Η Εύη Καρατζά – Γκρίντελα είναι γνωστή στο χώρο της μόδας για την εμπειρία της αλλά κυρίως για την ιδιαίτερη αισθητική της. Έχοντας στο βιογραφικό της συνεργασίες με τα μεγαλύτερα περιοδικά και ως δυναμική γυναίκα του σήμερα, πέρασε στο επόμενο βήμα: τη δημιουργία. Κάπως έτσι ξεκίνησε το “The Shirtdress” project, με ρούχα κομψά και διαχρονικά και με κυρίαρχο στοιχείο, το πουκάμισο, που η ίδια αγαπάει πολύ. Ζητήσαμε από την κ. Καρατζά να μας απαντήσει με μερικές ερωτήσεις για τη μόδα και την συλλογή της κι εκείνη πρόθυμη ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα.

eg1

Πώς ξεκίνησε η ιδέα για το fashion project “The shirt dress”; Η ιδέα ξεκίνησε γιατί τα shirtdresses ήταν και είναι πάντα ίσως το πιο αγαπημένο κομμάτι της γκαρνταρόμπας μου. Η αγάπη μου για το κλασικό λευκό πουκάμισο και γενικά η ποιότητα και η γκάμα των ανδρικών πουκαμισόπανων πάντα με γοήτευε. Με κίνητρο την ποιότητα, την καλή ραφή και το κλασικό πουκάμισο εμπνεύστηκα όλα αυτά τα σχέδια και το project Evi Grintela The Shirtdress. Πώς επιλέγετε τα υλικά για τις δημιουργίες σας; Δημιουργώ ένα concept στο μυαλό μου το οποίο κάθε φορά έχει ένα θέμα. Αυτός είναι ο τρόπος που έχω προσεγγίσει μέχρι τώρα στην καριέρα μου όπως στα περιοδικά, editorials, φωτογραφήσεις κλπ. Πάνω σε αυτό το θέμα που κάθε φορά με εμπνέει , χτίζω τη συλλογή, δημιουργώ ένα puzzle από σχέδια, επιρροές, εικόνες και υλικά. Πώς θα περιγράφατε τη γυναίκα που διαλέγει τα ρούχα σας; Η γυναίκα που διαλέγει τα ρούχα μου είναι μια γυναίκα που είναι καλλιεργημένη, έχει πνευματικές αναζητήσεις, χαίρεται τη ζωή και αγαπάει την καλή ποιότητα σε όλα τα επίπεδα. Από που αντλείτε έμπνευση για τις δημιουργίες σας; Βασικές πηγές έμπνευσής μου είναι τα ταξίδια, τα βιβλία, τα μουσεία, οι εκθέσεις, ο κινηματογράφος και γενικότερα οι τέχνες τις οποίες αγαπώ. Ποιες γυναίκες αποτελούν έμπνευση για εσάς; Έμπνευση για εμένα αποτελούν για το διαχρονικό τους στυλ, οι Lauren Hutton στα 60s, Sophia Loren, Diana Vreeland, Betty Catroux, Loulou de la Falaise. Από γυναίκες που θα ήθελα να φοράνε τα ρούχα μου σήμερα είναι οι Ines de la Fressange, Caroline de Maigret και η Caroline Issa.

eg2

Τι είναι μόδα για εσάς; Μόδα για εμένα είναι το να είναι κανείς αυθεντικός, ειλικρινής με τον εαυτό του και το στυλ του και η έκφραση της εσωτερικής ευγένειας και κομψότητας. Μια fashion συμβουλή από εσάς; Η επένδυση σε κάποια βασικά στοιχεία στη γκαρνταρόμπα. Να χτίζεις μια γκαρνταρόμπα με πολύ καλά κομμάτια υψηλής ποιότητας. Που μπορεί να βρει κάποιος τα ρούχα σας; Online στο www.aesthet.com, στo Ace Concept Store στο Ψυχικό και στα Detroit Shop & Mint Vintage Aesthetics στην Κηφισιά. Ποια είναι τα επόμενα βήματα σας; Τα επόμενα βήματά μου είναι η επέκταση του brand μου στο εξωτερικό. Εμείς να της ευχηθούμε καλή επιτυχία σε κάθε επόμενο βήμα και να δηλώσουμε ότι περιμένουμε με ανυπομονησία, τις επόμενες της κομψές και ξεχωριστές δημιουργίες.

 

eg3