Η σημασιολογία της τελετής ορκωμοσίας του Joe Biden είναι σίγουρα πολύπλευρη σε πολλά επίπεδα και φέρει πολλές αλλαγές τόσο σε οικονομικό, πολιτικό αλλά και κοινωνικό επίπεδο για την χώρα του. Η επιλογή των ρούχων που φορέθηκαν δεν είναι καθόλου τυχαία και είναι ένα τέλειο παράδειγμα του πώς η εικόνα μεταφέρει εξαιρετικά πολλά μηνύματα και ολοκληρώνει τελικά την ιστορία που ο καθένας θέλει να πει.

Το total purple της Kamala Harris

Όλα τα μάτια στην Kamala Harris που γράφει ιστορία όχι μόνο ως πρώτη γυναίκα αντιπρόεδρος, αλλά και πρώτη αφρο-αμερικανή με ασιατικές ρίζες. Επιλογή της ήταν δύο έγχρωμοι fashion designers: οι Christopher John Rogers και Sergio Hudson. Ο πρώτος σχεδίασε το παλτό της και ο δεύτερος το two-piece outfit της. Και φυσικά, τα κοσμήματα που επέλεξε – πέρλες σκουλαρίκια και κολιέ – αποτελούν ήδη signature επιλογές της.

Το μονοχρωματικό look της Jill Biden

Η χρήση της χρωματολογίας στα καλύτερά της,. Η πρώτη κυρία επέλεξε ένα οινοπνευματί-μπλε μονοχρωματικό look. Το μπλε επικοινωνεί εξαιρετικά εμπιστοσύνη, σταθερότητα και αυτοπεποίθηση. Τρεις πυλώνες στους οποίους στηρίχτηκε και ολόκληρη η καμπάνια του Biden και τους οποίους επιλέγει να επικοινωνεί συνεχώς.

Η μακριά τουαλέτα της Lady Gaga

Μακριά, πλούσια custom Schiaparelli φόρεσε η Lady Gaga που τραγούδησε τον εθνικό ύμνο στην ορκωμοσία και καθόλου τυχαίος ο συμβολισμός των χρωμάτων αλλά και των αξεσουάρ που κοσμούν το ρούχο. Στα χρώματα της αμερικανικής σημαίας – κόκκινο, μπλε – με πλούσια φούστα και αυστηρά κλειστό μπούστο, το ρούχο της είναι απόλυτα εναρμονισμένο με την στιλιστική της ταυτότητα αλλά και απόλυτα σύμφωνο με την ημέρα αλλά και τον ρόλο της σε αυτήν. Το μεγάλο χρυσό περιστέρι που κοσμεί το μπούστο της απογειώνει το μήνυμα της ελπίδας, της αλλαγής, της ευημερίας.

Το ολόλευκο look της JLo

Ντυμένη στα λευκά, φορώντας σύνολο με παντελόνι η επιλογή του ρούχου της Jennifer Lopez μόνο απλό δεν μπορεί να χαρακτηριστεί. Το λευκό είναι πάντα ένα χρώμα καθαρό, σοβαρό, σικάτο αλλά και στιβαρό. Χαρακτηριστικές οι αναφορές στο κίνημα των Σουφραζέτων των αρχών του προηγούμενου αιώνα με τις σούφρες στο κολάρο του πουκαμίσου της, απόλυτα fashionable αλλά και επίσημο.