζεις άτομα όμως τα οποία κάποια στιγμή θα σε βοηθήσουν. Αυτό που λέω πάντα είναι ότι δεν χρειάζεται να είναι η πιο “φανταχτερή” πόρτα η δική σου. Για παράδειγμα η δική μου πόρτα ήταν μία δουλειά σε εργοστάσιο στην Ιταλία.” – Diane von Furstenberg, σχεδιάστρια.

Ζήτησε αυτό που θέλεις

“Μην φοβάσαι να ζητήσεις περισσότερα από αυτά που αρμόζουν στις αρμοδιότητές σου. Πάντα λέω ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράσει τη γνώμη του, να μιλήσει και να κάνει το πρώτο βήμα.” -Whitney Wolfe Herd, ιδρύτρια του Bumble.

Κάνε οικονομία

“Διαχειρίσου τον λογαριασμό για τις οικονομίες σου όπως και κάθε λογαριασμό. Θα πρέπει δηλαδή να υπάρχει κάθε μήνα και ένα εισόδημα, διαφορετικά θα υπάρχουν αρνητικές επιπτώσεις. Μπορείς αυτόματα κάθε μήνα να μεταφέρεις χρήματα,” αναφέρει η Sophia Amoruso, ιδρύτρια του Nasty Gal και του GirlBoss Media.

Μην σπαταλάς τα χρήματα της κάρτας σου

“Από μικρή ο μπαμπάς μου μου έμαθε δύο βασικά πράγματα για τα οικονομικά μου: Μην ξοδεύεις περισσότερα από αυτά που έχεις και πάντα θα πρέπει να έχεις διαθέσιμα χρήματα,” λέει η Ann Shokey, πρώην Editor in Chief του περιοδικού Seventeen.

Να σου αρέσει αυτό που κάνεις

“Πλέον κάνω πράγματα που μου αρέσουν. Δεν θέλω να κάνω βαρετά πράγματα. Αν αυτό που κάνεις σε κάνει να βαριέσαι τότε δεν βάζεις όλο σου το μεράκι για να τα καταφέρεις. Η ζωή είναι μικρή και πάνω από όλα πολύτιμη,” τονίζει η Grace Coddington, πρώην Creative Director της Vogue.

Πάρε στα σοβαρά κάθε ηγετικό ρόλο που δίνεται

“Στο σχολείο, μία δασκάλα είχε κρεμάσει από τον πίνακα δύο συμβουλές: ‘Να είσαι παρατηρητικός’ και ‘Να είσαι συμπονετικός’. Έτσι, όταν κάποια στιγμή στη δουλειά ήρθα κοντά σε ανθρώπους, αυτές είναι δύο από τις πιο σημαντικές συμβουλές που μου δόθηκαν.” – Marne Levine, Chief Operating Officer του Instagram.

Να έχεις αυτοπεποίθηση

“Είναι πολύ σημαντικό να έχεις αυτοπεποίθηση. Αυτό βέβαια είναι κάτι που έρχεται με την εμπειρία,” αναφέρει χαρακτηριστικά η Lucy Yeomans, Editor in Chief στο περιοδικό Porter.

Να υπερασπίζεσαι τον εαυτό σου

“Πρέπει να υπερασπίζεσαι τον εαυτό σου και πάντα να είσαι επαγγελματίας σε ό,τι κάνεις. Είναι δύσκολο να βρίσκεις τις ισορροπίες μεταξύ του ‘σκληρού’ και του ‘καλού’ όταν χρειάζεται.” – Jen Atkin, κομμώτρια πολλών celebrities.

Να είσαι γενναία

“Πολλοί άνθρωποι -όπως και εγώ- φοβούνται να βρεθούν κάπου γιατί δεν βλέπουν άλλους σαν εκείνους. Κάπως έτσι όμως μειώνεις ακόμα περισσότερο τις πιθανότητές σου. Η καλύτερη συμβουλή που έχω να δώσω είναι να παίρνεις ρίσκα. Δεν χρειάζεται πάντα να αισθάνεσαι άνετα στο μέρος που βρίσκεσαι.” – Karlie Kloss, μοντέλο και επιχειρηματίας.

Πηγή & featured image: elle.com.au Μετάφραση: Εύα Τόλιου