Κι ενώ έχουμε μπει στην τελική ευθεία για το Τόκιο, η Simone Biles, η υπερ-πρωταθλήτρια που παίζει στα ίσα την εμβληματική Νάντια Κομανέτσι (την πρώτη αθλήτρια που κατάφερε να αποσπάσει το απόλυτο 10 στην ενόργανη γυμναστική) κατάφερε κάτι πραγματικά εκπληκτικό ακόμα και για την ίδια.

Στο πλαίσιο του U.S. Classic που διεξήχθη στην Ινδιανάπολη το περασμένο Σαββατοκύριακο, η Simone έγραψε ιστορία καθώς έγινε η πρώτη γυναίκα που κατάφερε να προσγειωθεί επιτυχώς μετά το διπλό άλμα της Yurchenko.

To συγκεκριμένο skill αποτελεί κυρίως χαρακτηριστικό της ανδρικής ενόργανης γυμναστικής. Χάρη στην Simone, όχι πια. Η ίδια δήλωσε μετά τον θρίαμβό της: “Σκέφτηκα απλώς κάνε το σαν να είσαι στην προπόνηση. Μην υπερπροσπαθήσεις. Αυτό που έγινε σήμερα είναι ένα νέο επίτευγμα για εμένα και είμαι περήφανη.” Εμείς πάλι αναρωτιόμαστε για το τι θα δούμε στο Τόκυο.

Μετά από αυτό το άλμα της είμαστε πλέον πεπεισμένες ότι η Simone Biles έχει υπεράνθρωπες δυνάμεις

Έχει ήδη στη συλλογή της συνολικά 30 μετάλλια Ολυμπιακά και Παγκόσμια κάτι που την κάνει αυτομάτως την πιο βραβευμένη αθλήτρια της γυμναστικής στις Ηνωμένες Πολιτείες και την τρίτη στον κόσμο. Και όλα αυτά, ενώ είναι ακόμα 24 ετών και συνεχώς κάνει νέα πράγματα ξεπερνώντας τον εαυτό της. Eδώ αξίζει να αναφερθεί ότι η Simone είναι γεννημένη στο Κολόμπους του Οχάιο στις 14 Μαρτίου 1997 και είναι η τρίτη κατά σειρά γεννημένη από τα τέσσερα αδέρφια της.

Στην ηλικία των 6 ετών, η μητέρα της, Shanon, δεν μπορούσε να μεγαλώσει την ίδια και τα υπόλοιπα 3 αδέλφια της, επειδή πάλευε με την εξάρτηση της από τα ναρκωτικά και το αλκοόλ, και έδωσε τα παιδιά στους γονείς της. Η μόλις 142 εκατοστά ύψους Simone σήμερα έχει σχεδόν 4 εκατομμύρια ακολούθους στο Instagram και είναι σε σχέση με τον επίσης αθλητή και παίκτη του αμερικανικού football Jonathan Owens.

Το συγκεκριμένο άλμα πήρε το όνομά του από την Ρωσίδα αθλήτρια της γυμναστικής Natalia Yurchenko η οποία το έκανε στα 80s

Όμως το συγκεκριμένο άλμα σταματά στην μία περιστροφή. Η Simone πρόσθεσε και μια δεύτερη και το έκανε διπλό, αναβαθμίζοντας το για πρώτη φορά στην ιστορία και μάλιστα επιτυχώς. Κανείς μας δεν μπορεί να ξέρει εάν θα το επιχειρήσει ξανά στους Ολυμπιακούς του Τόκιο ή αν το άλμα αυτό πλέον με τη διπλή περιστροφή θα μείνει στην ιστορία με το δικό της όνομα, κάτι βέβαια που έχει ήδη συμβεί- ναι μετράμε ήδη άλλα τέσσερα. Στις 24 Ιουλίου, ξεκινούν οι Ολυμπιακοί στο Τόκυο, και θα διαρκέσουν ως τις 8 Αυγούστου.

Κανονικά έπρεπε να είχαν διεξαχθεί πέρυσι, όμως είχαν ακυρωθεί λόγω της πανδημίας. Μετράμε αντίστροφα για να δούμε τι ετοιμάζει η Simone.