Μόλις πριν λίγο καιρό λέγαμε ότι η βασική τάση φέτος σε όλα τα haircuts, είναι το throwback. Σήμερα, άλλο μία τάση έρχεται για να επιβεβαιώσει τους ισχυρισμούς μας. Το λεγόμενο shullet, είναι κάτι ανάμεσα στο shag των ’90s και το mullet των ’80s και είναι πλέον παντού.

To shullet είναι το φρεσκάρισμα που έχουν ανάγκη τα μαλλιά σου μετά από ένα χρόνο καραντίνας

Ο εύκολος τρόπος να εκτονώσει κανείς την ένταση της περασμένης χρονιάς είναι τα μαλλιά. Φαίνεται όμως πως πλέον ένα απλό καρέ δεν μοιάζει και τόσο “επαναστατικό”. Χρειάζεσαι κάτι πιο άμεσο και δραστικό για να αισθανθείς όντως μία αλλαγή. Παράλληλα, χρειάζεσαι κάτι που δεν θα τρώει πολύ από τον χρόνο σου για περιποίηση και φροντίδα. Όλα αυτά τα κουτάκια τα συμπληρώνει το shullet.

 
View this post on Instagram
 

A post shared by Debby Ryan (@debbyryan)

Στην πραγματικότητα, πρόκειται για το κλασικό mullet των ’80s με μερικές αλλαγές. Εκείνη την εποχή, αποτελούσε το σήμα κατατεθέν των καλλιτεχνών όπως ο David Bowie, ενώ σήμερα έχουμε συνηθίσει να το βλέπουμε στη Rihanna και τη Miley Cyrus. Πλέον όμως, έχουν ήδη ξεκινήσει οι τροποποιήσεις. Η πιο συχνή είναι ότι οι περισσότεροι το θέλουν με περισσότερα layers, έντονα κοψίματα και ίσως λίγο πιο μακρύ.

Σε αντίθεση με τα pixie cut και τα αυστηρά καρέ, το shullet δεν χρειάζεται ιδιαίτερη φροντίδα

Πρόκειται για το cool κούρεμα που βασίζεται στην κομψότητα ενός επιμελώς ατημέλητου look. Χωρίς πολλά προϊόντα ή εργαλεία, μπορείς να του δώσεις τη μορφή που θες και δε θα βιαστείς να επισκεφθείς το κομμωτήριο και πάλι για ανανέωση. Μπορείς να το αφήσεις να φτάσει σε διάφορα μήκη για να βρεις αυτό που σου αρέσει περισσότερο.

Το ακόμη καλύτερο είναι ότι ταιριάζει σε όλα τα στυλ μαλλιών. Ίσως μία σγουρομάλλα να δίσταζε να υιοθετήσει το shullet. Κι όμως, ένα τέτοιο κούρεμα θα αναδείξει ένα φυσικό σγουρό μαλλί, θα του δώσει όγκο και μία ανανεωμένη όψη. Γι’αυτό, μάζεψε όσο περισσότερο hair inspo μπορείς και πήγαινε στο κομμωτήριο. Αν θες μάλιστα να αποτινάξεις από πάνω σου την προηγούμενη χρονιά, δοκίμασε να ανανεώσεις και το χρώμα των μαλλιών σου.