Εσύ τι σκέφτεσαι αυτές τις ήμερες; Τώρα που μπήκε η άνοιξη, που εάν είχαν τα πάντα μια συγκεκριμένη μυρωδιά θα έλεγες πως μυρίζεις το καλοκαίρι, τι σκέφτεσαι; Κάθε μέρα προσπαθούμε να βρούμε κάτι να νιώσουμε ένα τσίμπημα χαράς, μια μικρή αισιοδοξία.

Η δική σου σημερινή δόση της ευτυχίας ποια είναι;

Ίσως είναι μια μέρα του Ιουνίου που περπατάς με κάποιον στο κέντρο της Αθήνας, ακουμπάς στον ώμο του, κάνετε μια στάση για να αγκαλιαστείτε και συνεχίζετε τον δρόμο σας. Μετά θα αγοράσετε παγωμένη λεμονάδα – αυτός, όχι εσύ γιατί σου πέφτει η πίεση – εσύ θα πάρεις παγωτό. Θα περπατήσετε μέχρι το αγαπημένο σας θερινό σινεμά, θα βγάλετε εισιτήριο για την επόμενη προβολή, χωρίς να ρωτήσετε ποια είναι.

Θα κάτσετε ανάμεσα σε μια παρέα φίλων, παρόλο που υποπτεύεστε πως θα κάνουν φασαρία και δεν θα ακούτε καλά. Στο διάλειμμα θα αγκαλιαστείτε ξανά και μόλις τελειώσει η ταινία θα πάτε για ποτό γιατί είναι νωρίς ακόμα. Θα γυρίσετε σπίτι με τα πόδια. Λίγο κουρασμένοι και πολύ ευτυχισμένοι.

Ίσως είναι μία μέρα του Αυγούστου που είσαι με τις φίλες σου έξω από ένα ενοικιαζόμενο δωμάτιο σε κάποιο νησί των Κυκλάδων. Δεν έχει σημασία σε ποιο. Τσακώνεστε γιατί κάποια άργησε να ξυπνήσει, κάποια δεν ήθελε να πάτε πάλι στην ίδια παραλία, κάποια δεν βρίσκει με τίποτα το κλειδί του δωματίου μέσα στην τσάντα θαλάσσης. Αγχώνεσαι πως αν δεν ετοιμάσετε άμεσα τα πράγματά σας θα χάσετε το απογευματινό πλοίο.

Ίσως είναι μια μέρα στα μέσα του Σεπτέμβρη, τρέχεις να προλάβεις το λεωφορείο να πας στη δουλειά και βρέχει ασταμάτητα. Τί της ήθελες τις πλατφόρμες; Αφού από χθες έλεγαν για επιδείνωση του καιρού. Το λεωφορείο είναι γεμάτο κόσμο, αλλά δεν σε πειράζει γιατί εάν περιμένεις το επόμενο θα αργήσεις σίγουρα. Να θυμηθείς μέσα στην ημέρα να κοιτάξεις τι καιρό θα κάνει αύριο. Ελπίζεις να φτιάξει αλλιώς θα αναβληθεί η συναυλία που την περιμένεις δύο μήνες.

Ξαναδιάβασε το κείμενο και στις πιο έντονες λέξεις θα βρεις τη δική μου σημερινή δόση ευτυχίας. Εάν είναι και η δική σου κάπου εκεί τότε σίγουρα θα συναντηθούμε. Γιατί μάντης δεν είμαι, αλλά σου υπόσχομαι πως τα πράγματα θα γίνουν έτσι ακριβώς όπως τα λέω.

featured photo:  @verakharlamovaphotography