Πίσω από το account @shudu.gram είναι το μοντέλο Shudu το οποίο και θεωρείται ως ένα από τα πιο όμορφα μοντέλα στο Instagram. Παρά το γεγονός ότι κάνει τα πρώτα της βήματα στον χώρο, η Shudu έχει προκαλέσει αρκετές αντιδράσεις από τους χρήστες της δημοφιλούς πλατφόρμας, λόγω του γεγονότος ότι πρόκειται για δημιουργία του φωτογράφου Cameron James-Wilson και όχι για αληθινό πρόσωπο.

Στη χρονιά που διανύουμε, η μόδα, η τεχνολογία και η επαυξημένη πραγματικότητα έχουν συγχωνευθεί με γρήγορους ρυθμούς. Μόλις πριν από δύο εβδομάδες, οι Dolce & Gabbana έστειλαν drones πάνω από το catwalk τα οποία μετέφεραν στον αέρα τσάντες από τη νέα συλλογή των δύο σχεδιαστών. Σε μια τέτοια περίοδο, η εμφάνιση ενός εξ ολοκλήρου ψηφιακού μοντέλου, μόνο έκπληξη δε θα έπρεπε να προκαλεί. Παραμένει, βέβαια, κάτι ασυνήθιστο και δικαιολογημένα προκαλεί αντιδράσεις.

Λόγω της έντασης που προκλήθηκε, το Highnobiety μίλησε με τον δημιουργό της Shudu, Cameron, ο οποίος μέσω του υπολογιστή του δημιουργεί κάθε εικόνα του ψηφιακού μοντέλου. Σύμφωνα με τον Cameron απαιτούνται τρεις εργάσιμες ημέρες για τη δημιουργία μιας εικόνας. «Έχω εμπνευστεί από κάποιους ανθρώπους. Αλλά η κύρια έμπνευσή μου είναι μια Νοτιοαφρικανική Princess Barbie. Προφανώς, οι εμπνεύσεις μου από την πραγματική ζωή ήρθαν από πολλές διαφορετικές γυναίκες όπως τις Lupita, Duckie Thot».

Δες τη συνέχεια εδώ.

featured image: the-silhouette.com