Οι γάτες είναι γοητευτικές, ίσως γιατί τις περισσότερες φορές σε κάνουν να πιστεύεις πως τους είσαι αδιάφοροι. Ίσως να μη θέλουν να καταλάβεις πόσο σε αγαπούν, αλλά κάποιες φορές δεν το κρύβουν. Αν η γάτα σου κάνει αυτά τα 8 πράγματα, ναι, σε αγαπάει. Μείνε cool.

Το γουργούρισμα

Το να γουργουρίζει δίπλα στο αυτί σου, είναι δείγμα ότι σε αγαπάει. Βέβαια, τα τελευταία χρόνια οι ειδικοί προσπαθούν να αποδείξουν πως το γουργούρισμά της σημαίνει πολλά περισσότερα πράγματα. Μετά τη γέννησή τους, οι γάτες γουργουρίζουν για να σιγουρευτούν ότι η μαμά τους θα τις βρει και θα τις ταΐσει. Όταν είναι ενήλικες το κάνουν για να εκφράσουν ευχαρίστηση και ευτυχία. Ωστόσο, κάποιοι άνθρωποι εντόπισαν σύνδεση ανάμεσα στο γουργούρισμα και στο φόβο, μιας και κάποιες γάτες το χρησιμοποιούν σε στρεσογόνες καταστάσεις.

“Γεια”

Παρόλο που οι γάτες βασίζονται σε κινήσεις παρά στα λόγια, μας… μιλάνε αρκετά. Αν την ακούσεις να νιαουρίζει, μάλλον όντως χάρηκε που σε είδε. Ή νιώθει κάτι παραπάνω έτοιμη για παιχνίδια. Θέλει την προσοχή σου.

Ήρεμη έκφραση

Οι γάτες είναι τόσο διακριτικές, που μια εντελώς ουδέτερη έκφραση, μπορεί να σημαίνει ότι είναι εξτασιασμένη που σε βλέπει. Το να έχει ήρεμο πρόσωπο, αυτιά που κοιτάζουν προς τα πάνω και βλέμμα που κοιτάζει μπροστά, είναι σημάδια πως βρίσκεται σε ηρεμία.

Τρίβει το πρόσωπο της

Ακόμα ένα μέσο με το οποίο επικοινωνούν οι γάτες, είναι η μυρωδιά. Απελευθερώνουν φερομόνες όταν τρίβουν το πρόσωπό τους. Κυρίως εκφράζουν κτητικότητα απέναντι σε κάτι. Όταν για παράδειγμα μια γάτα τρίβει με το πρόσωπό της το πόδι σου, είναι σαν να λέει “αυτή είναι δική μου”.

29 πράγματα που θα καταλάβεις μόνο αν συγκατοικείς με γάτα
unsplash

Η ουρά ψηλά

Η ουρά της γάτας σου ψηλά, σε συνδυασμό με φλατ τρίχωμα, σημαίνει ηρεμία και ευτυχία. Ναι, σε αγαπάει.

Το “ζύμωμα”

Αυτό το μίνι μασάζ που κάνει η γάτα σου στο πόδι σου είναι δείγμα ότι σε αγαπάει. Και όταν σε σπρώχνει διακριτικά, ναι και αυτό δείγμα αγάπης είναι.

Σου δείχνει την κοιλιά της

Το στομάχι μιας γάτας είναι off-limits τις περισσότερες φορές. Όταν την αποκαλύπτει νιώθει ευάλωτη, για αυτό και δεν το κάνει συχνά. Όταν όμως το κάνει, κάνε ένα μικρό πάρτι γιατί σου δείχνει ότι σε εμπιστεύεται και σε αγαπάει.

Τα δώρα

Κάποιοι ειδικοί πιστεύουν πως η κίνηση μιας γάτας να σου δώσει ένα… φρεσκοσκοτωμένο έντομο, είναι δείγμα τρυφερότητας. Είναι ο τρόπος της να σου δείξει την εκτίμησή της για το ότι την ταΐζεις, την προσέχεις και την αγαπάς.

Έχε στο νου σου πως όλες οι γάτες είναι διαφορετικές, με άλλες προσωπικότητες. Αν η δική σου γάτα δεν κάνει κάποια από τα παραπάνω, μην το πάρεις προσωπικά. Σίγουρα σου δείχνει την αγάπη της με τους δικούς της τρόπους. Απλά πρέπει να μάθεις να τους εντοπίζεις.

Featured image: Elite Daily