Είναι αυτό που τα πράγματα δεν πάνε πολύ καλά στη σχέση σου εδώ και καιρό, αλλά δεν ξέρεις ούτε πώς και γιατί, ούτε πού αυτό οδηγείται. Παρακάτω θα διαβάσεις τα σημάδια που δείχνουν πως το μεταξύ σας τελειώνει σιγά σιγά σαν χωνάκι τον Αύγουστο.

  1Τσακώνεστε για τα πάντα

Για το πού θα πάτε για φαγητό, για το τι δώρο γάμου θα πάρετε στους φίλους σας που παντρεύονται, για το ποια παραλία θα διαλέξετε για μπάνιο. Στο σημείο αυτό να σου πούμε, πως όχι, δεν άλλαξε ξαφνικά εκείνος και τα γούστα σας δεν συναντιούνται, απλά έπαψε να υπάρχει η αμοιβαία καλή διάθεση του πρώτου καιρού που έλεγες “δεν με νοιάζει πού θα πάμε, με νοιάζει να σε δω”. Από εκεί φτάσαμε στο να μη σου αρέσει το μαγαζί, το τραπέζι και το φαγητό, να σε ενοχλεί η ζέστη, η κίνηση και τα κουνούπια και να αναλώνεστε σε γκρίνιες και καυγάδες για τα πάντα. Στη πραγματικότητα δεν θέλετε και τόσο ο ένας τη παρέα του άλλου. Τουλάχιστον όχι τόσο, ώστε να παραβλέψεις το κακό τραπέζι και τα κουνούπια.

2. Έχει φύγει το ερωτικό πάθος

Οκ, κανείς δεν περιμένει να φιλιέστε σαν 15χρονα στη μέση του δρόμου, αλλά το ερωτικό πάθος και η σπίθα είναι αυτά που κάνουν δύο ανθρώπους να λέγονται ζευγάρι. Ναι, υπάρχει μαγεία στο να φιλάς τον φίλο σου και να νιώθεις πεταλουδίτσες, να ανυπομονείς να βρεθείς μόνη σε ένα δωμάτιο μαζί του, να τον βλέπεις στην άλλη άκρη του μαγαζιού και να βλέπεις στο πρόσωπό του έναν ελκυστικό άντρα. Αν κάτι από αυτά -ή όλα αυτά- έχουν ξεθωριάσει στο μεταξύ σας, καλείσαι να αναρωτηθείς για πόσο θα μένεις σε μία συντροφική σχέση χωρίς έρωτα.

  3.  Δεν σε ενθουσιάζει η ιδέα των κοινών διακοπών

Σε αντίθεση, προτιμάς να διαθέσεις τα χρήματα και τον χρόνο σου πηγαίνοντας κάπου στις Κυκλάδες με τις κολλητές σου, ενώ ήδη ονειρεύεσαι τις ατελείωτες ώρες ηλιοθεραπείας και συζητήσεων μαζί τους, τα βραδινά ποτάκια, το να παίζετε ντουλάπες πριν την έξοδο και να βγάζετε φωτογραφίες στα στενά του νησιού. Όμως, αν δεν ανυπομονείς -έστω εξίσου- να περάσεις λίγες μέρες χαλάρωσης μαζί με τον σύντροφό σου, μακριά από τη πόλη και τις δουλειές σας που τρέχουν και τα ατελείωτα τηλέφωνα που χτυπάνε όσο είστε μαζί, αυτό κάτι δεν πρέπει να σου πει; 

  4. Νιώθεις συχνά πεσμένη χωρίς λόγο

Στη πραγματικότητα υπάρχει λόγος, κάτι σου λείπει, η ποιότητα της σχέσης που είχες και τώρα πια δεν έχεις. Το κενό αυτό κάποτε καλυπτόταν από το high του έρωτα, αυτό το συναίσθημα που σε κάνει να νιώθεις μονίμως χαρούμενος, σαν να ζεις σε επανάληψη την ημέρα των γενεθλίων σου. Και τώρα που αυτό, μάλλον, δεν υπάρχει πια, όλα σου φαίνονται πεζά και άτονα. Πολλές φορές, η επιθυμία να ξανανιώσει κανείς αυτό το high, οδηγεί σε παράλληλες σχέσεις και απιστίες, καταστάσεις στις οποίες καλό θα ήταν να βάλουμε ένα μεγάλο Χ.

  5. Δεν περνάτε πολύ χρόνο μαζί

Και όχι γιατί δεν έχετε χρόνο, αλλά γιατί δεν θέλετε τόσο να περάσετε χρόνο μαζί. Γιατί δεν περνάς πια τόσο καλά όσο παλιότερα και πολλές φορές πιάνεις τον εαυτό σου να μην έχεις τι να πεις και να τσεκάρεις το κινητό σου, προσπαθώντας στα insta stories των άλλων να βρεις το ενδιαφέρον που δεν βρίσκεις στον απέναντί σου. Το να περνάς καλά με τον φίλο σου, να απολαμβάνετε ο ένας τη συντροφιά του άλλου, να είστε και φίλοι μετά από εραστές, είναι από τα πιο θεμελιώδη συστατικά μιας όμορφης σχέσης. Και αν αυτό έχει φύγει, αλήθεια τι έχει μείνει πια;

featured photo: unsplash.com