Μέσα στις δεκαετίες που πέρασαν, είναι πολλά τα video clips που έγιναν σταθμοί τόσο για την ιστορία της μουσικής όσο και για την ιστορία της μόδας. Μοιάζει λες και οι δύο τέχνες ενώνονται κάθε φορά για να μας προσφέρουν άπλετη έμπνευση και τα πιο cool vibes. Ακόμα κι αν δεν το καταλάβαμε όταν κυκλοφόρησαν, σήμερα υπάρχουν αρκετά μουσικά βίντεο που καθόρισαν τον κόσμο της μόδας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Είτε με σπουδαίες επιλογές ρούχων ή χρωματικής παλέτας, σχεδιαστές και σκηνοθέτες συνεργάστηκαν ώστε εμείς ακόμα να εμπνεόμαστε από τις εμφανίσεις των αγαπημένων μας καλλιτεχνών.

Bad Romance – Lady Gaga

Τη λίστα αυτή ανοίγει η πάντοτε εντυπωσιακή Lady Gaga. Τόσο πριν όσο και μετά το Bad Romance, η ίδια μάς είχε συνηθίσει στις πιο εκκεντρικές της εμφανίσεις. Ωστόσο, το συγκεκριμένο κομμάτι συνοδεύτηκε από ένα βίντεο-σταθμό για την πορεία της. Όταν το 2009 πολλοί ακόμη δεν ήξεραν τον φουτουρισμό, η Lady Gaga ήταν εκεί για να μας διδάξει.

Watermelon Sugar – Harry Styles

Ο Harry Styles σε αυτό το μουσικό βίντεο έβαλε ένα στοίχημα: να μας κάνει να νοσταλγήσουμε πολύ τα ’70s. Όπως φαίνεται το κατάφερε, καθώς μείναμε να ψάχνουμε τα outfits όλων των ανθρώπων που τον πλαισιώνουν στο βίντεο. Πρόκειται για ένα από τα πιο πολύχρωμα video clips που κυκλοφόρησαν πρόσφατα. Φυσικά απέδειξε για άλλη μία φορά ότι ο Harry Styles είναι το απόλυτο fashion icon που χρειαζόταν η γενιά μας.

Formation – Beyoncé

Από μία τέτοια λίστα φυσικά δε θα μπορούσε να λείπει η Queen B. Είναι δύσκολο να επιλέξει κανείς ένα από τα video clip της ως το πιο fashionable, ωστόσο το Formation φαίνεται πως μας έβγαλε από αυτή τη δύσκολη θέση πριν μερικά χρόνια. Μαζί με τη σκηνοθεσία της Melina Matsoukas το αποτέλεσμα μάς κάνει να ανατριχιάζουμε μέχρι σήμερα.

National Anthem – Lana del Rey

Η πάντοτε κομψή Lana del Rey έγραψε ένα τραγούδι που ραγίζει καρδιές στο άκουσμά του. Κι όμως, όταν κυκλοφόρησε το βίντεο του τραγουδιού όλοι χειροκρότησαν τις εξαιρετικές fashion επιλογές. Τα χρώματα, τα κουστούμια και τα vibes είναι εκείνα που μας μεταφέρουν σε μία άλλη εποχή με τον καλύτερο τρόπο.

Blank Space – Taylor Swift

Πόσα outfits μπορείς να αλλάξεις σε ένα βίντεο, Taylor;“. Αυτή φαίνεται να είναι η αρχική ερώτηση που πυροδότησε τη δημιουργία του συγκεκριμένου βίντεο. Κάπως έτσι, η Taylor Swift αλλάζει τόσα ρούχα όσες και διαθέσεις μέσα σε 3 περίπου λεπτά.

New Rules – Dua Lipa

Άλλο ένα όνομα που δε θα μπορούσε να λείπει από μία τέτοια λίστα, είναι αυτό της Dua Lipa. Κι ενώ θα μπορούσαμε σίγουρα να συμπεριλάβουμε κάτι από Future Nostalgia σε αυτή την περίπτωση, πάμε λίγο πιο πίσω. Το New Rules έγινε νο.1 σε όλον τον κόσμο, κυρίως γιατί το βίντεο του ήταν αυτό που μας έκανε να θέλουμε περισσότερη Dua Lipa στις ζωές μας.

Dynamite – BTS

Τους BTS τους γνωρίσαμε και τους αγαπήσαμε για τις εξαιρετικές fashion επιλογές τους κάθε φορά που εμφανίζονται οπουδήποτε. Έτσι και στο συγκεκριμένο μουσικό video, συνδύασαν όλους τους αγαπημένους μας παστέλ τόνους για το καλύτερο αποτέλεσμα.

featured image: Beyoncé / Robin Harper