10 σημάδια ότι κάποιος μπορεί να είναι asexual

10 σημάδια ότι κάποιος μπορεί να είναι asexual

Μεταξύ μας, μπορεί απλά να είναι ό,τι θέλει

Η σεξουαλικότητα είναι λίγο complicated πεδίο. Ωστόσο, για κάποιο λόγο, η απόκτηση μιας σεξουαλικής ταμπέλας, είναι σημαντική για κάποιον που θέλει να αυτοπροσδιοριστεί. Σχεδόν για όλους δηλαδή. Μια από τις "ταμπέλες" που μας έχουν απασχολήσει κατά καιρούς είναι και αυτή του asexual.

Η γενικότερη εικόνα θέλει τους asexual να μη βιώνουν σεξουαλική έλξη. Να μην έχουν καν την ανάγκη να αναπτύξουν ερωτικούς δεσμούς. Ωστόσο, η asexuality μπορεί να εκφράζεται διαφορετικά ανάλογα με το άτομο. Υπάρχουν asexuals που δημιουργούν επιτυχημένες ερωτικές σχέσεις και άλλοι τους οποίους ο ρομαντισμός και ο έρωτας δεν τους απασχολεί καν.

Αν ωστόσο το ζήτημα είναι να βρούμε βασικά σημάδια που να δηλώνουν ότι κάποιος είναι asexual, αυτά είναι τα εξής:

Μπορεί να καταλάβει πότε κάποιος είναι ελκυστικός, αλλά δεν έλκεται από αυτόν

Ένας asexual μπορεί να καταλάβει πότε κάποιος είναι όντως όμορφος. Μπορεί να εκτιμήσει τα λακκάκια, τα πυκνά μαλλιά και ένα καλογυμνασμένο σώμα. Αυτό όμως δεν σημαίνει και ότι νιώθει έλξη. Είναι ικανός να θαυμάσει την ωραία εμφάνιση, χωρίς αυτή να τον ιντριγκάρει σεξουαλικά.

Απολαμβάνει τις αγκαλιές και τα φιλιά, αλλά δεν θέλει να προχωρήσει τη φυσική επαφή παρακάτω

Κάποιοι asexual απολαμβάνουν τα αγγίγματα. Και τις αγκαλιές, το μασάζ, τα φιλιά. Το να είναι κανείς asexual δεν σημαίνει ότι δεν εκτιμάει τη σωματική επαφή και την τρυφερότητα. Απλά δεν θέλει κάτι περισσότερο έντονο.

Σπάνια αναπτύσσει crushes

Δεν παθαίνει εμμονή με τις σχέσεις. Δεν τον ιντριγκάρει η ιδέα να φλερτάρει με κάποιον άγνωστο στο bar. Στις σπάνιες περιπτώσεις που όντως του αρέσει κάποιος, συνήθως πρόκειται για ένα άτομο που γνωρίζει καλά. Κάποιον που εμπιστεύεται. Κάποιον που είναι τελοσπάντων κάτι παραπάνω από ένα "όμορφο πρόσωπο".

Απομονώνεται όταν οι φίλοι του μιλάνε για το σεξ

Πρακτικά δεν καταλαβαίνει το hype για το σεξ. Όταν οι φίλοι του παραπονιούνται για το πόσο καιρό έχουν να κάνουν σεξ, εκείνος απλά δεν ταυτίζεται με τον προβληματισμό τους. Το να περάσει ολόκληρους μήνες χωρίς σεξ πραγματικά δεν είναι πρόβλημα για αυτόν. Για να είμαστε ειλικρινείς, περισσότερο είναι ανακούφιση.

Βαριέται τις σκηνές σεξ

Δεν μπορεί να καταλάβει το νόημα των μεγάλων σε διάρκεια σκηνών σεξ στις ταινίες. Θα προτιμούσε να παρακολουθεί έναν διάλογο μεταξύ του ζευγαριού για να καταλάβει αν τα πάνε καλά στο σεξ, παρά να παρακολουθήσει την ίδια τη σκηνή. Στο μυαλό του, το πόσο καλά συνεννοούνται με λέξεις οι άνθρωποι είναι πολύ σημαντικότερο από τη σεξουαλική τους χημεία.

Το να παντρευτεί δεν είναι βασικός του στόχος ζωής

Είναι ευτυχισμένος και ως single. Δεν είναι σίγουρος αν πρόκειται ποτέ να ερωτευτεί και να παντρευτεί. Δεν ξέρει καν αν θα ήθελε κάτι τέτοιο. Τον απασχολεί περισσότερο η καριέρα του, η οικογένεια και οι φίλοι του. Ο έρωτας δεν είναι ψηλά στη λίστα με τις προτεραιότητές του. Βασικά, μπορεί και να μην είναι καν στη λίστα.

Το σεξ δεν περνάει από το μυαλό του καθημερινά

Μερικές φορές, ξεχνάει και πόσο σημαντικό θεωρείται το σεξ εκεί έξω. Η σωματική επαφή δεν είναι τόσο σημαντική για εκείνον. Γενικά, έχει πολλά στο μυαλό του, αλλά το σεξ δεν είναι ένα από αυτά.

Τον ενδιαφέρει περισσότερο η προσωπικότητα από την εμφάνιση

Όταν γνωρίζει κάποιον, κάνει περισσότερο focus στον τρόπο που συμπεριφέρεται παρά στο πώς είναι εμφανισιακά. Αυτό συμβαίνει γιατί μπορεί να επενδύσει συναισθηματικά σε μια σχέση, αλλά δυσκολεύεται να νιώσει σωματική έλξη για κάποιον.

Μπορεί να περάσει το υπόλοιπο της ζωής του χωρίς σεξ, αλλά αυτό δεν σημαίνει και ότι θα το κάνει

Δεν τον ενδιαφέρει πραγματικά το σεξ. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι το αποφεύγει εντελώς. Ενώ κάποιοι asexuals απέχουν από το σεξ, άλλοι κάνουν σεξ για να ικανοποιήσουν τους συντρόφους τους. 'Η μπορούν και να αυτοϊκανοποιηθούν γιατί αυτό τους κάνει να νιώσουν καλά. Δεν υπάρχει "σωστός τρόπος" να είσαι asexual.

Νιώθει διαφορετικός από όλους τους άλλους

Ένας asexual μπορεί να νιώθει κάπως αποξενωμένος, αφού πρόκειται για μια σεξουαλική ταυτότητα που δεν συζητείται πολύ στα media ή σε καθημερινές συζητήσεις. Ωστόσο η asexuality υπάρχει, δεν πρέπει να "κρύβεται". Αλλά να γίνεται αποδεκτή με χαρά, όπως και κάθε άλλη έκφανση της ανθρώπινης σεξουαλικότητας.


featured image: thoughtcatalog.com

0 replies

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.