simadiaotigynaikadengoustareisavoirville2

Ο Κομφούκιος, γνωστός Κινέζος διανοητής και κοινωνικός φιλόσοφος, είπε κάποτε κάτι που, σε ελεύθερη απόδοση (για εσάς που δεν κατέχετε την Κινεζική), θα μεταφραζόταν ως «Οι γυναίκες είναι πιο περίπλοκες και απ’ το να κάνεις τετραπλό τόλουπ ακολουθούμενο από τριπλό άξελ». Εντάξει, ίσως να μην χρειαζόμαστε την απέραντη σοφία ενός Κινέζου που έζησε κάμποσα χρόνια πριν από εμάς για να καταλάβουμε την απέραντη αλήθεια που κρύβεται σ’ αυτό το γνωμικό. Είμαστε καταδικασμένοι να μην κατανοήσουμε ποτέ τι ακριβώς έχουν στο μυαλό τους! Οπότε τι κάνουμε; Τις παρατάμε όλες και ανηφορίζουμε προς Άγιο Όρος μεριά; Όχι φίλε μου! Επιμένουμε και προσπαθούμε να διαβάσουμε τα σημάδια με την ελπίδα να βγάλουμε μια άκρη. Ή μία μέση. Ή μία γκόμενα.

Ας περάσω όμως στο διά ταύτα γιατί υποθέτω ότι, αν έχεις διαβάσει τα φληναφήματα που σου τσαμπουνάω τόση ώρα, μάλλον καίγεσαι να μάθεις αν κάποια ψυχή ενδιαφέρεται για σένα! Όσο διαφορετικά και αν σκέφτεται η κάθε γυναίκα, υπάρχουν ορισμένα σημάδια που μπορείς να τα διακρίνεις σχετικά εύκολα και που σημαίνουν ότι θα προτιμούσε να οργανώσει με τις κολλητές της βραδιά Pro, απ’ το να σου “κάτσει”.

# 1 – Δεν έχετε οπτική επαφή

Προφανώς δεν εννοώ αυτό το χαριτωμένο, που κοκκινίζει και κατεβάζει το βλέμμα της από ντροπή όταν την κοιτάς στα μάτια. Εννοώ το άλλο, εκείνο που θα σε κοιτάξει μόνο αν καλύπτεις ολόκληρο το οπτικό της πεδίο και, άρα, δεν έχει άλλη λύση.

# 2 – Βρίσκει πάντα κάποια δικαιολογία

Το πρόβλημα με πολλές γυναίκες είναι ότι δυσκολεύονται να πουν «όχι». Και, δυστυχώς, δεν το εννοώ με την καλή έννοια (wink!). Μπορεί να μη θέλουν να σε πληγώσουν, μπορεί να μη θέλουν να έρθουν σε δύσκολη θέση, μπορεί να μη θέλουν να παραδεχτούν ότι περιμένουν να τις γνωρίσει ο Michael Fassbender και να μαγευτεί απ’ τα κάλλη τους. Το σίγουρο είναι ότι θα προτιμήσει να βρει μια δικαιολογία και να σ’ αποφύγει απ’ το να σου πει κατάμουτρα ότι δεν ψήνεται να βγείτε.

# 3 – Αποφεύγει να μείνετε μόνοι

Κάθε φορά που κανονίζετε να βρεθείτε, μυστηριωδώς, εμφανίζεται και από κάποια φίλη της ή πέφτετε πάνω σε γνωστούς σας τυχαία ή  φέρνει μαζί της και όλο το παρεάκι της. Αυτό μάλλον σημαίνει ότι η περίπτωση να βγείτε μόνοι σας, δεν την ενθουσιάζει ιδιαίτερα αλλά δεν ξέρει και πώς να σου το πει για ν’ αποφύγει μια άβολη κατάσταση.

# 4 – Το ραντεβού

Δέχτηκε να βγείτε ραντεβού! Εντάξει, αυτό προφανώς σημαίνει ότι σε γουστάρει, σωστά; Λάθος! Δέχομαι ότι ένα ραντεβού ξεκινάει γεμάτο προοπτικές αλλά μπορεί να πάρει τον στραβό το δρόμο πιο εύκολα και από έφηβο celebrity. Πήγατε για φαγητό οι δυο σας, μόνοι; Μετά πήγατε για ταινία και κλάψατε απ’ τα γέλια και μετά για ποτό; Αν σ’ αποχαιρέτησε μ’ ένα φιλί στο μάγουλο, σημαίνει ότι πολύ πιθανόν, όσο αλκοόλ και να την ποτίσεις, δεν θα την καταφέρεις ποτέ να κάνει το επόμενο βήμα.

# 5 – Σου μιλάει γι’ άλλους

Αυτό είναι λιγάκι ύπουλο. Μπορεί να σου μιλήσει γι’ άλλους άντρες για να σου περάσει το μήνυμα ότι τη διεκδικούν κι άλλοι και να σε κάνει να την κυνηγήσεις πιο σθεναρά αλλά, αν αρχίσει να σε ρωτάει για το πώς θα έπρεπε να φερθεί για να ρίξει εκείνο τον τύπο που λιώνει στο γυμναστήριο δίπλα στο σπίτι της, πιάσε το μήνυμα και άσ’ την στην ησυχία της. Αφού, φυσικά, την συμβουλεύσεις ότι κάτι τέτοιοι τύποι συνήθως τρελαίνονται για την όπερα και τον Κούντερα. Στην τελική, ας είμαστε και κάπου αθρώποι!

# 6 – Αποθαρρυντικές ατάκες

Μπορεί να σου πετάει ατάκες που κυμαίνονται απ’ το «Είσαι ο καλύτερος φίλος που θα μπορούσε να έχει μια κοπέλα» μέχρι το «Δεν θα άγγιζα το πέος σου ακόμη κι αν ήμουν δηλητηριασμένη και το αντίδοτο ήταν στο σπέρμα σου». Μπορεί ακόμα να σου περιγράψει τον ιδανικό άντρα και αυτός να διαφέρει από εσένα όσο η μέρα με τη νύχτα. Αν σου πει κάτι απ’ αυτά, καλύτερα να φύγεις τρέχοντας. Και να την αφήσεις δηλητηριασμένη!

# 7 – «Μακάρι να ήταν κι άλλοι άντρες σαν εσένα»

Μετάφραση: « Μακάρι ο τύπος που γουστάρω όντως να ήταν σαν εσένα». Άουτς. Αυτό πονάει διπλά. Απ’ την μια, γιατί καταλαβαίνεις ότι δεν «της κάνεις» και απ’ την άλλη γιατί ξαφνικά βρίσκεσαι με το άκρον άωτον του παραλογισμού: βρίσκει ενδιαφέρουσα την προσωπικότητά σου και τον χαρακτήρα σου αλλά πολύ θα ήθελε να μπορεί να τα μεταμοσχεύσει σε κάποιον άλλον. Εντάξει, δες την καλή πλευρά· μπορείς να το πάρεις σαν φιλοφρόνηση και να ψάξεις για εκείνη την κοπέλα που θα σε θέλει για όλο το «πακέτο».

Αν φτάνοντας στο σημείο αυτό, είσαι πια πεπεισμένος ότι ο ήλιος έδυσε στην ευτυχισμένη σας μέρα στον ήλιο πριν καν ανατείλει, μην αγχώνεσαι, συμβαίνουν ακόμα και σε σύμβολα του σεξ (να φανταστείς έχει συμβεί ακόμα και σε μένα!). Τουλάχιστον τώρα είσαι σίγουρα προετοιμασμένος -και όσο καλύτερα ενημερωμένος γίνεται- για την επόμενη φορά!