Το μαγνήσιο παίζει σημαντικό ρόλο σε μια σειρά από λειτουργίες του οργανισμού. Αυτό το μέταλλο διατηρεί την καλή κατάσταση των κόκαλων, την καλή λειτουργία του νευρικού συστήματος. Ωστόσο, η ιδιότητα για την οποίο είναι ευρέως γνωστό είναι ότι βελτιώνει τον ύπνο. Και ειδικά στην περίοδο που διανύουμε, ο καλός ύπνος είναι κάτι το απαραίτητο. Αυτός είναι ο λόγος που πολλοί άνθρωποι έχουν επενδύσει σε ένα συμπλήρωμα μαγνησίου.

Σύμφωνα με έρευνες, το μαγνήσιο βελτιώνει τον ύπνο, στηρίζοντας έναν υγιή κιρκάδιο ρυθμό που συντηρεί το βιολογικό μας ρολόι σε ένα υγιές επίπεδο. Ασθενείς που προσέθεσαν στη διατροφή τους συμπλήρωμα μαγνησίου, δήλωσαν πως κατάφεραν να διαχειριστούν τα συμπτώματα της αϋπνίας, όντας σε θέση να αποκοιμηθούν πιο εύκολα και γρήγορα. Άλλες μελέτες ανέδειξαν την ιδιότητα του μαγνησίου να καταπραΰνει το στρες που συνήθως μας κρατάει ξύπνιους τα βράδια.

Αν αντιμετωπίζεις θέματα με τον ύπνο, μπορείς να εντάξεις το μαγνήσιο στη διατροφή σου. Ποια ώρα της μέρας είναι, όμως, καλό να το παίρνεις ιδανικά;

Σε αυτό το ερώτημα απάντησε ο ειδικός Robert Rountree, M.D. στο Mindbodygreen.com. Ανέφερε συγκεκριμένα πως η απάντηση εξαρτάται από το μοτίβο ύπνου του κάθε ανθρώπου.

Σύμφωνα με τον ειδικό, αν δυσκολεύεσαι να αποκοιμηθείς το βράδυ, καλό είναι να παίρνεις το συμπλήρωμα μαγνησίου μια ώρα περίπου πριν τον ύπνο. Έτσι θα δώσεις χρόνο στο σώμα σου χρόνο να χαλαρώσει. Αν από την άλλη, το δύσκολο task για εσένα είναι να κάνεις συνεχόμενο ύπνο χωρίς διακοπές, τότε βάλε το ξυπνητήρι που θα σου θυμίζει το μαγνήσιο ακριβώς πριν κοιμηθείς.

Σε κάθε περίπτωση, κάνε αυτή τη συζήτηση με τον γιατρό σου. Έτσι θα είσαι σίγουρη πως κάνεις τα σωστά βήματα και επιλογές για τις ανάγκες σου.

featured image: mindbodygreen.com