Τα 8 πιο σημαντικά χαρακτηριστικά μιας υγιούς σχέσης και πώς θα τα κατακτήσετε

Τα 8 πιο σημαντικά χαρακτηριστικά μιας υγιούς σχέσης και πώς θα τα κατακτήσετε

Κάθε σχέση είναι διαφορετική, αλλά αυτό που κάνει την κάθε μια επιτυχημένη είναι ένα καλό αποτέλεσμα σε κάποιους βασικούς πυλώνες. Όσο πιο καλά φροντίζετε να τους στηρίζετε, τόσο τα αποτελέσματα αυτής της προσπάθειας φαίνονται στη σχέση σας και την καθιστούν υγιή. Υπάρχουν κάποια κοινά χαρακτηριστικά που μοιράζονται οι υγιείς ερωτικές σχέσεις. Όσα περισσότερα τικ βάλεις, τόσο πιο περήφανη θα πρέπει να νιώθεις για τη σύνδεση και τον "μικρόκοσμο" που έχεις φτιάξει με τον σύντροφό σου.

Αφοσίωση στη σχέση

Το να έχετε τη θέληση να τιμήσετε όσα σας έχουν ενώσει, είναι η μισή δουλειά για να πετύχετε όλα όσα σας έχουν ενώσει. Η αφοσίωση επίσης περιλαμβάνει το να θέλετε να αναπτύξετε αυτό που έχετε, όντας σίγουροι πως ό,τι κι αν προκύψει, θα το αντιμετωπίσετε μαζί. Όλα τα όνειρα που έχετε κάνει μαζί είναι σημαντικό να συνεχίσουν να αποτελούν τον βασικό άξονα της σχέσης σας.

Δυνατή ανάγκη να μάθετε πράγματα ο ένας για τον άλλο

Είναι σημαντικό να ρωτάτε πράγματα και να θέλετε να συνεχίσετε να ανακαλύπτετε ο ένας τον άλλο. Μην επικοινωνείς με τον σύντροφό σου επιφανειακά. Ρώτα τον πράγματα για τη δουλειά, έχε μια εικόνα για το τι τον απασχολεί και μην ξεχνάς να του κάνεις αυτή τη βασική ερώτηση. Το θέμα είναι να νιώθει ασφαλής μέσα σε όλο αυτό που έχετε και το νοιάξιμο και η επικοινωνία είναι τα κλειδιά.

Υγιής επικοινωνία

Πολύ συχνά, οι άνθρωποι δεν παίρνουν τον απαραίτητο χρόνο για να μιλήσουν. Φρόντισε να τον κοιτάζεις στα μάτια όταν σου μιλάει και να επικοινωνείς ανοιχτά. Με ειλικρίνεια και ευθύτητα. Είναι σημαντικό να τον ακούς, και να περιμένεις να ολοκληρώνει την πρόταση του, χωρίς να τον διακόπτεις. Να μην ακούς για να απαντήσεις, αλλά για να κατανοήσεις.

Συνεργασία

Μια σχέση είναι team και αυτό είναι κάτι που πρέπει να θυμάσαι σε όλες τις φάσεις της σχέσης σας. Και τις καλές μέρες και τις "κακές". Δεν υπάρχει ανταγωνισμός, αφού η κίνηση του καθενός έχει επίδραση και για τους δύο. Ο καθένας έχει τα δικά του δυνατά στοιχεία και αδυναμίες. Το μυστικό είναι να φροντίσετε ώστε όλα αυτά με έναν τρόπο να λειτουργούν για εσάς, και όχι εις βάρος σας.

Αν ο στόχος σου είναι να ενδυναμώσεις τη σχέση σου, να θυμάσαι αυτά τα 5 tips

MyDomaine

Ενσυναίσθηση

Ναι, μια σχέση πολλές φορές περιλαμβάνει νεύρα και εντάσεις. Σίγουρα και κάποιες μη υγιείς τάσεις. Όσο περνάτε τέτοιες φάσεις, είναι σημαντικό να ενυπάρχει και κατανόηση, τρυφερότητα. Και προς τον εαυτό σου, αλλά και προς τον σύντροφό σου. Ίσως να μη μπορείς να καταλάβεις γιατί μια μικρή αφορμή τον έκανε να στεναχωρηθεί, αλλά είναι βασικό να καταλάβεις πραγματικά πως όντως στεναχωρήθηκε.

Συμβιβασμός

Πολλές φορές θα διαφωνήσετε και θα έχετε εκ διαμέτρου διαφορετική οπτική στα πράγματα. Θα υπάρξουν τσακωμοί και κόντρες. Το βασικό είναι να ακούς τις ανησυχίες, τα θέλω και τις ανάγκες του άλλου, ώστε να βρίσκεται μια μέση λύση κάθε φορά. Ο συμβιβασμός και είναι κάτι το δεδομένο για τη λειτουργία μιας σχέσης και είναι σημαντικό να τον αποδεχτείς.

Κοινή δουλειά

Σε μια σχέση, όλα είναι μοιρασμένα. Από τις δουλειές του σπιτιού, μέχρι το όραμα για μια κοινή ζωή. Οι αποφάσεις λαμβάνονται από δύο άτομα και η πρόκληση είναι να ικανοποιηθούν και τα δύο. Κάνε τον σύντροφό σου να νιώθει πως εκτιμάς τις προσπάθειές του και πως στόχος σου είναι να είστε και οι δύο ευτυχισμένοι. Μαζί και όχι ο ένας εις βάρος του άλλου.

Ανακάλυψη κοινών ενδιαφερόντων

Είναι σημαντικό να μη σταματάς να μαθαίνεις τι μοιράζεσαι με τον σύντροφό σου, ακόμα και τα απλά. Αυτά είναι και τα σημεία στα οποία αξίζει να δώσετε παραπάνω προσοχή. Κοινά γούστα, ενδιαφέροντα, ευαίσθητα σημεία και ευαισθησίες θα σας κρατήσουν μαζί. Όχι όλα όσα σας χωρίζουν. Αυτά που σας έφεραν κοντά εξαρχής είναι όσα θα πρέπει να αποτελούν τους βασικούς πυλώνες τις σχέσεις σας.

Πηγή: Your Tango

featured image: Thought Catalog
0 replies

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.